99tomcat Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 eh ciekawe coś pechowy ten biostar ps.sprawdz na innej grafie-takie objawy są czesto jak jest kaput Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) Więc się jeszcze wstrzymam z wymianą P5LD2 na coś lepszego ;] A wiesz kiedy tego ECSa wezniesz na testy? Dokładnie nie - najpierw 05-03-1992 musi opublikować testy dwóch ECSów na s939, dopiero wtedy dostanę moją płytkę... Xtreme Addict - sprawdzales juz na innym konfigu procka i memki? Nie a sprawdzles juz na innych memkach? Nie ale będę testował z większym vdimm i później z innymi memkami ja dzis probowalem odpalic biostara i nie udalo sie procek pd 805 memki -kilka sztk probowalem . grafe tylko radka 600pro mialem pod reka ,bo 7800gt zwodowane i nie chcie mi sie blokow sciagac.. no i na probach sie skonczylo .za nic w swiecie nie chce wydac z siebie zadnego sygnalu. pali sie albo 1 dioda (led 2 =vga error ), albo wogole sie nie pala ( chipset/cpu error) . oprcz tego tylko swiatelko ze jest wlaczona. najgorsze ze zadnych sygnalow nie daje z siebie podczas odpalania na spekerze -dlatego sadze ze to mobo ,w ostatecznosci procek...ale on nagrzewa sie wiec kto go tam wie .wszystko kupione uzywane , w dobrej cenie i na pisemnej gwarze .. powinny się palić 2 diody naraz, a gdy się włącza jest tak -> jedna dioda, gaśnie, zapala się druga i w końcu obie. Sprawdź na innej grafie ewentualnie procku @ Nicko Dzięki za olśnienie co do dźwiekówy :D napewno kupię w takim razie normalną :-] I ponawiam pytanie kolegi o tego potka, co to jest za potek? :lol: Edytowane 7 Listopada 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 jak ja kupowałem potka do moda psu to porosiłem o potencjometr wieloobrotowy-to zwykle taki mały cuś niebieski z malutkim pokrętełkiem i tyle. Ważne tylko ile ohmów ma mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 czyli ile ten ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) grafe juz zmienilem -obie sprawne . na roznych memkach tez testowalem , teraz jeszcze czekam na inny procek. u mnie ogolnie jest tak ze pali sie albo led2 ,albo wogole...niby vga -error wg tego co w instrukcji pisze -ale kto go tam wie ... jak zmiana procka nie pomoze to pewnie okaze sie ze mobo przyszlo uwalone... gdzie sa punkty pomiarow oprocz vmem -odpale i sprawdze jakie napiecia daje ,moze nie podaje v na procka albo memy.. PS niko albo xtreme mozecie mi powiedziec jak mobo zachowuje sie z wyjetym ramem.... i pozniej z wyjeta grafa.... bo moze gdzies tu tkwi przyczyna i chcialbym wyeliminowac . slot pci-e uszkodzony albo napiec na ram mobo nie daje Edytowane 7 Listopada 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « jutro zrobię - dzisiaj nie włączyłem nawet kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 czyli ile ten ma?ehem masz fte z opisem w faq-skąd mam wiedzieć coś więcej tak jest napisane zdaje sie 50 kilo ohmów i tyle.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) mobo odpalone - winna okazala sie pamiec ktora miala zle spd i problem z bootowaniem.....teraz czas poskladac kompa do kupy i przeniesc wc z athlona na biostarka. dzieki Nicko za pomoc Edytowane 8 Listopada 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 nowa zasiłka uświadomiła mnie w przekonaniu ,że memki sie skonczyly :( ale bynajmniej mam wiecej rock stable na codzien 415 fsb robilem vdimm pencil i nic nie poprawil tylko pogorszyl,a napiecie zwiekszylem minimalnie wiec wiem ze to elpidy nie d9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 jaki pencil mod? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) ten ktory jest w faq? :lol: Edytowane 8 Listopada 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 ja niedlugo bede mial cruciale te jakies tam rocznicowe 2x1gb komplet . narazie pd920 zagosci na dluzej , mialem 805 ale to taka grzalka ze sobie darowalem :) a w niedlugim czasie conroe -ale to jak juz pozbede sie gratow z amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 ten ktory jest w faq? :lol: próbowałem 3 ołówkami - B2, B4 i B8 (każdy innej firmy), u mnie to NIE DZIAŁA. Czuję, że zakupię potka (choć i tak kupuję inną mobo...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) musisz sie postarac :) u mnie jakies 10 min zanim doszlem jak to trzeba smarowac :) aha olowek 5B bo 3B cos tak nie dziala :P » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Rozmowy noob vmoders ;) Edytowane 8 Listopada 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Dokladnie, smarowałem dość długo i nic. Jak dokładnie smarowałeś? i ile ci pokazuje w biosie po zabiegu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 w biosie pokazuje 2,14 ,2,15 ; 2,16 badz 2,17 ; 2,18v zalezy ile wysmaruje wiecej juz mi sie nie chcialo bo bylo tylko gorzej dla moich memek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 eh swoja drogą dla d9 to smieszne napięcie bez 2.3-2.4v to ja bym nie podchodził-róbta zworka moda i testujta B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 I tak pobawiłem się trochę tym ołówkiem -> maks osiągnąłem 2,32v (według biosu) i to zaowocowało... że komputer bootował się na 400 MHz FSB i wchodził do Windowsa ale zaraz wysypka. Na odrobinę niższym napięciu już kupa z tego. Ok. 2,2v zaowocowało w stabilną pracę na 395 MHz FSB. Obojętnie jakie timingi itp. Tutaj mają znaczenie tylko volty. Testowałem tylko 1:1 ale ten dzielnik na biostarze jest z[ciach!]y i na nim nie chodzą pamięci według parametrów (tylko na 2:3). Dziwna ta płytka, zrobię tego vmoda z potkiem, jak to nie poskutkuje mobo wędruje do szafy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 moje to na 100% nie sa d9 bo po zwiekszeniu napiecia idą coraz mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Ja mam geile albo na D9 (ale na pewno nie GMH ani GKX) albo Elpidy, ale raczej D9, bo wyższe V coś daje... Ale nadal kurna twierdzę, że ta mobo jest z[ciach!]a - 2,3v i na 1:1 nie idzie na 400 MHz... nawet default nie osiąga :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 obserwuję dyskusję i chciałbym zapytać, czy wszelkie niestabilności, to jedynie problem z pamięciami, czy jednak to wina płyty? Przymierzam sie do zakupu budżetowego zestawu na C2D na tej właśnie płytce, który będzie stopniowo rozbudowywany do czegoś, co można podkecić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Płyta jest potwornie stabilna... ale na default i lekkim OC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 obawiam się że z moimi zapędami "lekkie OC" nie będzie moim celem :> będę chciał czegoś więcej. A ponadto tylko ta płyta ma normalnie położone gniazda PCI w liczbie 3 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 ja potestuje i zobacze co potrafi jak tylko dojada do mnie cruciale .bo narazie moje pamieci za bardzo na nic nie pozwola . myslalem na gigaybte -ale ma problemy z d9 wiec odpadl , nastepny wyobr to p5b -ale to nowet uzywana koszt wiekszy o ponad 200zl -wiec zanim doloze to chcialem tego biostara przetestowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 no mnie mysle ze pamieci ograniczają i mam wieksze fsb od Xtreme addicta :P ja mysle ze Xtreme masz tez cos z memkami :) tak jak ja...jeszcze bede jakis inny bios probowal moze przed zmiana mem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Nie mam problemu z memkami, gdyż działają ponad specyfikacje na 2:3. Natomiast do 1:1 muszę dawać DUŻO wyższe v na memki. Kto wie gdzie mogę potka kupić w Warszawie bo u mnie na bazarku poprostu NIE MA :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) Test Biostar TForce 965PT http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2871&p=2 "We did notice a bad habit of the Biostar board not wanting to overclock consistently over a 300 FSB setting when using the 4:5 (DDR2-667) memory divider. We noticed the same issue to a certain degree when utilizing the 2:3 (DDR2-800) divider as the board seemed to hard lock when nearing or exceeding DDR2-1066 memory speeds. The absence of a downward CPU multiplier also means you will be limited in overclocking based upon your choice of CPU. We highly recommend an E6300 or E6400 on this board with decent DDR2-800 at a 1:1 memory divider when overclocking". Edytowane 10 Listopada 2006 przez Monaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 no ale takie sprawy to sie nowym biosem załatwia, czy moze sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 no to coś sie chyba wyjasniło- przyda sie poprawiony biosik.Jak w maire szybko będzie to luzik, jak nie to płytka wiele na tym straci. no i vdimm jeest konieczny-nie ma bata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 niby powinno sie dac to biosem zrobic -ale kto go tam wie jak to bedzie... ds-3 do tej pory nie ma rozwiazanego problemu z micronami a w sumie tez powinno sie to w biose dac zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...