Miravo Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) tylko że na 3.75V pracowałem pare minut do testu 1M w super pi, normalnie to jade na 1.88V, chciałem tylko napisać jak wielkie napięcie potrafią wytrzymać dobre D9GMH, fakt miałem wielkiego dyga gdy mierząc miernikiem pokazało 4V ale o dziwo komp dalej pracował :blink: wszystko podpięte na pająka @Fredek wydaje mi sie że normalne chociaż widze wyjątki typu Xtreme Addict ale z tego co o nim usłyszałem to nic dziwnego ;) Poproszę foty z tym 3,75v... czemu? Jeśli tak to memki powinny pracować ok. 520 MHz 3-3-3-4 i jest to rekord świata (Max obecny był 3,6v). Poza tym nie ma siły by ci te memki działały - po 3,4v d9 GMH padają.. i jest wiele o tym topiców na XS. Co więcej na Micronie nie wolno pracować na więcej niż 2,45v na codzień, gdyż memki po okresie pewnego czasu (zależy od napięcia) padają... Poza tym poprosiłbym o validate w CPU-Z procka na ~ 4 GHz, bo patrząc na MHz/timingi memek powinieneś mieć o niebo lepszy czas (zupełnie jakbyś puścił proca na 3,4 ghz...) BTW A co o nim słyszałeś (Xtreme Addict)? Twierdzisz, że nie zna się na sprzęcie i nie umie kręcić? Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Miravo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Poproszę foty z tym 3,75v... czemu? Jeśli tak to memki powinny pracować ok. 520 MHz 3-3-3-4 i jest to rekord świata (Max obecny był 3,6v). Poza tym nie ma siły by ci te memki działały - po 3,4v d9 GMH padają.. i jest wiele o tym topiców na XS. Co więcej na Micronie nie wolno pracować na więcej niż 2,45v na codzień, gdyż memki po okresie pewnego czasu (zależy od napięcia) padają... Poza tym poprosiłbym o validate w CPU-Z procka na ~ 4 GHz, bo patrząc na MHz/timingi memek powinieneś mieć o niebo lepszy czas (zupełnie jakbyś puścił proca na 3,4 ghz...) BTW A co o nim słyszałeś (Xtreme Addict)? Twierdzisz, że nie zna się na sprzęcie i nie umie kręcić? byl ktos kto dawal prawie 4v na jakas kosc 1x256 kingostona na d9, ale tutaj cos mi tez nie pasuje, moze 3 to tak naprawde 2 ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 tylko że na 3.75V pracowałem pare minut do testu 1M w super pi, normalnie to jade na 1.88V, chciałem tylko napisać jak wielkie napięcie potrafią wytrzymać dobre D9GMH, fakt miałem wielkiego dyga gdy mierząc miernikiem pokazało 4V ale o dziwo komp dalej pracował :blink: Heh, to mi się podobra. Twardy gość jesteś. Bachus na swoje G.Skill'e dawał 2,8V chyba i już padły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 No właśnie, kurde, aż niewiarygodnie duże te napięcia... D9 zdychają po jakimś* czasie przy ciągłym >2.5v, a tu 3.75 i szaleją... Poza tym taki wynik (1M) miałem na E6400 @ 3500 i z RAMami dużo niżej... *jakimś = kwestia tyogodni/miesięcy, było nieco przypadków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 na biostarze dziala kazdy dzielnik -ale tylko na def ,albo po malym oc . przy wiekszych fsb tylko 1:1 sie nadaje niestety. u mnie plyta spokojnie 495 zrobila , stabilne bylo jakos 492-493 , obecnie na asusie tylko pare mhz wiecej , wiec mysle ze porpstu procek sie skonczyl a nie mobo... biostar chyba tylko do e6300 lub dobrego e6400 sie nadaje + micron d9. mam teraz p5b del wlasnie w tej kommbinacji i wielkich roznic nie zauwazylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 na biostarze dziala kazdy dzielnik -ale tylko na def ,albo po malym oc . przy wiekszych fsb tylko 1:1 sie nadaje niestety. u mnie plyta spokojnie 495 zrobila , stabilne bylo jakos 492-493 , obecnie na asusie tylko pare mhz wiecej , wiec mysle ze porpstu procek sie skonczyl a nie mobo... biostar chyba tylko do e6300 lub dobrego e6400 sie nadaje + micron d9. mam teraz p5b del wlasnie w tej kommbinacji i wielkich roznic nie zauwazylem 2:3 tez nie dziala w ogole ? Oczywiscie przy oc. O 4:5 nie pytam bo to dziala chyba tylko na GB <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 kiepsko z innymi dzielnikami,ale znajdz plyte co robi ponad 500fsb i kosztuje ponizej 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 nic poza 1:1 nie nadaje sie do oc niestety. na 2:3 memki nawet 800mhz nie chcialy za bardzo robic ,4:5 podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Temat jest nie róbcie kłótni. Potem polecą % itd a po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Wracając do tematu - to pamiętam jak byłem jeszcze niedawno napalony na Biostara i jak kumpel znalazł go w znak.pl to nachodziły mnie myśli czy nie sprzedać GB a nie kupić Biostara - ale to co wyczytałem tutaj skutecznie ostudziło mój zapał..