Pi0tr Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Nie wydaje mi się aby to było normalne, że po założeniu boxowego chłodzenia płyta jest wygięta na całej długości ze 2 cm. Po zmianie pamięci wszystko jest super stabilne i wszystko działa. Miałem na stanie kabel z wtyczką LPT, także podpiąłem swoją drukarkę. Mam wersje C2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 ale wersje czego płyty czy chipsetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Witam czy biostar tforce p965pt bedzie sie tak super krecił na prescott'cie jak na core 2 duo potrzebne mi FSB~270, 1.7v na cpu i 2.4v na mem :-P ten biostar chyba bedzie oki? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) tak tylko bez moda max 2.2 na mem i to przestawioeniu zworki , elpidy do o/c odadają i dzielniki mem poza 1:1 kuleja... Ktoś puszczał jakieś p4 i coś koło 4ghz ścianą więc bez rewelacji imho..ja tam biostara już niestety skreśliłem ze swojej listy :( jak mocne o/c to p5b dlx zostaje a szkoda bo to kupa kasy :mur: Edytowane 15 Grudnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ja mialem pd920 i nie wiem czy to procek czy mobo ale 3.9ghz i sciana . potem c2d i fsb 495 ,a mobo poszlo by dalej ale juz procek trzymal. ogolnie bardzo fajna plyta do e6300 pod warunkiem posiadania memek na dobrych micronach d9 .tyle ze takie kosztuja obecnie tyle co procek i mobo razem wziete:) (mowa o 2x1gb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) tak tylko bez moda max 2.2 na mem i to przestawioeniu zworki , elpidy do o/c odadają i dzielniki mem poza 1:1 kuleja... Ktoś puszczał jakieś p4 i coś koło 4ghz ścianą więc bez rewelacji imho..ja tam biostara już niestety skreśliłem ze swojej listy :( jak mocne o/c to p5b dlx zostaje a szkoda bo to kupa kasy :mur: Widzę, że zacząłeś dobrze myśleć :lol: A ja mam złą wiadomość z serwisu znaku... :cry: uznali mi gware! pomimo wygiętej nóżki :mur: i w pon dostanę nową płytę :lol: :mur: a myślałem, że ten pechowy biostar mnie już opuści :cry: BTW ironicznie to napisałem, ale znaczy, że biostar ma dobrą obsługę klienta, gdyż mobo było wysłane do Niemczech Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) No to ja bym sie cieszył na Twoim miejscu. Zaczynam to mobo dopiero od wczoraj poznawać a już FSB 450 jej nie obce, fakt miałem problem przez pierwsze 4 godziny przekroczyć 300 :blink: pewno przez to że była chyba 5 nad ranem i byłem już mocno zmęczony, ale dziś rano wstaje, świeży umysł, zaczynam szperać w biosie, mysle co mi tam ustawiłem na 400 1:1 + wyższe napięcia i mobo łykło ustawienia bez kichnięcia : ) Max na niny udało mi sie dobić do 480 ale w windzie jak włączyłem 2x sp2004 to sie wieszał no i temperatury też już mam extremalne, NB parzy jak skur*****, po niedzieli dojdą bloki od kyńka to sie zaczne bawić przy użyciu WC więc mam skromną nadzieje polecieć ponad 500, imho przesiadłem sie z DS4 i nie żałuje wyboru Pozdrawiam Edytowane 15 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Fajnie by bylo jak bys napisal jakie ramy masz:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 G.Skill HZ 800MHz, 100% D9GMH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Mam pytanko. Czy na tym sprzecie beda mi plynnie chodzily najnowsze gry np. gothic 3, oblivion? Procesor Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2M Biostar Tforce 965PT (Intel P965) [DDR2, PCI-E] Pamięć DDR2 1GB PC5300 667MHz Goodram GR667D264L5/1GB Radeon X1950Pro Asus 256MB DDR3, 2xDVI, PCI-E ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 @kurniczek:::Głupio sie