Skocz do zawartości
-GIZIU-

Wc By Giziu Rev. 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież dawno już zostało powiedziane, że trafiła do sklepów seria, która ma wadę konstrukcyjną i od początku użytkowania wydaje dziwne odgłosy. Ludzie którzy mają pompki sprowadzane z Rzeszy nie narzekają. Miałem z rok temu DDC z alphacool.de (sprzedałem na allegro) i była cichutka. Poczekam na nową serię od Sama albo z cooling.pl i dam znać jak się spisuje.

Nie zawsze od samego początku :? Dalszy ciąg dyskusji tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=188268&st=210

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W układzie nastąpiły zmiany. Innovatek HPPS 12V pożegnał się z WC a w jego miejsce wrócił stary dobry Laing, który dorobił się topu i reza. Jest trochę głośniej, ale napewno wydajniej i efektowniej. Dziś doszedł też Scythe Quiet Drive więc moja Barracuda jest cichsza, zimniejsza no i woda się do niej nie dostanie. Oto nowe fotki

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Podziękowania dla sklepu PC-TUNING a w szczególności dla Marcina który informował mnie na bieżąco że "reza jeszcze nie ma" i wysyłał mi tony darmowych gadżetów a w szczególności plakat Innovatek z Jenny :D

Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[joke mode]

uuups :lol: właśnie zauważyłem że tylko bloczek na GPU masz inny :lol: :lol: więc już masz WC - jarogniew style...

SRY ale poprostu nie mogę się powstrzymać po Twoich postach typu " widzę że się inspirowałeś moim układem" :wink:

[/joke mode]

Czy alphacool lepszy niż innovatek, nie wiem :) jak dostane alphacoola to zobaczę xD

Prosiłbym o zdjęcia w dzień bez świecących katod i diód etc :)

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[joke mode]

uuups :lol: właśnie zauważyłem że tylko bloczek na GPU masz inny :lol: :lol: więc już masz WC - jarogniew style...

SRY ale poprostu nie mogę się powstrzymać po Twoich postach typu " widzę że się inspirowałeś moim układem" :wink:

[/joke mode]

Czy alphacool lepszy niż innovatek, nie wiem :) jak dostane alphacoola to zobaczę xD

Prosiłbym o zdjęcia w dzień bez świecących katod i diód etc :)

Ja mam Storma a ty masz X2L, więc nie tylko GPU jeśli już jesteśmy tacy skrupulatni. Żeby mieć -Jarogniew style-, musiałbym zapodać krzywo przyklejone maty oraz schodzący lakier z obudowy :wink: Wiesz, bez obrazy ale to już się nudne robi nawet z "joke mode". Nigdzie nie pisałem o "inspiracji moim układem" więc przeczytaj je jeszcze raz :wink: Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przesiadłem się z TT Armor na CoolerMaster Stacker 831. Kilka fotek z worklogu i WC w nowej budzie. Pozdrowienia dla Malika twierdzącego że Stacker jest za mały na WC :wink:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Kilka słów, Armor i Stacker 831 to budy tej samej wielkości, Stacker minimalnie większy. Pierwszy raz w życiu spotkałem się z tak super rozwiązanym mocowaniem zasilacza, no po prostu super. W Armorze to była masakra. Stacker jest lepiej wykonany, aż błyszczy ta blacha, lecz boki były grubsze w Armorze i łatwiej się je otwiera. To tyle na szybko. Jutro na spokojnie poukładam kable w środku i zapodam wentyl wdmuciach!ący z przodu bo dziś już jestem zmęczony. Aha, zapomniałem dodać że dzięki wyjmowanej tacce na mobo, montaż WC to prawdziwa przyjemność.

Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie jest ten zasilacz? :) Bo nie widze na fotkach :) Uklad odpowietrzyles? Jak bedziesz oddpowietrzal chlodnice? Bedzie sie tam zbieralo powietrze na bank. Czy chlodnica nie jest umieszczona za blisko tylnej sciany obudowy? Te ssace wentyle skads to powietrze powinny zasysac. Dlatego ja dalem chlodnice na wiekszym dystansie od budy:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie jest ten zasilacz? :) Bo nie widze na fotkach :) Uklad odpowietrzyles? Jak bedziesz oddpowietrzal chlodnice? Bedzie sie tam zbieralo powietrze na bank. Czy chlodnica nie jest umieszczona za blisko tylnej sciany obudowy? Te ssace wentyle skads to powietrze powinny zasysac. Dlatego ja dalem chlodnice na wiekszym dystansie od budy

Zasilacz jest tam gdzie przeważnie w budach jest miejsce na zasilacz, tylko że go u mnie praktycznie nie widać z boku. Ale uwierz mi że jest :wink: Układ odpowietrzyłem w 15 minut. Chłodnica jest umieszczona na 3 dystansach od obudowy (w Armorze była na 1 dystansie) więc się nie martw o zasysanie powietrza. To co mnie najbardziej zaskoczyło po przesiadce to to że moja Barracuda stała się niemal niesłyszalna :D Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Pozdrowienia dla Malika twierdzącego że Stacker jest za mały na WC :wink:

Giziu widze, ze kupno nowej budy zacmilo troche Twoja uwage podczas naszej rozmowy. Dla mnie Stacker jest za maly - gdyz przy tym samym rozplanowaniu elementow jaki mam w Armorze - nie bylo mozliwosci zamontowania. Mimo tych samych gabarytow, 830/831 jest mniejsza w srodku. Co do jakosci wykonania rowniez bym sie sprzeczal, gdyz TT Armor nie ustepuje CM Stacker'owi.

Wspomniane miejsce dla zasilacza nie jest az takie super. I tak jak stwierdzili przedmowcy - w Twoim wypadku wyrzuca cieple powietrze na chlodnice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem stackera 830 i nie uwazam ze to jakas rewelacja, tym bardziej pod wc.

bardzo spodobalo mi sie wnetrze silverstone'a tj07. zasilator u dolu, dyski u dolu, oddzielone od plyty ktora jest do gory nogami... tj09 tez jest fajna chociaz chyba jeszcze nie do kupienia.

przejrzyj galerie wc na xs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Giziu widze, ze kupno nowej budy zacmilo troche Twoja uwage podczas naszej rozmowy. Dla mnie Stacker jest za maly - gdyz przy tym samym rozplanowaniu elementow jaki mam w Armorze - nie bylo mozliwosci zamontowania. Mimo tych samych gabarytow, 830/831 jest mniejsza w srodku. Co do jakosci wykonania rowniez bym sie sprzeczal, gdyz TT Armor nie ustepuje CM Stacker'owi.

Wspomniane miejsce dla zasilacza nie jest az takie super. I tak jak stwierdzili przedmowcy - w Twoim wypadku wyrzuca cieple powietrze na chlodnice.

Malik, po prostu w Stackerze jest 9 miejsc na napędy a w Armorze 11. Miejsca jest mniej ale tylko na napędy. Ja moje WC upchnąłbym w każdej budzie. A co do jakości wykonania to mam Armora 1,5 roku i nie wmówisz mi że jest taka sama. Przez ten czas miałem nie raz pocharatane łapy grzebiąc w Armorze a w Stackerze nie ma o tym mowy. I fatality: Stacker ma wyjmowaną tackę na mobo co jest baaardzo fajną sprawą. Dla mnie miejsce na zasliacz to rewelacja, w Armorze wsadzenie zasilacza to była męczarnia i porysowany lakier na Taganie. Tutaj to była prawdziwa przyjemność i wsunięcie od tyłu trwające 8 sekund. Macie rację, ciepłe powietrze leci na chłodnicę, ale tak samo miałem w Armorze tylko że nikt się do tego nie czepiał :lol:

widzialem stackera 830 i nie uwazam ze to jakas rewelacja, tym bardziej pod wc.

bardzo spodobalo mi sie wnetrze silverstone'a tj07. zasilator u dolu, dyski u dolu, oddzielone od plyty ktora jest do gory nogami... tj09 tez jest fajna chociaz chyba jeszcze nie do kupienia.

przejrzyj galerie wc na xs.

Co rozumiesz pod pojęciem "buda pod WC" ? Dla mnie każdy full tower jest ok, czy to buda za 300zł czy za 1200zł. Silverstone TJ09 fajna jest ale jakoś nie wyobrażam sobie zasilacza na dole. Pozdro Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgodze sie z Toba Giziu, powiem krotko - gdyz nie jest to rozmowa dotyczaca tego tematu. Wiec:

- miejsca jest o wiele mniej

- zasilacz moze sie wklada super, ale tez jest malo miejsca na niego

- jakosciowo jest tak samo

- Stacker wygrywa jedynie w tym ze ma wyciagana tacke na mobo

Jak chcesz pogadac to zapraszam na PW.

Aha Giziu, wypraszam sobie jakies glupkowate kontry w moja strone na forum jak rowniez na GG. Masz na mnie namiary jak chcesz co mi powiedziec - a nie osmieszaj sie. Koniec OT, za ktore przepraszam Wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgodze sie z Toba Giziu, powiem krotko - gdyz nie jest to rozmowa dotyczaca tego tematu. Wiec:

- miejsca jest o wiele mniej

- zasilacz moze sie wklada super, ale tez jest malo miejsca na niego

- jakosciowo jest tak samo

- Stacker wygrywa jedynie w tym ze ma wyciagana tacke na mobo

Jak chcesz pogadac to zapraszam na PW.

Aha Giziu, wypraszam sobie jakies glupkowate kontry w moja strone na forum jak rowniez na GG. Masz na mnie namiary jak chcesz co mi powiedziec - a nie osmieszaj sie. Koniec OT, za ktore przepraszam Wszystkich.

Jakie głupkowate kontry ? Zażartowałem pisząc "Pozdrowienia dla Malika twierdzącego że Stacker jest za mały na WC". Nie musisz strzelać focha. Obraziłem Cię albo coś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi