MPikul Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Zamierzam kupic dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB SATA II a moje mobo to ABIT NF7-S v2.0 i w zwiazku z tym mam pytanie czy dysk bedzie wspołpracowal z mobo? PZRD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Będzie. Jako sata 1, ale pomińmy to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Tak, dysk bedzie chodził bez problemów - sam posiadam Hitachi sata II 250GB na Abicie NF7-S. U mnie wystepuje tylko problem z dołączeniem dodatkowego dysku ata - wtedy nawet system nie chce sie wlaczyc. Nie wiem co jest tego powodem. Gdy na dysku ata był system nie było problemu z podłączeniem tego dysku sata, natomiast przy odwrotnej sytuacji wystepuja jakies komplikacje. Wie ktoś moze czy da sie cos z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 hmm bede po kolei strzelal : kolejnosc bootowania -->zmienic dysk ata na master -->zmienic sprobowac podlaczyc ata pod 2 kanal wiecej nie mam pomyslow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPikul Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 A teraz mam jeszcze jedno pytanie: lepiej kupic ta barracude na SATA czy moze ATA... mobo jak wyzej abit nf7-s v2.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 SATA. Pozniej zmienisz sprzet i nie bedzie problemu gdyby braklo zlacz ATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 A czy opłaca się pakować jeszcze w ATA? Bo mam zamiar kupić 250GB, a na płycie nie mam SATA, więc zmienić płyte..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzynek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 A czy opłaca się pakować jeszcze w ATA? Bo mam zamiar kupić 250GB, a na płycie nie mam SATA, więc zmienić płyte..? Taniej będzie kupić kontroler SATA na PCI za ok 70-80zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...