crategus Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Witam, musze powiedziec ze jestem pod wrazeniem... a wszystko bylo tak: 1,7+@2,4+ (2040Ghz), 1,6V Standardowa pasta z vulcano9 (biala) + vulcano oczywiscie- stress 51* max Dodalem chlodzenie (80/80 z kominem prosto na vulcano, pompowane powietrze z zewnatrz) + dodatkowy wyciag i zmienilem paste na ta z srebna titana (to akurat chyba malo pomoglo)- stress spadlo do 43*C max. ... i teraz dodalem tylko: arctic silvera III + tt copper shima rev.2 i mnie wgielo- taki zabiegl spowodowal spadek temp w stressie do 36*C ! 7* w dol no no... w idle tylko 30*C przy 2400+/AC... ihaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Mój nie kręcony jescze thunderbird 1200 miał an jakimś <span style="color:red;">[ciach!]</span>ie titana takie aluminiowe pomalowane na złoto z dwoma wiatrakami po 5500 kałasoiwało strasznie jakieś 55C zamontowałem spire falcon rock i jakiś niefirmowy coppershim za 10 zł i zwykła biała pasta i mam ~35C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Mam takie pytanko :) moze troche idotyczne :) w FAQ pisze ze trzeba zerwac naklejki !! o jakie naklejki chodzi ?? te co pisze na nich symbol procka i seria ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 chodzi o stickery gwarancyjne, nakleji dystrybutorow itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 jesli ich ci nie zal - wydrap je - pozostaly klej zalatwisz benzyna ekstrakcyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Nie wie ktos przypadkiem, czy tt coppershim od zwykłego antka thunderbirda będzie pasował na toroughbreda? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Nie wie ktos przypadkiem, czy tt coppershim od zwykłego antka thunderbirda będzie pasował na toroughbreda? :roll: Bedzie, tyle ze bedzie lekko zachodzic na mostki, ten rev.2 jest troche wiecej wyciety. Ale ........ jezeli masz iglaki i troszke cierpliwosci, to sam sobie dopilujesz na wymiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Sprostownie... co do moich dziwnych 35C na spire... apdejcie biosa mam 45C hmm nei wiem co jest prawdziwe.... ale chyba nowszy biosa bediz ebardziej skalibrowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 u mnie po zastosowaniu cs temperatura spadła o około 6 stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Nie wie ktos przypadkiem, czy tt coppershim od zwykłego antka thunderbirda będzie pasował na toroughbreda? :roll: Bedzie, tyle ze bedzie lekko zachodzic na mostki, ten rev.2 jest troche wiecej wyciety. Ale ........ jezeli masz iglaki i troszke cierpliwosci, to sam sobie dopilujesz na wymiar. to dobrze, bede miał go od kumpla za 10zł, a mostki to ja mam zaklejone stickerem :? :wink: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Nie wie ktos przypadkiem, czy tt coppershim od zwykłego antka thunderbirda będzie pasował na toroughbreda? :roll: Bedzie, tyle ze bedzie lekko zachodzic na mostki, ten rev.2 jest troche wiecej wyciety. Ale ........ jezeli masz iglaki i troszke cierpliwosci, to sam sobie dopilujesz na wymiar. to dobrze, bede miał go od kumpla za 10zł, a mostki to ja mam zaklejone stickerem :? :wink: 8O Mostki i tak sa minimalnie ponizej poziomu laminatu, przynajmniej w moim nowym JIUHB. Zreszta niektorzyzapodaja na mostek tasme klejaca i spox tak na tym leca, ale jak masz stickery to tez masz odizolowane, tylko czy nie masz ich kilku jeden na drugim ? Bo wtedy mozesz miec problem z dokladnym i rownym przyleganiem radia/Wb do jadra. Pojedynczy sticker nie stanowi problemu, twierdze tak bo do niedawna tez mialem proca ze stickerem i CSem i nic mu to nie przeszkadzalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Nie chciałem zakładać nowego topic'u i mam takie pytanko gdzie dostane najtaniej paste Arctic Silver III ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Tuuuu: http://www.4max.com.