Skocz do zawartości
LCC

Kontratak Tpsa Vs Dialog

Rekomendowane odpowiedzi

Ponoć od października ma też pojawić się nowa opcja 15 Mbit'ów bez miesięcznego limitu transferu.

Link do news'a @telepolis.pl

Co do "październikowego szaleństwa" to nie obraziłbym się jakbym płacił za 6Mbit'ów 146 pln miesięcznie zamiast 200 pln, no ale cóż jak zwykle promocje tylko dla nowych albo dla osób, którym kończy się umowa.

Edytowane przez satoshie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy walkę TP z Dialogiem - październikowe szaleństwo.

Oferta TPSA jest żałosna...

http://itbiznes.pl/art22623.html

powiedz mi co w tej ofercie jest żalosne bo chyba z moimi oczami coś nie teges.

dla tych co kończy im się umowa albo nie mają wogóle wg. mnie jest to bardzo dobre rozwiązanie szczególnie 1MB/s z umową na 24 mies. na który sam sie chyba skusze ;)

Edytowane przez bublus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla tych co kończy im się umowa albo nie mają wogóle wg. mnie jest to bardzo dobre rozwiązanie szczególnie 1MB/s z umową na 24 mies. na który sam sie chyba skusze ;)

Na przykład to, że na wszystkie opcje jest limit transferu... to chyba wystarczy aby to określić mianem "żałosna promocja".

Ja mam w Dialogu 2 Mbity bez limitu za 99zł (umowa na 15 mies) i to jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bądź głupi, nie wiąż się na 24 miechy, nie opłaca się zważając że za rok w tej cenie pewno będzie kilka MB transferu wiecej za pare zł mniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w tej ofercie takiego "konkurencyjnego?

To ze za jeden miesiac bedzie sie taniej palcilo?(Mowie o jedynie slusznej umowie na 12miesiecy)

W dialogu masz 3miesiace za zlotowke i pozniej przykladowo 2mega BEZ LIMITOW! za 99, podczas gdy w tepsie masz limity za 136(kpina do kwadratu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę dostępność w Polsce do usługi sieci Dialog albo Chello oferta TPSA jest konkurencyjna względem swojej starej oferty ;)

W moim mieścią są jeszcze multimedia, ale u nich jest jeszcze drożej jeśli chodzi o opcję 1Mb/s i 2Mb/s. Plusem jest to, że za dodatkową miesięczną opłatą można zlikwidować limit transferu. Chociaż nie jestem pewien czy w tym wypadku nie korzystniej byłoby zainteresować się nową "jesienną promocją" na DSL'a w TPSA.

Tutaj link do cennika z multimedii dla mojego miasta : CLICK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio z braciakiem omawialismy przystapienie do cyrografu TPSA jego dziewczyny. W gre wchodzi cos najtanszego no i tak sobie smykamy po stronce TPSA oraz Rybnet (o tym za chwile).

Ooo, promo sie wyszykowalo w TPSA wiec moj Rybnet wymieka (place 61 pln za 128kB z tym, ze mam mnoznik x4 bo place rachunki w terminie).

No to wybor prosty i oczywisty ale "zaraz zaraz" - ja mowie.

Doczytalem promo tych oszustow, a tam oczywiscie przez pierwszy rok 28pln, a pozniej 56pln. No niby niech bedzie, i tak taniej niz w Rybnecie za to samo (128x4=512kB). Wchodze na Rybnet stronke (www.rybnet.pl) i doczytuje, ze kurcze od tygodnia przyspieszyli do 1MB nadal za 61 pln.

Generalnie bez porownania w moim rejonie.

Nadpisze, ze Rybnet posiada przezajebisty lan na ktorego skladaja sie wsyzscy uzytkownicy tegoz providera. Mamy osobny hub w direct connect i ssamy jak po lanie. Oczywiscie im blizej tym szybciej. Z pobliskimi miastami transfer jak w necie ale juz w obrebie swojego miasta ssam jak z twardego na twardy (czasami podchodzi do 10MB/s - srednio 5MB/s).

Niektorzy decyduja sie na Rybnet glownie ze wzgledu na wlasnie lan.

To tak w kwestii opisania marnosci jaka przedstawia TPSA. Jezeli macie jakis providerow w miastach to sie rozejrzyjcie za ich propozycjami.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie limit 25GB na miesiąc w tpsie nie stanowi jakiegoś wielkiego problemu bo i tak go pewnie nie będe wykorzystywał w całości ;P

przy okazji teraz mam 256kb/s i limit 7GB i jeszcze mi się nie zdażyło że jak przekroczyłem ten limit (a przekraczam co miesiąc o jakieś 3-7GB)żeby mi ograniczyli prędkość :)

po za tym ja nie mam możliwości skożystania z dialogu bo ich zasięg to.... a nie zasięg ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi