Skocz do zawartości
Nicko13

Biostar Tforce P965 Deluxe, Tforce P965pt

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo już coś gdzie mogę w Polsce zakupić tą płytę główną? W znaku pytałem, aktualnie nie ma, na allegro też brak, a nie chce kupować Asusa P5B, bo mi się zwyczajnie nie podoba.

Juz jej nie ma , wycofana z produkcji. Teraz masz 965PT albo 965TP...jakos tak. Zdzierajac naklejke po spodem zobaczysz 965 TF Deluxe. Inny bios , brak raidu oraz o 2 sata mniej. Reszta ta sama i wlaza inne biosy.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w znaku sa w cenniku wiec o co wam chodzi?

Płyta jest dostępna w znak.pl, ale tylko pozornie, wysłałem meila z zapytaniem czy jest na magazynie i dostałem taką oto odpowiedz:

"Witam

Aktualnie dystrybutor wycofał płytę ze sprzedaży. Zapewne podyktowane jest to brakiem dostaw od producenta.

Prosiłbym o kontakt w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to co ja narazie osiagnelem na tej mobo.naprawde watpie zeby to byl koniec procka -ogolnie mobo ma wielki problem z dzielnikami pamieci ktore dzialaja jak im sie podoba -a i pd jak widac sie nie nadaje za bardzo.

jest jakis dobry program do monitoringu odczytow plyty glownej ? bo to co dodaje biostar to porazka -nie mowiac o tym ze juz mi wogole nic te programy nie wskazuja .

Dołączona grafika

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

sorki za post pod postem,ale to update ;)

nie patrzcie na czas,bo to juz memki wysiadły i 0 optymalizacji,alfami dobiłem jeszcze te parenascie mhz fsb ,to definitywny koniec mem :)

jak ktos ma fajne mem i chce pomóc pobic rekord polski w kreceniu e6400 to zapraszam na PW ,chętnie pozycze :)

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na mnie juz czeka e6300 . w poniedzialek go odbieram i zobacze co mobo potrafi.. na pewno ma na maxa skopane dzielniki pamieci - wiec z teg co czytalem to tylko przy 1:1 da rade sie osiagnac normalne fsb . ciekawe czy wydadza jakies poproawione biosy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz jutro zobacze w koncu czy to mobo cos potrafi na dobrych memkach czy nie. na d920 memki robia albo 500 na samych 4 . albo 550 na 5-5-4 (ale tutaj to juz proc ogranicza ) . tylko jeden dzielnik sie do czegos nadaje niestety -u mnie jest to 1:2 (przy d920 ).

na 2.15v real za duzo na moich crucialach nie poszaleje ale mam nadzieje ze jutro pokaze na co stac to mobo -ale z tego co zauwazylem bez dobrych memek wogole nie ma co do niej podchodzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje sie ze trafiles jakas lipną sztuke,popsuj i wyslij na gwarke jak masz teraz p5b,jak wroci i dalej nie bedziesz mogl zrobic tyle co na p5b to znaczy ze brak Ci umiejetnosci i malo wiesz o tej plytce :P (no offence)

Jest już na gwarze od 1,5 tyg :lol: Biostar z[ciach!]y

ja tam dalej twierdze ze to pamieci..... sprawdzales na innych memach?

A po ciach!a za przeproszeniem? Memki są z górnej ligi (co innego, gdyby to były Elixiry, Goodramy i inny szajs, i to płytka ma się dostosować, a nie memki) i pięknie działają na 2,1 - 2,3v :wink: Na P5B Deluxe śmigają dobrze (ale nie rewelacyjnie), 400 FSB, 4:5 (500 MHz) 4-4-4-14 2,3V z biosu ładnie robią Superpi 32M, czyli memki nie są złe :wink: Niestety są na Elpidzie... :( Co nie zmienia faktu, że Biostar jest FEEEE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i dostalem e6300.

chyba cos zle zlozylem z wc bo tempy wyzsze niz na pd 920 :)

tak na szybkiego narazie fsb 475 bez kombinacji a pewnie bedzie sporo wiecej . uaktualnie jak juz dojde do jakis konkretnych wynikow.

podstawa to dobre chlodzenie nb -bez tego wogole nie ma co zaczynac zabawy to sie to cudo grzeje.... wiec bez bloku na nb sie nie obejdzie . moze ktos polecic cos co bedzie na niego pasowalo ?

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i fsb 490 bez zajakniecia poszlo ,vmech ledwo na 1.35 v dalem i nic wiecej nie ruszalem (moze nawet niepotrzebnie wogole zwiekszalem ).

ograniczeniem zaczyna juz byc procek ,a szczegolnie jego temperatury -na pd920 3.8ghz mialem zdecydowanie nizsze.wiec albo czapa jakas krzywa ,albo zle pasta nalozona.

no bo 45-48 stopni w idle to troche przesada jak na pd920 mialem po 25-30.....

na procka juz musialem dac 1.4v zeby takie takty zrobil , memki ustawione luzno zeby nie blokowaly-ale spokojnie same 4 zrobia przy tych taktach. fsb 485 na def idzie i to chyba jego kres na std vcore

TAK WIEC BEZ ZABAW MODOW ITP SPOKOJNIE MOZNA TE FSB 500 WYCIAGNAC ,tylko potrzebne dobre memki ktore przy 1:1 nie beda blokowac.

Dołączona grafika

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi