Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Więc trafiłem na świetny egzemplarz mobo Wykluczam grafe z powodów które podałem... A daj PCIE na 105 MHz? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Więc trafiłem na świetny egzemplarz mobo Wykluczam grafe z powodów które podałem... A daj PCIE na 105 MHz? :lol: Samobojca nie jestem ;) pozatym mi 100mhz pcie odpowiada jak najbardziej :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 "No risk no fun" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Czy w Polsce można gdzieś zakupić wersję Deluxe? A jeśli nie to jaka jest planowana cena? I kiedy te płytki pojawią się w Polsce tak porządnie? Bo teraz widzę ją tylko w znaku i to bez foto i opisu i na allegro jedna aukcja.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 deluxe nie ma w polsce... i jakoś prędko nie będzie :/ w ogóle są braki ich8r :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A co to jest to całe ich8r? Bo nie bardzo rozumiem? W zwykłym biostarze jest ich8 bez r tak? Więc czym to się różni? Opłaca się brać biostara? Jestem niedoświadczony w kręceniu, kręciłem tylko kartę graficzną, ale planuję coś w tej materii podziałać, biorę C2D i grzech go nie kręcić :) Jak jest z jej konfiguracją wszystko mi pójdzie na defaulcie? Nie trzeba odrazu bios update? Geile pójda na tej płytce? Jak jest z serwisem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tr Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Którą płytę kupić na P965 za 450-480zł stabilną do nieduzego OC magistralą do 333MHz czyli maks dla DDR2 667 Biostar P965 PT Gigabyte P965-S3 Asus P5B ? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Którą płytę kupić na P965 za 450-480zł stabilną do nieduzego OC magistralą do 333MHz czyli maks dla DDR2 667 Biostar P965 PT Gigabyte P965-S3 Asus P5B ? B-) To jest topic o biostarze...nie rob ot ja ze swojej strony plytke moge polecic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja się póki co nie wypowiem @ ICH8R ma 6 Sata II w tym Intel Matrix Storage, czyli Raid, ICH8 jest pozbawione raidu i obsługuje tylko 4 Sata II :wink: Tyle, że ponoć ICH8R są braki... Intel nie nadąża z produkcją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 ja tam będe obserwował bacznie postepy na biostarkach- na razie i tak mnie na c3d nie stać to mi 965 nic nie da. Na razie mobo nie skreślam poczekamy zobaczmy- radka x800 i tak nie mam :wink: chyba f3d :lol: @Xtreme Addict: nie wierze, ktos tu bluzga na fajnego biostara? jak to mozliwe, on taki fajny i "wogole" :lol: wiedzialem ze ta plytka to nic ciekawego. @Nicko: pokaz jakies normalne fsb na 965, a nie jakies 4xx :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 @Nicko: pokaz jakies normalne fsb na 965, a nie jakies 4xx :lol: w tym tygodniu cos pokaze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 chyba f3d :lol: @Xtreme Addict: nie wierze, ktos tu bluzga na fajnego biostara? jak to mozliwe, on taki fajny i "wogole" :lol: wiedzialem ze ta plytka to nic ciekawego. @Nicko: pokaz jakies normalne fsb na 965, a nie jakies 4xx :lol: Bluzgam bo ani FSB 400 nie widziałem na oficjalnym biosie ani teraz nie mam radka... Albo to był przypadek, że akurat padł albo mobo załatwiła, bo z mojej strony nic mu nie groziło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Bluzgam bo ani FSB 400 nie widziałem na oficjalnym biosie ani teraz nie mam radka... Albo to był przypadek, że akurat padł albo mobo załatwiła, bo z mojej strony nic mu nie groziło... no moze sadzac po sigu to cos tam grozilo,sam mowiles jedni maja szczescie a inni pecha,moze akurat tu ten pech zadecydowal...ja w swoim zyciu a od 93r. mam kompy,zepsulem tylko jedną grafe (9800pro) jak pierwszy raz wogle zmienialem chlodzenie na grafie ;) ale nie robiac ot to plytka ciagnie wysoko memki,ale to chyba normalka na 965 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Gdzie mogę poczytać jakieś POLSKIE opinie o tej płytce? Interesuje mnie coś na wzór tego tematu tylko na innych forach? Przeglądałem trochę google i wszędzie ludzie się pytają gdzie można dostać płytkę w wersji deluxe, nigdzie nikt nie pisał że ją kupił ani jak chodzi. Jestem zainteresowany jej kupnem, ale chciałbym jakieś komentarze, a tutaj zdania są podzielone, bo jednemu uwaliła niby grafę, a drugiemu chodzi ;) Gdzie mogę jeszcze o tym poczytać? Tylko nie na xtremesystems.org bo z angielskim u mnie słabo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 PCLAB o wersji Deluxe, ale ubogo tam ją opisali... a inne polskie to tylko ja i Nicko :wink: 6800 Ultra on board, stay tuned :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) od razu zmieniaj bios na stilt mod 803 ;) i widze ze ati dosc masz na tej mobo :) Jakas ultra z gwary wrocila? Edytowane 30 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Zawsze wracała z gwary :wink: Zmieniłem bios na ten co jest w FAQ niby, że do wersji Deluxe, to ten? Póki co testuję memki - zworka na 2,2v, 316x9 2:3 @ 3-4-4-14 8-11-10-14 według biosu :wink: Leci dual SuperPI 16M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 powiedzcie mi jak to jest z reszta timingow te ostatnie 4 w ddr2 bo nie znalazlem jakos jasno opisanego faq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 powiedzcie mi jak to jest z reszta timingow te ostatnie 4 w ddr2 bo nie znalazlem jakos jasno opisanego faq boze co to sa cztery timingi, przeciez zaden problem to sprawqdzic samemu. Zreszta odpal memseta, tam masz wiecej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tr Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ale jak kręci się magistralą to wartości magistral na PCI i PCi express zostają standardowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Poddałem się Max boot to 375 MHz, bez różnicy czy single czy dual. Memki lecą do 475 MHz na ciasnych timingach a potem ściana, coś ta mobo oszukuje z v na memkach, gdy przestawiłem zworke na 2,2v to u mnie było 2,12 (w biosie) później sprawdzę miernikiem... Czasami uda mi się dojechać 380 clockgenem, później zwis kompletny (działam na zmodowanym biosie). Mam dosłownie FSB WALL. Wszystkiego próbowałem - nic, powyżej 375 traci stabilność Ustawienia na codzień docelowo to 375x9 (szczerze mówiąc wściekłbym się, gdybym miał E6300), 1:1 3-4-3-12 10-11-10-12 (do dopracowania) @ zworka na 2,2v... napięcie procka to narazie 1,425 (lekka padaka mówiąc krótko... albo mobo kiepowata) Zastanawiam się czy to proc (FSB WALL), czy poprostu egzemplarz mobo. Ale póki co działa nieźle. Nawet dobrze memki prowadzi, a aczkolwiek gorzej niż P5B Deluxe i coś z voltami nie tak. W każdym razie mi wystarczy 3,37 GHz na codzień 4MB L2 Cache :mrgreen: @ Pi0tr Tak BTW tylko niech nikt nie mówi, że nie umiem kręcić bo się wścieknę... poprostu mam ścianę i póki co nic na nią nie poradzę. A jak podbiję chipset do 1,5v (u mnie w biosie jest to maks, jaki ty masz zmodowany bios?), a FSB voltage na 1,55v to mi się nie bootuje komp... Dawałem 1,6v na CPU i to samo, poprostu coś mówi "NIE" Edytowane 30 Października 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) 803 stilt mod <-- to moj bios ...pisalem juz wczesniej nb volt do 1,8v,a mi sie cos zdaje ze memki Cie trzymia ale to tylko moja opinia Uzywales Clockgena? jakie masz chlodzenie na tym? albo zasilka? Edytowane 30 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 A gdzie jest link do tego biosa? Memki robią 475 3-4-4-14 na 2,2v z biosu dual superpi16 stable... więc to nie memki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) napewno z przodu 3 :> Nie łaska pogoglowac? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 20s szukania... http://users.skynet.be/pt1t/biostar/IP96A803TSA.rar Edytowane 30 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 wiesz, tak mi memset i cpuz pokazuje :lol: jak w biosie na 2:3 ustawiam Cl4 to mam CL3 w cpuz/memset a CL5 to CL5 według CPUZ/memset nie wiem komu wierzyć :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 ta plytka ma taki bug...co do tego CL pytalem o chlodzenie i zasilke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Sonictower @ passive Bequiet 420W Na tym biosie tak samo, nawet ciutke gorzej niż na tym w FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 jak moze byc tak samo jak masz nb volt do 1.8 zamiast 1.5 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Ale tu masz od 1,5-1,8 a w starym było od 1,25 -> 1,55 :wink: czyli "inne" nazwy ale te same wartości EDIT Na tym nie mogę zrobić FSB 370... Edytowane 30 Października 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) wcale ze niee ;) pokombinuj z memkami bo nie wierze ale ustawiles w biosie wszystko co trzeba w advanced bios features? ;> Edytowane 30 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...