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Niezle, niezle. Zaje-biscie niskie temperaturki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 nie chce zakladac nowego topica wiec walne to tu- a chodzi o bledy temp. na plytach. Jak juz pisalem wczesniej (gdzies tam :P) moj antek przechodzil z GA-7VAX na GA-7VAXP a pozniej (finalnie) na Epoxa 8RDA+... i teraz zagwostka- podobno EPOX zaniza temperatury... albo nie zaniza, albo Gigabite zaniza podwojnie. Wiec tak- warunki zawsze te same- antek 1700+@2400+, as III, tt cs, waiatraki w budzie te same, "komin powietrzny", volcano9 Gigabyte'y- idle 33*C EPOX - 42*C Jesli epox zaniza o 7*C to Gigabyty na KT400 zanizaja o 16*C! Po zmianie (na EPOXIE juz) Volcano9 na WC z nukleonem/ph802/nagrzewnica z poldka idle 32*C... i tu znowu troszke dziwne jak dla mnie to, ze w stresie podnosi sie tylko do 35*C max! chyba powinno byc troszke wiec w porownaniu do idle... ehh sam juz nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 nie chce zakladac nowego topica wiec walne to tu- a chodzi o bledy temp. na plytach. Jak juz pisalem wczesniej (gdzies tam :P) moj antek przechodzil z GA-7VAX na GA-7VAXP a pozniej (finalnie) na Epoxa 8RDA+... i teraz zagwostka- podobno EPOX zaniza temperatury... albo nie zaniza, albo Gigabite zaniza podwojnie. Wiec tak- warunki zawsze te same- antek 1700+@2400+, as III, tt cs, waiatraki w budzie te same, "komin powietrzny", volcano9 Gigabyte'y- idle 33*C EPOX - 42*C Jesli epox zaniza o 7*C to Gigabyty na KT400 zanizaja o 16*C! Po zmianie (na EPOXIE juz) Volcano9 na WC z nukleonem/ph802/nagrzewnica z poldka idle 32*C... i tu znowu troszke dziwne jak dla mnie to, ze w stresie podnosi sie tylko do 35*C max! chyba powinno byc troszke wiec w porownaniu do idle... ehh sam juz nie wiem Hehe ............. No ciekawa sprawa , ja rowniez mam : 8RDA+ & 1700+ @ 2400+ & ASIII & CS TT & Nukleon + 32-33*C Idle , 36-37*C stress , woda podgrzewa sie o 5*C Na poprzedniej 8KHA+ mialem 27-28*C w idle i max 35*C w stresie , ale to do doopy porownie bo wtedy mialem LEv1 , a nie Nukleona :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 hmmm no to faktycznie ciekawe, bo jak widac warunki dosc podobne jesli idzie o sprzet, idle prawie identycznie, a stress... no u mnie nie ma bata- czy to dark age of camelot, czy seti@home, czy prime95 czy wszystko naraz stress max 35*C... co lepsze nie zalezy zupelnie od V wiatrakow na chlodnicy- tzn mam 2x12cm puszczone przez rheobusa... ogolnie kiepskie, ale czy je puszcze na full czy na pol gwizdka temp nie drgnie ani o 1*C... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 sprzet z podpisu, napiecie domyslne, czujnik z plyty dotyka do procesora. do chlodzenia jest radiator z Spier Cooper Base i do tego wentylator zalmana FB123 (92mm na ramieniu) ustawiony na 2200rpm, do tego cooper shrim i srebrna pasta spire (7,5 w/mK). tepmeraturka pokoju ~22-24st, buda otwarta, temp u budzie ~30-32st, a na procku w IDLE ~50-52st w stresie do 61st. Radiator jest dobrze docisniety. Co jest grane, plytka chyba ZAWYZA temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 A właściwie po co zdejmowac naklejki z proca ?? ja nie zdjełem :D i jakos ok jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 A właściwie po co zdejmowac naklejki z proca ?? ja nie zdjełem :D i jakos ok jest :P Ja zdjąłem - bałem się że copper shim będzie powyżej rdzenia ... Tak na marginesie AS III kupiłech za 20zł (to 34 zł w Tweaku brrr ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...