TK Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) jeszcze niedawno biostary to był szit nie z tej ziemi-jednak serai tforce to już baardzo fajne plytki, poza tym jest gwarka. Nie wspomne już o tymz,ę asusy też potrafią apdać i to często... Każda płyta może paść :) Co z tego ze gwarka? Nie wiem czy by Ci sie podobało gdybyś miał co 2m oddawać ją na gwarancje i czekać miesiąc. Mówiliśmy właśnie o serii TForce. No ale zobaczymy za kilka miesięcy czy jego przypuszczenia były słuszne. Edytowane 14 Października 2006 przez Tuning-komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 jeszcze niedawno biostary to był szit nie z tej ziemi-jednak serai tforce to już baardzo fajne plytki, poza tym jest gwarka. Nie wspomne już o tymz,ę asusy też potrafią apdać i to często...Teraz ta firma chce zarobić,dobry support odpisują na maile,wprowadzają zmiany w biosie itp ;) chcą podbić rynek niczym DFI LP nf4 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Kurcze, mobo bardzo ciekawa :D Cena super jak na takie możliwości oc... Zastanawiam się nad sprzedażą P5LD2 :wink: pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Mobo bardzo fajna, tylko według mnie daje za małe V na memki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) :) Różnice mędzy wersją Deluxe, a PT Biostar TForce P965 Deluxe Biostar TForce 965PT Vdimm mod Biostar Tforce 965PT/P965 Deluxe Vdimm Mod(szczegółowy opis) Poniższy obrazek przedstawia dobrze wykonany vmod o raz punkt pomiarowy Vdimm VDIMM Pencil Mod http://www.pcmoddingmy.com/e107_plugins/co...php?content.390 Dostępne biosy Biostar TForce P965 Deluxe (Ip96a614, Ip96a705, Ip96a801, Ip96a808, Ip96a914, Ip96a921bs; Moded BIOS: Ip96a803, Ip96a803tsa, Ip96a914rh, Ip96a921rh) Oficjalne http://www1.biostar.cn/supports/BIOS.asp?v...6&Value=497 Oficjalne + MODED BIOS http://www.lejabeach.com/Biostar/p965deluxe/p965deluxe.html Biostar TForce 965PT (P96CA914, P96cac29bs, P96ca103; Moded BIOS: BRAK) Oficjalne http://www.biostar.cn/supports/bios.asp?vI...6&Value=524 Oficjalne + MODED BIOS http://www.lejabeach.com/Biostar/965pt/ Faktyczne Pomiary Napięcia: Actual Vcore Measurements 1.400V = 1.39V 1.450V = 1.44V (BIOS displays 1.42V) 1.500V = 1.49V 1.550V = 1.54V 1.600V = 1.59V Actual Vdimm Measurements 1.8 = 1.88V 2.0 = 1.98V 2.1 = 2.07V 2.2 = 2.17V (BIOS displays 2.10V) 2.2 Jumper = 2.22V Actual Vmch Measurements 1.25V = 1.26V 1.35V = 1.47V (BIOS displays 1.45V) 1.45V = 1.66V 1.55V = 1.87V Ciekawostka ;) co różni Albatron'a PXP965 od Biostar'a 965PT, a nic :D Albatron poszedł na łatwiznę i wsadził do swojej płyty bebechy Biostar'a 965PT recenzje: www.hardocp.com www.pcstats.com www.hartware.de www.matbe.com www.hardwarezone.com Przydatne programy: >Memory tweaker for Intel chipsets [MemSet ver. 3.0] Download >ClockGen [ver 1.0.5.0] Download W opcjach PLL należy wybrać ICS 9PLRS509 >SP2004 Orthos Edition [ver. 2006 Apr 20] Download >Core Temp [ver. 0.93] Download >Intel Thermal Analysis Tool Download Edytowane 6 Stycznia 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Żeby właczyć 2.2V na pamieci trzeba zworke przestawic? Fajna płytka żeby tylko kazdy model robił takie fsb... i oby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 @Cavarr - Pierwsze pytanie...:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 @ cavarr ,dzięki ;) za wrzucenie tu tego info .Nie mowie ze o tym nie wiedzialem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Nicko13 nie mogłem patrzeć na FAQ twojego autorstwa ;) więc trochę pogrzebałem :) i wrzuciłem do tematu Edytowane 15 Października 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 tam kiedys bedzie faq ;) ja juz widzialem te info wczesniej,trzeba bedzie wyedytowac 1 posta.Jak znajde czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 tam kiedys bedzie faq ;) ja juz widzialem te info wczesniej,trzeba bedzie wyedytowac 1 posta.Jak znajde czas :) koniecznie wyedytuj jednak cavarr ma talent do FAQów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 czlowiek sie stara a wy niedoceniacie... :( ehh , znak.pl pisze ze ma juz p965pt a cena orientacyjna to 465zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) ups-kurde ja od jutra pracuje-może a 2 tyg zamowie kto to wie :wink: niech mnie tylko nie wywala :wink: ciekawe kiedy pojawi sie w cennikach.. czekam też na pierwszych kupujacych-zawsze wole kupować sprawdzone produkty B) Mam tylko nadzieje,zę dobrze obsluguje mobacz celki cedar mill bo ja na swoim jeszcze posiedze nieco... edit: na xs biostar zrobił spi 1m na fsb 576x9 :blink: max screen z 9X 590..nie no nie moge-ciekawe co to za chlodzenie.... ta płytka ma potencjał.Vmod i to banalny na zworkach jest teraz kwestia pozostałycjh napięć na mostki itp ale ta płytka naprawde jest niesamowita.. Edytowane 15 Października 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Miałem mieć ta płytkę z USA, ale kumpel lama chciał mnie uszczęśliwć na siłę i kupił na 945 bo tańsza była a wygląda tak samo i takie samo pudełko.... myslałem że go za...e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Miałem mieć ta płytkę z USA, ale kumpel lama chciał mnie uszczęśliwć na siłę i kupił na 945 bo tańsza była a wygląda tak samo i takie samo pudełko.... myslałem że go za...e. :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Miałem mieć ta płytkę z USA, ale kumpel lama chciał mnie uszczęśliwć na siłę i kupił na 945 bo tańsza była a wygląda tak samo i takie samo pudełko.... myslałem że go za...e. hehe, nie no super, ale zawsze pocieszjace ze celek bedzie chodzil mimo wszystko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atyro Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Jeśli chcecie kupić tego Biostara, ale w wersji pt to daje linka do sklepu ja zamówiłem dzisiaj http://netcomp.com.pl/sklep/product_info.p...d163b3eee0679d4 cena 461 + przesyłka (droga) jak dobrze pamietam ~26PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 czyli jest juz w Polsce ? to jak kto kupuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 ja czekam bo te co beda ogolnie dostepne ,pod koniec miesiaca beda juz w nowej rewizji z chipsetem C2 i obsluga Kentsfielda (core2quadro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Jeśli każda płyta będzie robiła dobre FSB to będzie niespodzianka, nigdy bym się nie spodziewał że Biostar zrobi bdb płyte do OC pod intela :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 teraz TForce bedzie jak Lanparty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 w znaku po 450 jest :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 ale dostalem ekstra odpowiedz od biostara :D wklejam maila zebyscie wiedzieli jacy oni mili :P Dear Nikodem Niklewski, Please contact with our distributor Yamo Ms. Anna. I am sorry that it's shortage and Intel can not provide ICH8R chipset, so we use ICH8 to redesign the model and change it to be Tforce 965PT . The detail spec. please visit our webite. If you need it, please inform Yamo Ms. Anna how to arrange order. As we will reveive goods on Oct 26 in Germany and ship out the goods to Poland on Oct 27. So our customer ight have goods in early Nov. It's status now . Sorry for your inconvenience caused. Plytki beda jak mowilem,ale chyba nie bedzie wersji deluxe z ich8r na to wygląda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) gadalem z kims ze znaku - pytalem czy maja na miejscu ... odpowiedzieli - "plyta dostepna na zamowienie ; czas oczekiwania 1-2 dni robocze" ps. moze mi ktos wytlumaczyc dlkaczego w wielkopolsce plyta jest 17zl drozsza niz gdziekolwiek indziej ???????????????????????????????????????????????????????? Edytowane 16 Października 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 nie będzie ich8r? czyli nie będzie obsługi RAID'u w ogóle ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) gadalem z kims ze znaku - pytalem czy maja na miejscu ... odpowiedzieli - "plyta dostepna na zamowienie ; czas oczekiwania 1-2 dni robocze" ps. moze mi ktos wytlumaczyc dlkaczego w wielkopolsce plyta jest 17zl drozsza niz gdziekolwiek indziej ???????????????????????????????????????????????????????? Co oznacza gdziekolwiek w tym zdaniu??Chodzi mi o jakis przyklad Edytowane 16 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 w wielkopolsce i mazowieckim plyta kosztuje 467zl w innych woj. 450. chodzilo oczywiscie o polske :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 kurde zlodzieje-czemu tak drogo-pogadam z miazgą kupi mi w wawie i posle paczką za 8ziko-będe 9 zł do przodu :wink: nie no żartuje. wiem za to na co ppjdzie chyba moja 1 wypłata- za 460ziko to grzech nie kupić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 kurde zlodzieje-czemu tak drogo-pogadam z miazgą kupi mi w wawie i posle paczką za 8ziko-będe 9 zł do przodu :wink: nie no żartuje. wiem za to na co ppjdzie chyba moja 1 wypłata- za 460ziko to grzech nie kupić :wink: ale w wawie tez jest drozsza !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 to co już jest wiecej sklepow niz 2 ktore maja tą płytke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...