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 To juz zalezy od memek,kolega Master_Virus zakupil biostara i zyskal ponad 70mhz fsb a zmienial z GB DS4 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dFour Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Taki mały bajer: Zmieniłem płytę główną z biostara na asusa P5W DH Deluxe Wszystkie ustawienia dokładnie takiesame (w tym timingi pamięci) i wyniki w 3dmarku 2001SE I jest różnica: 44303(asus) vs 42127(biostar) System Configurations Biostar TForce 965PT Deluxe Mobo Manufacturer ASUSteK Computer INC. Mobo Model P5W DH Deluxe CPU Intel Pentium 4 3203 MHz Unknown 3207 MHz FSB 400 MHz FSB 400 MHz Memory 2048 MB 2048 MB Graphics Chipset Generic VGA Generic VGA Driver Name Radeon X1950 Series Radeon X1950 Series Driver Version 6.14.10.6652 6.14.10.6652 Program Version 3DMark2001 SE 3DMark2001 SE Resolution 1024x768 32bit 1024x768 32bit Detailed Test Results 3DMark Score (3D marks) 44303 42127 Game 1 - Car Chase - Low Detail 672.1 612.0 Game 1 - Car Chase - High Detail 202.3 196.3 Game 2 - Dragothic - Low Detail 813.9 784.6 Game 2 - Dragothic - High Detail 427.4 416.5 Game 3 - Lobby - Low Detail 553.7 523.3 Game 3 - Lobby - High Detail 255.2 239.4 Game 4 - Nature 310.5 294.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Witam Nicko13 mam pytanie, gdzie podnosiles napiecie i o ile, oraz pytanie o ile moge podniesc max V na procku,mostku,pamieciach itp Pzdr wczoraj na standartowym napieciu udalo mi sie wykrecic ok 3,3 z hakiem,a pamieci w biosie ustawione na auto mam CL3-4-4-11, pozniej podnosilem v na procku i pamieciach i komp juz nie wstawał,czy jak zwieksze opoznienia na memkach pomoze cos(info- nie podnosilem v na mostku) Ps u ciebie tez napapiecie dla pamieci jest wyzsze niz te co ustawisz z palca np 1,8v dla vdim jednak w biosie widac ze sa na 2,1, której wartosci wierzyc odrazu info ze nie mam voltomierza :) Edytowane 20 Grudnia 2006 przez miki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Kupiłem w Znak.pl tą płytę, myślałem, że przyślą tą revizję co jest u nich na zdjęciu, ale dostałem deluxe z naklejkami :) fotka to R01 mnie intryguje jakaś zmiana w konstrukcji ? mam jeszcze pytanie, czy wgranie biosu od v deluxe jest w pełni bezpieczne ? (napewno było to poruszone ale nie mogę jakośc znaleźć) Dziękuję i pozdrawiam użytkowników :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 w pelni bezpieczne :) @ miki zwieksz napiecia vmch i vfsb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 rork mam identyczną smiało wgrywaj bios deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Czesc, Mam zamiar wziac na raty sprzecik (pewno to beda raty splacone w ciagu 2/3 miechow) wiec wszystko musi byc z jednego sklepu gdzie umozliwiaja place ratalna. Wiec chce wziac: E6300 BOX, BIOSTARA i 2x512MB GOODRAMOW 667, po swietach rozbuduje to o WC prawdopodobnie wiec narazie tylko BOX, a z czasem i przyjdzie 2GB pamieci... narazie musze przejsc z trupa (cel 333) bo juz mnei krew zalewa... Jesli ktos wie gdzie dostane to najtaniej na raty to prosilbym o linki :) Potem poczytam caly temat bo wlasnie do roboty spadam :\ Z gory dzieki, Bin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 A są jakieś inne ver yego Biostara niż Dlx z tymi naklejkami :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) @Greg_1 http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=...s775BioTfo965PT tu jest fotka, bez naklejek :rolleyes: @binek Te płyty są dostępne tylko (i allegro jeszcze) w znak - link wyżej - i mają tam też raty :) ps. może to nie najmądrzejsze pytanie ale cóż ;), który bios wgrać najnowszy oficjalny czy może najnowszy modowany Ip96a914.rh ? Edytowane 20 Grudnia 2006 przez rork Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Witajcie. Mam pytanie co mogę zrobić kiedy mam sobie patriotki llk no i mi komp nie wstaje przy 400*7 przy dzilniku 1:1 :blink: Moja konfiguracja: Intel E6300 płyta wiecie jaka Patriot LLK CL4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jeśli to LLK 800MHz to najprawdopodobniej masz je na Elpidach :P których Biostar nie lubi, rozwiązanie zmienić RAM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jeśli to LLK 800MHz to najprawdopodobniej masz je na Elpidach :P których Biostar nie lubi, rozwiązanie zmienić RAM :Da zmiana biosu przez biostara może załatwić tą sprawe? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 hgw, ale raczej wątpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 hgw, ale raczej wątpie.hgw tzn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 tzn ze obecnie nie ma biosu ktory by dobrze wspolpracowal z eplidami . przy tych kosciach jak osiagniesz powyzej 400 to juz dobrze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 IMO 400 to już jest nieźle bo ja miałem ściane przy 470-480 z LLK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 470 ? chyba 370 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 IMO 400 to już jest nieźle bo ja miałem ściane przy 470-480 z LLKtylko że mi nie wstaje kompik na tym fsb <_< dzisiaj popróbuje jeszcze timingami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) 470 ? chyba 370 :) Tak, oczywiście że 370-380 chodziło, teraz testuje procka i dlatego mi sie pomyliło ;) teraz leci Orthos przy 7x500 :D tylko że mi nie wstaje kompik na tym fsb <_< dzisiaj popróbuje jeszcze timingami To jest typowy objaw właśnie konfliktu Biostar-elpidy. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 biostar tanie i dobre mobo -ale jeden warunek trzeba miec microny d9 -ktore sa niestety drogie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...