ptys Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 wczoraj robiłem testu z zastepczą kostka 256mb (orginał microna seria d9d... 533mhz) kostka ta robiła na płycie stabilnie 430mhz, płyta botowała bez problemu na 450mhz (więcej nie próbowałem z obawy o ram, który sie juz cholernie wysypywał), niestety dowiedziałm sie dzięki testom że mój proc nie jest taki super i już przy 3150mhz muszę troszkę podnieść napięcie aby był stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) panowie mam okazje kupić biostara tforce 965 ( ponad 100zł taniej jak stoją nowego z gwarancją) więc chciałem się zapytać czy ta inwestycja jest warta zachodu jak dokupie do tej płyty te ramy : http://www.allegro.pl/item150317895_crucia...o_o_c_nowa.html i na razie włoże do niej mojego p4 z podpisu (czy to się będzie dobrze kręcić ???) później wymienie procesor na c2duo z góry dzięki za odpowiedź i czy jest lepsza płyta pod c2duo w cenie do 500zł stabilna i z dobrymi możliwościami OC ????????????????????????? Edytowane 21 Grudnia 2006 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Pocztyaj łaskawie troche ten niedługi topic to sie dowiesz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 a to jest moj wynik :) URL=www.fotosik.pl][/url Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Greg_1 - czytałem topic i wiem że trzeba brać pamięci na micronach, bo na epidach płyta się gryzie, pytam po prostu o opłacalność takiego zestawu Edytowane 21 Grudnia 2006 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 opłaca sie bo nie dostaniesz płyty głównej za 412 zł pod core duo która robi 500mhz, ale jeśli potrzebujesz raid, masz pamieci na elpidach to kup sobie inną płytę (chyba zostaje asus i evga) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Jak Elpidy to raczej nie Asus - też microny uwielbia za to Gigabyte wprost kocha elpidy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Które z pamięci, jakie są w znak.pl, mozna by wziąć zamiast Patriot 800 LLK CL4, aby osiągnąc przyzwoite wyniki w podnoszeniu FSB ? Bo niestety mam je i FSB 370 to max jaki udało mi się z nich wycisnąć. Chodzi mi o zestawy dual 2x512MB. Może udało by się je poprostu zamienić na inne, bo kupowałem przez internet i mam teoretycznie 10 dni na odesłanie chyba, może by mi się udało jakoś z nimi dogadać :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bóg Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) czy ktoś ma tego biostara i problemy z nagrywarką DVD/CD. Mi albo po instalacji windowsa w nero wogóle nie wykrywa nagrywarki, albo wykryje lecz jak dam na burn to proces nagrywania staje na 0% i nie rusza dalej, dzieje sie to w każdym innym programie, dodam iż płyty CD-RW/DVD-RW kasuje normalnie czyli bez problemu. W biosie jest raczej wszystko dobrze ustawione, mówie raczej bo 100% pewności nie mam. Nagrywarka BenQ DW1655 z najnowszym biosem podłączona na secondary master Edytowane 24 Grudnia 2006 przez Bóg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zainstaluj sterowniki ASPI Jakby coś to mam biostara na sprzedaż :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bóg Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) zainstalowałem i dalej sie wiesza, zawsze na samym początku, nic z tego nie rozumie, płyty odczytuje normalnie, kasuje normalnie a z zapisem ma problemy, sprawdzałem na innym kompie i nagrywarka działa poprawnie tylko na biostarze sie jej coś dzieje. Ma ktoś tego biostar w połączeniu z nagrywarką? Edytowane 24 Grudnia 2006 przez Bóg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja mam LiteOna 18A1H i zero problemów, a mam podpiętą razem z dyskiem na jednej taśmie do IDE, zamówiłem już przejściówke IDE-->SATA do dysku, bo takiej kombinacji nie powinno się używać :D. ps. dalej mam problem z podniesieniem FSB i chyba tego nie da się przeskoczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 czy ktoś ma tego biostara i problemy z nagrywarką DVD/CD. Mi albo po instalacji windowsa w nero wogóle nie wykrywa nagrywarki, albo wykryje lecz jak dam na burn to proces nagrywania staje na 0% i nie rusza dalej, dzieje sie to w każdym innym programie, dodam iż płyty CD-RW/DVD-RW kasuje normalnie czyli bez problemu. W biosie jest raczej wszystko dobrze ustawione, mówie raczej bo 100% pewności nie mam. Nagrywarka BenQ DW1655 z najnowszym biosem podłączona na secondary master To nie jestem sam... Ja tak samo mam problem tylko ze z samsungiem SH-S162A czy jakoś tak... Problem został do nich zgłoszony. Ciekawe co odpiszą... Dodam, ze jak podpiąłem starą nagryware LG'ka to działa aż miło :blink: Niekopatybilność z markami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) Insatalowaliście może sterowniki (VIA coś tam ;) ) do kontrolera IDE z płyty Biostara ?, bo jak tak to radze odinstalować, na jakimś forum wyczytałem że są z nimi problemy :). ps. jeszcze w sprawie FSB, pamieci spokojnie poszły na ustawieniu 4:5 (667 w biosie) 5-5-5-15 zworka na 2,2V ~960MHz (dokładnie nie pamiętam jakie było ustawione FSB) pewnie poszły by i 4-4-4-12 ale na razie nie miałem czasu sprawdzić, wiec pamięci mogą tylko... co może być przyczyną