Nicko13 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 a jak :D no i piekny wyniczek ;) kto mi memki pozyczy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) No 490FSB bez zająknięcia to bdb wynik, wiedziałem że te płyty są dobre :-P Edytowane 27 Listopada 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 plyta robi tyle bez najmniejszych problemow. wlasnie dalem napiecie vmech na 1.25v (a wiec standardowe ) i dalej spobie bez problemow dziala. gdyby procek potrafil wiecej ,albo na wc zbilbym temaperatury to bez najmniejszego problemu mysle ze byloby 500mhz... jezeli ktos ma dobre pamieci spokojnie moze kupowac ta plyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Trafiłeś na dobrą sztukę i tyle :wink: Ja mam gniota nie proca niestety :( I mi się odechciewa kręcić A tak BTW dzisiaj wróciła sławna X800 XL z serwisu, a dokładnie X850 XT :wink: Edytowane 27 Listopada 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 xtreme powiedz jak ustawic pozostale 4 alphy z timingow zeby bylo jak najwydajnej .memki jada narazie na 4-4-3-9 i reszta na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Trafiłeś na dobrą sztukę i tyle :wink: Ja mam gniota nie proca niestety :( I mi się odechciewa kręcić A tak BTW dzisiaj wróciła sławna X800 XL z serwisu, a dokładnie X850 XT :wink: to ubijaj swoją i czekamy co pokażesz na innej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 xtreme powiedz jak ustawic pozostale 4 alphy z timingow zeby bylo jak najwydajnej .memki jada narazie na 4-4-3-9 i reszta na auto. Biostar toleruje "inne" alphy niż Asus (kompletnie :lol:) Ja jechałem na 4 7 3 3 to ubijaj swoją i czekamy co pokażesz na innej :P Ubita, przyjęli warunkowo za tego [ciach!]ego pina :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tr Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Ciekawe czy bios od Albatrona PXP965 by pasował pod tą płytę. Niby taka sama. Może kompatybilność pamięci większa. Edytowane 30 Listopada 2006 przez Pi0tr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 jestem juz po zabawach z mobo 485 na codzien -wyzej juz procek nie wyrabia niestety ,a szkoda bo mobo ma potencjal i memki tez na 4-4-3-9 ida przynajmniej do 500. a ciekawa sprawa ze przy 485 prime stable ale marki mi wywalaly i nie wiedzialem o co chodzi .rozwiazanie to ustawienie vmech spowrotem na 1.35v , przy 1.25 juz w 3d nie dalo rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tr Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 W sklepie znak cena płyty to 397 zł dobre na budżetowego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Ale mają ją czy tylko jest w cenniku :?: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b787 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ale mają ją czy tylko jest w cenniku :?: :PMają napewno na Allegro https://ssl.allegro.pl/item145649521_overcl...5pt_gw_f_v.html Kupowałem miesiąc temu u gościa -OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=...s775BioTfo965PT https://ssl.allegro.pl/item145649521_overcl...5pt_gw_f_v.html to są te same płytki? bo jak tak to cena w znaku jest conajmniej kusząca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Ja wczoraj kupiłem w Znaku i jest to rev C2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Wyglądają prawie identycznie ,poza rozmieszczeniem paru kondziąków.Możliwe że z innej rev. pochodzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Hmm czyli jest już poprawiona wersja, ale bez raida też. Ja i tak biostara się nie będę tykać :lol: chyba, że uznają gware ale mam to już w [gluteus maximus]. Powiem jedno Asus jest o niebo lepszy. Po głębszych testach jestem już dokładnie pewien. Moje geile robią na 2,25v z biosu (real ok. 2,22) 500 MHz 4-4-4-14 stabilnie. W dodatku procuś okazał się nienajgorszy :) Na 2,3v na biostarze nie chciały przejść przez 400 MHz (to jest ich default). Wniosek, mobo padaka :lol: Edytowane 2 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b787 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Hmm czyli jest już poprawiona wersja, ale bez raida też. Ja i tak biostara się nie będę tykać :lol: chyba, że uznają gware ale mam to już w [gluteus maximus]. Powiem jedno Asus jest o niebo lepszy. Po głębszych testach jestem już dokładnie pewien. Moje geile robią na 2,25v z biosu (real ok. 2,22) 500 MHz 4-4-4-14 stabilnie. W dodatku procuś okazał się nienajgorszy :) Na 2,3v na biostarze nie chciały przejść przez 400 MHz (to jest ich