Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Tak... wszystkiego próbowałem... Teraz nie mogę wejść do windowsa nawet na 300 MHz FSB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) to ja moze podpowiem... Adv bios features => Cpu Features => C1E - OFF ; Cpu Thermal Throtling - OFF jak tego nie zmieniles to Cie wysmieje normalnie ;) Edytowane 30 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Zmieniałem odrazu :lol: z C1E mi się lepiej kręci niż z wyłączonym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 jak moze Ci sie lepiej krecic ? Wylaczaj w tej chwili ,bez dyskusji :lol: to CI obniza napiecie Cpu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) No panowie, nie macie info, żeby ktoś tą płytkę kupił i napisał coś o niej na polskim forum. Czy ta płytka posiada FireWire? Czyli np. jeśli na budzie mam wtyczkę firewire to podłącze go do płyty? Czy ona w ogóle nie obsługuje firewire? Edytowane 31 Października 2006 przez Pantas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Płyta nie ma Firewire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 jesli masz wtyczke na budzie to podlaczysz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Nic - 370 MHz fsb nie stabilne :mur: Nicko13 blagam Cie opisz kazda opcje w biosie, którą wyłączałeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 no same podstawy ;) bede musial przejrzec ...teraz nie moge pozniej napisze za jakas godzinke,dwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 eh co to sie dzieje-nicko robi za mentora co poniektórych :wink: Albo ten biostar to niezła kiszka,alebo będe mail polewke z niektórych osób :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Eee odszczekaj to bo to zapewne było do mnie :wink: Możliwe, że trafiłem na padake proca (szczerze to przy moim szczęściu to nie byłoby bardzo dziwne, a wręcz 100% pewne :D). Niedługo spróbuję zrobić test albo na DS3 albo na jakimś Asusie na X975. Są przypadki gdy proce mają FSB wall. Ale teraz popsioczę na Biostara :lol: U mnie FSB dopiero 360 MHz jest STABILNE, natomiast 360</ 385 nie jest stabilne, nawet na niższych mnożnikach... Dla mnie to koszmar... będę jeszcze walczył, ale póki co teraz wsadzę części do obudowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) napisałem zę to albo wina mobo albo usera to co mam odszczekiwac? czekam az sie to wyjasni i tyle-tylko nie dopisuj mobo do swojej kolekcji w sigu :wink: z drugiej strony kilka osób które znam wróży taki koniec plytkom biostara :lol: Edytowane 1 Listopada 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) system bios cacheable - dis memory hole - dis sata mode-ide lan -dis usb,mouse,keyboard-dis cpu thermal control -dis limit cpuid maxval-dis c1e-dis full screen logo - dis small logo - dis suummary scree-ena Dyski Sata acces mode - Large (bez tego winda mi nie bootuje) Display first pciex pcie- Fixed 100 Ważne w Twoim przypadku ;) Spread spectrum -dis timingi manual 4,4,4,11 system mem frequency 533 Cpu Clock - wedlug uznania ;) jak procek i te same memki na innej plycie pojda na wiecej to znaczy ze psujesz plytke i na gware ;) Edytowane 31 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Memki chodzą na tej 2:3 do 475 MHz... Więc napewno poszłyby 400 MHz (tyle mają w standardzie :lol:). Bios mam w pełni dobrze skonfigurowany... Jeszcze coś, PCIE testowałem do 138 MHz i 6800 Ultra przeżyła i ma się raczej dobrze... widocznie to był zbieg okoliczności... Póki co mam ścianę :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 jak procek i te same memki na innej plycie pojda na wiecej to znaczy ze psujesz plytke i na gware ;)Zgadzam się. jak Ci się znudzi to ją rozwal ( a pewnie to niedługo nastąpi) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 no niech rozwali a wy za to zaplacicie ? celowo uszkadzac sprzet zeby oddac na gware to lekkie skur..