pytasz, no pewnie ze beda chodzic, ale chyba nie ten dział :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 @kurniczek:::Głupio sie pytasz, no pewnie ze beda chodzic, ale chyba nie ten dział :)Tak, szczegolnie z jedna koscia ramu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Tak, szczegolnie z jedna koscia ramu :lol:Ale jakos się włączy :lol: nie czepiaj się :-P :-P OT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ale chodzi mi o to czy beda plynnie chodzic bo to ze sie wlacza to ja wiem:P Pytam sie bo wczesniej ktos pisal, ze na podobnym sprzecie przycina mu sie gothic 3 :blink: w co nie chce mi sie wierzyc bo kolega ma jakiegos nienajnowszego pentiuma 4 i mowi ze da sie grac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Nie wiem czy wiesz ale twoj Core 2 Duo jest 2x wydajniejszy od tego Pentiuma 4, dokup sobie jeszcze 1gb ramu to sobie płynnie pograsz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 OK mam jeszcze jedno pytanko. Czy wszyscy ktorzy tu pisza o problemach to maja problem z uruchomieniem kompa bez rzadnego overclocingu czy maja problem tylko z podkrecaniem(pytam sie bo juz sie pogubilem i nie kapuje za bardzo tych waszych skrotow:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 kurniczek że na tym sprzecie co napisałeś te gry nie będą chodzić płynnie, ba będą haczyć jak cholera, 2gb to minimum a do gothica 3 to i to mało, i co jakis czas dysk doczytuje dane, nie pomoże tytaj nawet gf8800gtx bo engine gry jest spartolony i tyle, co do uruchomienia to u mnie sypią sie ramki jak uruchomie je na 667mhz jak dam na 533 to smigaja aż miło, po prostu taka specyfika tej płyty, ale jak puścisz ramki 1:1 (czyli533mhz) to krecisz do bólu, także w sumie problemu nie ma bo nie widziałem jeszcze core2 duo który by 3ghz nie osiagnał, swoja droga to z goodramami daj sobie spokój bo to kiszka (własne doświadczenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) no pobawiłem sie trochu i taki wynik narazie wywalczyłem wyżej poleciałem tylko z memkami udało mi sie przy tym ustawieniu fsb na timingach 3-4-3-9 3.3V czyli już hardcor 492 działa normalnie 493 bootuje winde ale są czasami drobne problemy 494 uruchamia sie komp ale nie bootuje windy 495 ściana jak hu*** ( nie uruchamia sie komp) - nie pomaga nawet zwiększenie Vcore o duży przyrost a zakres V na NB i FSB dawno zniknął ;] Co to mogą być za objawy, no i dodam że wszystko na AC, w przyszłym tygodniu będzie wodne, wydaje mi sie że pomogło by zwiększenie V na NB lub FSB ale już dawno brakło mi regulacji tzn. jest na maxa Edytowane 16 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 swoja droga to z goodramami daj sobie spokój bo to kiszka (własne doświadczenia)moze i kiszka, ale lepsze=drozsze, a na to nie mam kasy wiec zostaly goodramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 procek juz sie konczy pewnie . swoja droga skad wytrzasneles takie cudo co robi prawie 4ghz.mozesz podac serie tego procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Heh czytam wyniki mastera i nie moge uwierzyć że płytka za 400zł robi fsb prawie 500, jak będe kiedyś składał zestaw na C2D to wybiore prawdopodobnie właśnie ją :wink: Powiedzcie tylko czy jest kapryśna?? Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Tylko bierz ramy na D9 i będzie rakieta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) @robot Mam przeczucie że to nie procek, wydaje mi sie że jakbym zwiększył napięcie magistrali i mostka północnego ruszyło by dalej. Seria L629B133 - sklep aXam technology @Fredek Przesiadłem sie z DS4 czyli płyty o 200zł droższej i teoretycznie lepszej jednakże na DS4 stabilne maximum miałem 430-440 i nie żałuje teraz wyboru. Płyta nie jest kapryśna, wystarczy dobre D9, najlepiej GMH, kładziesz na nie napięcie 3.2V i jedziesz z tym światem @kurniczek nie narzekaj tylko rusz dup** i poszukaj, ostatnio na allegro sprzedawałem 1GB identyczne kości co te w teście i poszły tylko za 455zł i na dodatek gość co je wygrał sie nie odzywa na moje szczęście :) więc okazje są tylko trzeba chcieć je znaleźć. imho te ramy są niemożliwe na 984MHz poszły na timingach 3-4-3-9 :-P Edytowane 16 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) wyżej poleciałem tylko z memkami udało mi sie przy tym ustawieniu fsb na timingach 3-4-3-9 3.3V czyli już hardcor Płyta nie jest kapryśna, wystarczy dobre D9, najlepiej GMH, kładziesz na nie napięcie 3.2V i jedziesz z tym światem :blink: ok... jak? Są do tej płyty mody na vmem >3v? :unsure: Kurde, one się tam smażą chyba. I raczej nie znasz dnia ani godziny, jeśli faktycznie takie napięcie im dałeś... Edytowane 16 Grudnia 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) są takie vmody, na pierwszej stronie jest projekt tylko że ja użyłem potencjometru 100Kohm ale to niczego nie zmienia tylko zakres od 50 do 100 nie istnieje, można nawet ustawić do 4V i chyba więcej, mi sie udało stabilnie pracować przy 3.75V i moge to udowodnić. Powyżej 4V komp sie wyłączał, to sa rasowe D9GMH a nie jakiś syf typu elpidy Edytowane 16 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 są takie vmody, na pierwszej stronie jest projekt tylko że ja użyłem potencjometru 100Kohm ale to niczego nie zmienia tylko zakres od 50 do 100 nie istnieje, można nawet ustawić do 4V i chyba więcej, mi sie udało stabilnie pracować przy 3.75V i moge to udowodnić. Powyżej 4V komp sie wyłączał, to sa rasowe D9GMH a nie jakiś syf typu elpidyHeh, nieźle, trzeba przyznać, że masz jaja chłopie - trzymać RAM na 2x stock vmem :lol2: Choć nadal twierdzę, że za długo to one nie pożyją (acz na pewno bardzo intensywnie :wink:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A tak sie przy okazji zapytam, czy na tej płycie normalne jest fsb 500mhz czy to tylko wyjątki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) tylko że na 3.75V pracowałem pare minut do testu 1M w super pi, normalnie to jade na 1.88V, chciałem tylko napisać jak wielkie napięcie potrafią wytrzymać dobre D9GMH, fakt miałem wielkiego dyga gdy mierząc miernikiem pokazało 4V ale o dziwo komp dalej pracował :blink: wszystko podpięte na pająka @Fredek wydaje mi sie że normalne chociaż widze wyjątki typu Xtreme Addict ale z tego co o nim usłyszałem to nic dziwnego ;) Edytowane 16 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tr Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) ale wersje czego płyty czy chipsetuChipsetu. Na frazie moje Patrioty 2x1GB 667 wykręcili na 1000MHz, very nice, ja narazie cieszę się standardowym taktowaniem :) Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Pi0tr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Chipsetu. Na frazie moje Patrioty 2x1GB 667 wykręcili na 1000MHz, very nice, ja narazie cieszę się standardowym taktowaniem :) Chyba nie, bo oznaczenie 6400 odnosi sie do taktowania 800MHz ;) które również mają gwarantowane przez producenta 1000MHz przy 5-5-5-15 :P udało im sie "dojechac" z nimi do 1200MHz tylko że te które Fraz dostał do testów ewidentnie są na D9 ale teraz LLK są elpidach, przynajmniej najnowsze serie. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...