default). Wniosek, mobo padaka :lol: Przede wszystkim witam wszystkich posiadaczy tej płytki Ja też wątpiłem w mozliwości OC aż nie zmieniłem pamięci z G.skill na Patriot.Na tych pierwszych nie mogłem przekroczyc 350mhz ,na drugich 480 już miałem (a to dopiero początek moich testów -air cooling !!!) Generalnie jest dziura pomiędzy 350 a 400 mhz i nawet Patrioty LLk mają w tym przedziale problemy. Ciekawe jak na nowej rewizji ,jaki bios? może zmieniony? Jakby co to zapodajcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) jakie miałeś gskille? HZ? na nowej rewizji (czyli Elpidy)? jesli tak to mamy odpowiedz -> biostar gryzie się z "dobrymi" Elpidami, możliwe, że coś w SPD jest. Ale DS3/P5B sobie radza a biostar psioczy!? to dla mnie jest niedopuszalne... :/ LLK masz na D9 Edytowane 2 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b787 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Chyba to były Elpidy oznaczone 2GBNQ z timingami 5-5-5-15 dokładnie takie jak tu http://www.allround-pc.com/index.php?revie...136/bericht.htm Na Rebelsie jest nowy topik odnośnie pamięci i mobo http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ul...t=000158#000000 Edytowane 2 Grudnia 2006 przez b787 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Ja miałem identyczny problem jak i Xtreme Addict na Geilach Ultra 800MHz CL4, tylko że mi powyżej FSB 360 nie przechodził :/ Ale w poniedziałek wymieniam Geile na PDP LLK :) A znowu GB coś stęka przy D9 :P Edytowane 2 Grudnia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tr Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Chyba sobie zakupie tego biostara z goodramami 667 jako zestaw budżetowy, a i pewnie się podkręci. Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Pi0tr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 goodramy chodza spoko 450 fsb osiagalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) jakie miałeś gskille? HZ? na nowej rewizji (czyli Elpidy)? jesli tak to mamy odpowiedz -> biostar gryzie się z "dobrymi" Elpidami, możliwe, że coś w SPD jest. Ale DS3/P5B sobie radza a biostar psioczy!? to dla mnie jest niedopuszalne... :/ LLK masz na D9 bullshit wymieniłem Geile Ultra na PDP LLK (oba zestawy 2x512) z oboma zestawami ten sam problem powyżej 370 FSB za ch*** nie idzie :mur: Jakie RAMy 2x512 z PDP/Geil/OCZ są na 100% na D9 albo na czymś innym co idzie na Biostarze :?: Bo normalnie zaraz zwariuje :mur: Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Dzisiaj nie ma nic pewnego. Jedyne pewne memy na dobrych D9 to Cruciale Ballastixy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 niestety widac elpid nie lubi biostar a teraz elpidy są i w tanich i w drogiche memkach powszechnie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Dokładnie ;/ Ilu jest liczących się producentów pamięci DDR2? Only Micron & Elpida Samsung to największy szajz obecnie, Infineon niewiele lepszy, Hynix już coś tam potrafi, promos też, ale większość kończy się na ~ 400 Mhz 5-5-5-15... więc to jest parodia. Obecnie Elpidę wsadzają i do drogich i do tanich memek (możliwe, że już niedługo nie będzie tak dobrze :( ). Do biostara z budżetówek brałbym jednak Hynixy chyba... (o ile nie zależy nam na kosmicznym FSB). Niestety na dzień dzisiejszy jedyne pewne memki na D9 to Ballistixy... (Crucial jest odłamem Micron'a, coś a'la Gskill Samsunga) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 witam właśnie kompletuje zestaw jakie ramy kupić do tej płytki chodzi o zestaw 2x1gb, narzaie poszukałem coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=1...82+wys%C5%82any. tanie ale czy dobre ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 tutaj macie wykaz pamieci najakich kosciach http://ramlist.ath.cx/ddr2/ co myslicie o tych adatach PC6400 Vitesta Extreme Edition (EPP) 4.0-4-4-12 @ 2.0V na kosciach Micron D9GCT (B6-37E) beda dobrej do tej płyty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Nie wierzyłbym tej stronce, bo Geile Ultra i PDP LLK są robione na Elpidach a wg tej strony są na D9 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tr Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 witam właśnie kompletuje zestaw jakie ramy kupić do tej płytki chodzi o zestaw 2x1gb, narzaie poszukałem coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=1...82+wys%C5%82any. tanie ale czy dobre ? Ja jutro ide do sklepu i kupie takie za 690zł to powiem, też na biostara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...