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Sam mówił że miał już od nowości z nią problem, wygiety pin i ten uwalony x800 a jeśli przetestuje proca na innej i okaże się że ładnie idzie to po co męczyc się z takim felernym modelem, a biostar nie zbiednieje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 no niech rozwali a wy za to zaplacicie ? celowo uszkadzac sprzet zeby oddac na gware to lekkie skur.....No ciekawe jak byś Był na jego miejscu i trafił na taki kompletnie lipny egzemplarz. Byś tylko myślał jak go tu zmienić, bo przecież oczekiwałeś więcej. Koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Krótko mówiąc są 2 możliwości i 3 rozwiązania... Możliwości -> - proc padaka - mobo dupna Rozwiązania -> - ubić mobo/proca - sprzedać na allegro mobo/proca .... i skończyć z OC :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) zacznij prowadzic sklep -jakikolwiek .i nich ci ludzie non stop oddaja specjalnie uwalony sprzet bo cos im sie nie podobalo . no przeciez wg ciebie bys bral wszystko bo to w porzadku i ok jest .. a koszty odsylania do dystrybutora itp to dla ciebie drobnostka przeciez. sam wlasnie zakupilem ta plyte .zobaczymy co z tego wyniknie. Edytowane 1 Listopada 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 ZMIEN MEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! imo memy ci blokuja fsb, wsadz inne a fsb poplynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Memy to Geil Ultra PC800 CL4, które w STANDARDZIE mają 400 MHz 4-4-4-14 2,1V to jak one mogą blokować mi OC, szczególnie, że na 2:3 chodzą ponad 450 MHz... Trochę logiki... Chodzą na 400 MHz 5-5-5-14 na 1,8v, a na "4" na 2,0v... więc jak one mogą blokować FSB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) Memy to Geil Ultra PC800 CL4, które w STANDARDZIE mają 400 MHz 4-4-4-14 2,1V to jak one mogą blokować mi OC, szczególnie, że na 2:3 chodzą ponad 450 MHz... Trochę logiki... Chodzą na 400 MHz 5-5-5-14 na 1,8v, a na "4" na 2,0v... więc jak one mogą blokować FSB? BLOKUJA FSB a nie, że memy sie koncza Edytowane 1 Listopada 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Hmm ale jak to możliwe powiedz mi, próbowałem w Singlu i to samo... Układy są na PCB brainpower i najprawdopodbniej Elpidach. Czyli to samo co Gskill HZ PC6400 obecnie... więc nie sądzę, że blokują mi FSB, albo mobo albo płyta... dopiero 360 MHz jest STABILNE bez różnicy czy mnożnik 9/8 i jakie timingi na pamięciach... według mnie to MOBO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Hmm ale jak to możliwe powiedz mi, próbowałem w Singlu i to samo... Układy są na PCB brainpower i najprawdopodbniej Elpidach. Czyli to samo co Gskill HZ PC6400 obecnie... więc nie sądzę, że blokują mi FSB, albo mobo albo płyta... dopiero 360 MHz jest STABILNE bez różnicy czy mnożnik 9/8 i jakie timingi na pamięciach... według mnie to MOBO... 965 jest kaprysne, juz byly takie jaja z roznymi pamieciami na roznych plytach, ze obstawiam pamieci. To niemozliwe zeby mobo nie robila 400fsb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Z tym się zgodzę, możliwe, że CPU ma FSB WALL (bardziej prawdopodobne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Z tym się zgodzę, możliwe, że CPU ma FSB WALL (bardziej prawdopodobne) mozliwe ze cpu sie konczy z szyna, ale imo predzej chipset ma cos do pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Jestem na 1000% pewien, że pamięciom brakuje papu, więc stay tuned, będzie jumpermod :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 co tak puźno? ja bym 1 dnia sobie takie cuś porobił-nawet grzebać w mobo nie trzeba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 jadąc do szkoły mam elektronika po drodze, części zakupię w pon :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...