słaby procek (napięcie podniosłem do 1,34V) gorący mostek (ale to by nie było przyczyną nie wstawania płyty już na starcie ?) może coś przeoczyłem ? prosze o wszelkie sugestje :) Edytowane 25 Grudnia 2006 przez rork Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja miałem ten sam problem - zainstalowałem osobne sterowniki ASPI i pomoglo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja miałem ten sam problem - zainstalowałem osobne sterowniki ASPI i pomoglo :)U mnie to w ogóle nie pomaga... a raczej gorzej bo jak chce wypalić to od razu zawiecha... :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bóg Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 racja, jak sie okazało wystarczy nie instalować tych sterów pod IDE VIA i wszystko działa, nawet aspi nie trzeba instalować. Troche to dziwne że stery które dołącza producent robią takie psikusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Bo VIA to firma rubaszna i psikuśna z natury. Pozdr., LF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 eee mam pytanko... Pamiątki na elpidach chodzą na małym voltowaniu prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ale z tym pytankiem to chyba pomyliłeś tematy i nawet działy <_< tak elpidy lubią raczej niskie napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Niekiedy firmowe sterowniki tylko mieszają w systemie (nforce 2 - stery IDE) i tak zapewne jest w przypadu VIA :) ps. nikt sie nie wypowie w sprawie mojego problemu, czy może wszystko jasne i tylko wymiana płyty/pamieci mi może pomóc ? ;), myślałem również nad zmianą procka na E4300 (mnożnik x9 9*360=3240 :)) tylko kto odkupi mojego :D Edytowane 28 Grudnia 2006 przez rork Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tr Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) czy ktoś ma tego biostara i problemy z nagrywarką DVD/CD. Mi albo po instalacji windowsa w nero wogóle nie wykrywa nagrywarki, albo wykryje lecz jak dam na burn to proces nagrywania staje na 0% i nie rusza dalej, dzieje sie to w każdym innym programie, dodam iż płyty CD-RW/DVD-RW kasuje normalnie czyli bez problemu. W biosie jest raczej wszystko dobrze ustawione, mówie raczej bo 100% pewności nie mam. Nagrywarka BenQ DW1655 z najnowszym biosem podłączona na secondary masterJa mam nagrywarkę DVD firmy NEC i nie mam problemów. Mam stery intela pod 965, realteka pod sieciówkę i dźwiekówkę i tyle mi wystarczy jeśli o płytę chodzi :) Zawsze możesz przelecieć pamięci memtestem :P Edytowane 29 Grudnia 2006 przez Pi0tr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ta sprawa została już rozwiązana kilka wpisów wcześniej :P, a moja nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Powiedzcie mi czy kombinacja biostara z goodramami 667 bedzie dobra? mam zamiar na poczatku nowego roku zamowic e6300, biostara i 2x512 goodram 667 Nie bedzie zadnych komplikacji? Bo ciagle sie slyszy o jakis nie halo z ramami i mobo :\ Czemu Kyniek ostudzil swoj zapal do tej plyty? Przez dzielniki? moze ktos mi wypisac krotko wady i zalety tej plytki? jedna to wiem, ze OC ma na poziomie, ale inne jakies ktore mile was zaskoczyly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jak będziesz brał Goodram'y to polecam wziecie E4300 z uwagi na mnożnik x9 który pozwoli na wyciągnięcie maksimum z procesora, przy szynie w granicach 360-380 bo tyle na każdych pamieciach powinno się wyciągnąć bez problemów. Jedną (jedyną?) z wad jest właśnie problem z dobraniem pamięci, ale to jest problem dopiero wtedy, jak się podkręca, bo w "normalnej" eksploatacji ta płyta nie robi żadnych problemów :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 jedna to wiem, ze OC ma na poziomie, ale inne jakies ktore mile was zaskoczyly?napewno przyciski do uruchamiania power,reset.Sloty swiecace w UV,dobra dzwiekowka (jak na integre) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie ma to jak się wku*****! Podłączałem wczoraj do mobo ten potek aby uzyskać 2,4V. Wszystko elegancko podłączyłem aż tu pojawił się dymik i mobo poszła do piachu... :blink: Coraz bardziej nie podoba mi się ta płyta <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie ma to jak się wku*****! Podłączałem wczoraj do mobo ten potek aby uzyskać 2,4V. Wszystko elegancko podłączyłem aż tu pojawił się dymik i mobo poszła do piachu... :blink: Coraz bardziej nie podoba mi się ta płyta <_<Hehehe plyta Ci sie nie podoba bo sie spalila, dzieki Twoim umiejetnosciom robienia vdimm'a, ktory imho jest tak banalny na tej mobo, ze szkoda sie nad nim wiecej rozwodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie ma to jak się wku*****! Podłączałem wczoraj do mobo ten potek aby uzyskać 2,4V. Wszystko elegancko podłączyłem aż tu pojawił się dymik i mobo poszła do piachu... :blink: Coraz bardziej nie podoba mi się ta płyta <_< Można wiedzieć co do czego podłączyłeś, żę Ci się zjarała?? Może jakieś foty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 no właśnie, ja też nie rozumie jak sie mogła spalić mobo jeśli dobrze podłączyłeś, chyba że Ci sie pomyliło i memki gryzą glebe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...