Roder Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Qrcze....miooooodziooo. I na biurku stoi tylko monitor a po kompie żadnego śladu nie ma ani nic nie słychać. Pomysł i wykonanie pierwsza klasa !! A jak ogólnie z głośnościa całego kompa - całkiem cicho czy jakieś szmery się wydostają? Może pomyśl nad regulacją obrotów wentylatorów poprzez czujke temperatury Co do SilentBoxa na dysk to tez chciałem cos takiego kupić ...ale pooglądałem fotki i zrobiłem sam. Najpierw małe pudełeczko z blachy ALU w środek dysk i okleiłem mata bitumiczną. Potem drugie większe pudełeczko i od srodka tez wykleiłem matą bitumiczną. Do dużego pudełka weszło małe z dyskiem i całość też okleiłem matą. Efekt- nie słychać kręcącego sie dysku tylko lekkie chrobotanie głowic jak defragmentuje. Temperatury.....sam sie zdziwiłem ale sa o 2-3*C mniejsze niż dysk leżał luzem na gąbce. DO zestawu musze kupic seasonica S12-380 bo na razie chieftec zasilacz psuje mi caly efekt - 120 mm scythe x 2 sa regulowane fan matami II Macie jaksi pomysl na front ? wyciatey jzu jest wlot na CD i maskownica juz tez jest ale minimalni e oblupalem brzegi i mysle co teraz z tym zrobic (doslownei 0,2 mm) Dopiero z seasonickiem ocenei efekt - chyba go dzis zamowie.... jakis chętny na chiefteca 360watt dual fana nie modowanego ??? 90 zl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 jakis chętny na chiefteca 360watt dual fana nie modowanego ??? 90 zl ?W piatek zapytam kumpla czy chce- wiem ze pytał mnie kiedys za zasilaczem. Jakby co jestem pierwszy w kolejce! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 W piatek zapytam kumpla czy chce- wiem ze pytał mnie kiedys za zasilaczem. Jakby co jestem pierwszy w kolejce! Zasilaczciagle aktualny Mala fotka burdelu - niestety ciemna - kable uporzadkuje dopiero jak bede mial nowy zasilacz Dzis "osadzalem" na kleju epoxydowym front cdromu (maskownice) Efekt w postaci ciszy juz przyzwoity a po wymianie zasilki powinno byc rewelacja Ostrzegam ! Lepiej zrobić takie coś w formie szuflady bo ja nie zrobiłem i dostęp jest prze[ciach!]y do bebechów:) Jeszcze musze zrobic z twardego kartoun jaki airduct opasujący ninje - wtedy temp w LOADpowinna byc max 40-45'C bo niestety osadzilem za wysoko wywiew :( i lapie tylko kawalek ninjy co psuje troche efekt (przypominam - max load = 53'C a dysk 32'C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 działa już 4 lata całość :) grafa zmieniona na 2600XT z pasywnym chlodzeniem Auras fridger (temp podczas gry z 90 na 45 spadla) a procek Athlon II X2 240 (nadal na Ninjy) wszystko chlodzone obecnie jednym wiatrakiem 140mm w sciance biurka - obroty 300-650 (podczas gry) To byl jednak dobry pomysl hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Czy możesz wrzucić fotki - większość już nie działa, a chętnie bym oblookał i może coś takiego sobie zmontował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...