neomagnet Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Spoko, tylko zastanawiam się czy komputer w tym miejscu nie bedzie zawadzał. No ale jeśli nie to naprawde spox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Spoko, tylko zastanawiam się czy komputer w tym miejscu nie bedzie zawadzał. No ale jeśli nie to naprawde spox. a niby w czym ? od frontu bedzie zamknieta wneka szczelnie - zadnych okien itp. - tylo bedzie widac maskownice od cdromu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) modzik caly czas po kawałeczku powstaje- płyta paździerzowa do obróbki bez narzedzi stolarkich to masakra - ja widać oklejone okleina na gorąco itp. w rzeczywistości wyglada lepiej - aparat strasznei wyjasrawil ta fotke - akurat to jest spod ktory jest wogole niewidoczny... nie bede dawal narazie wszystich fotek oklejonych otworów bo wygladaja tak samo mneij wiecej. na fotce widac kawalek gabki - cienka gąbka będzie tylko i wyłącznie na spodzie... Ninja i quiet box juz do mnie pewnie jadą :) Edytowane 29 Października 2006 przez Roder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 mod nie umarl i ciagle sie robi - w pon zrobie uaktualnienie fotek ( juz wiekoszosc jest wyklejona gabkami itp.) Dziś kumpel mi wycina koszyki na napedy ze starych obudow optimusa AT - ehhh to bylo wykonanie - gruba blacha itp. Ciagle czekam na ninje i reszte A teraz sedno sprawy: Jako ze elektronik ze mnie żaden ale jakieś tam pojecie ogólne mam o diodach pytanie jakie napiecie daje plyta na zasilanie diod POWER i HDDLED ? czy to sa diody na 2,2-3V czy na 12V ? Zamowilem dwie oprawki i 2 niebieskie diody ... absolutnie nie zależy mi na jasności ich a wiem ze wymagają one 3,5V ok - niechcial bym sobie cos zjebac wiec trzeba rezystor czy nie ? Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 jakie napiecie daje plyta na zasilanie diod POWER i HDDLED ? czy to sa diody na 2,2-3V czy na 12V ? Zamowilem dwie oprawki i 2 niebieskie diody ... absolutnie nie zależy mi na jasności ich a wiem ze wymagają one 3,5V ok - niechcial bym sobie cos zjebac wiec trzeba rezystor czy nie ?Ojej, jak ty brzydko mówisz, motyla noga :> Płyta daje jakieś ~3V, więc powinno banglać bez problemu i bez rezystora. Sprawdzałem na kilkunastu różnych diodach i zawsze działało. Problem może się pojawić, jak będziesz chciał podłączyć tych diod np. kilkanaście, wtedy trzeba zrobić jakiś sprytny driver na tranzystorze dajmy na to. Ale skoro mowa o dwóch (słownie 2) diodach, to problemu nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Ojej, jak ty brzydko mówisz, motyla noga :> stary jestem i zdeprawowany :D ale jak slysze idaca ze szkoly mlodziez to hehe czuje sie ubogi w wulgarne slownictwo kurtka wodna Dzieki Jonas - tak myslalem.... jak bedzie ok 3V to beda slabiej swiecic - jeszcze lepiej ! Zadnych diod , swiecacych wiatrakow itp. odpust outside :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) ale jak slysze idaca ze szkoly mlodziez to hehe czuje sie ubogi w wulgarne slownictwo kurtka wodnaTja, nawet z moją niewątpliwą elokwękwękwęcją czuję się mikry jak pryszcz na tyłku wszy łonowej przy co bardziej wyszczekanych dziewczątkach. C'mon, chociaż jeden malutki świecący wiatraczek. Malutki, na grafice chociaż. Najlepiej w siedmiu kolorach. Prooooszę :> No dobra, to nie było śmieszne. ---linia cięcia--- Aha, byłabym zapomniała - moja płyta steruje diodami przez jakiś tranzystor (tyle wypatrzyłem moimi dioptrami, to są w końcu elementy SMD), więc wszystkie diody świeciły ile fabryka dała, acz oczywiście bez ryzyka uszkodzenia. Nie sądzę, żeby było to jakimś kosmicznym ewenementem, ale ciekawe, jak to u ciebie wyjdzie. Edytowane 4 Listopada 2006 przez jonas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 C'mon, chociaż jeden malutki świecący wiatraczek. Malutki, na grafice chociaż. Najlepiej w siedmiu kolorach. Prooooszę :> No dobra, to nie było śmieszne. mam pasywna grafe ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 mam pasywna grafe ^^Nie szukaj wykrętów :> My tu pitu pitu, a robota w lesie. Arbeit! Arbeit! A nie z jakimiś pieprzniętymi jonasami na forum gadasz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Nie szukaj wykrętów :> My tu pitu pitu, a robota w lesie. Arbeit! Arbeit! A nie z jakimiś pieprzniętymi jonasami na forum gadasz :> jestem w pracy do 14:00 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 powolutku ale idzie :) wlacznik dzis "osadzilem" kupilem plyte frontowa (dekiel :P) - lewy bok czea na diody i oprawi wiec nie moge "wygąbkowac" - w tle atrapa zasilacza ^^ - przytulnie prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 czuję się jak mrówka w kolumnie głośnikowej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 powolutku ale idzie :) wlacznik dzis "osadzilem" kupilem plyte frontowa (dekiel :P) - lewy bok czea na diody i oprawi wiec nie moge "wygąbkowac" - w tle atrapa zasilacza ^^ - przytulnie prawda ? Czym przyczepiłeś gąbkę do ścianek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Czym przyczepiłeś gąbkę do ścianek ? rada od goscia co sprzedaje - kupilem na allegro pistolet na walki kleju (taki elektryczny na goraco) za 9zl - działa zajebiście i łatwo sie to klei i trzyma spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Pomysł na nazwę moda „SZEŚCIAN” :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Ja mam zwidy albo na ostatniej fotce jest logo cooling.pl?? No ale mniejsza z tym, bardzo fajnie to wygląda i pewnie tez będzie ciche :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Ja mam zwidy albo na ostatniej fotce jest logo cooling.pl?? No ale mniejsza z tym, bardzo fajnie to wygląda i pewnie tez będzie ciche :D cooling.pl to moj ulubiony sklep - pamiętam ich od początku ^^ - mieli jako nieliczni glacialtechy Igloo silent breeze - sprzęt uzyty w modzie kupiony jest wlaśnie u nich wlaściwie mowie na to mod z braku innego określenia :D - ma być cicho ...i nie SZESCIAN a najwyzej PROSTOPADLOSCIAN hehe Dzis bede mial daj boże "sanki" na hdd i dvd - mocowanei hdd silnecera bedzie "zagadkowe" bo nie ma miejca zeby dokrecic z prawego boku srubki Juz dawno mnie to kusilo to biurko ale dawniej nie bylo odpowiedniego pasywnego osprzętu - naszczescie "proroczo" je zaprojektowalem he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 No pomysł z kompem w biurku nawet spoko, zwłaszcza jeśli chodzi o głośność a właściwie jej brak :P, osobiście nie zrobiłbym czegoś takiego ;) a to nie dla tego, że mam jakieś extra biurko, ale po prostu nie mam gdzie :lol2: Powodzenia w pracach życzę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Wszystko ok, tylko jak bedziesz chcial przeniesc tego kompa... to troche padaczka :P Wole klasyczna obudowe jest zdecydowanie mobilniejsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Wszystko ok, tylko jak bedziesz chcial przeniesc tego kompa... to troche padaczka :P Wole klasyczna obudowe jest zdecydowanie mobilniejsza... Jestem juz leciwy dosc i nie chodze na lan-party (zwlaszcza z 50 kg biurkiem hehe) - wystarcza mi lineage na l2 paradise :] Jutro chyba wolne i poniedzialem - jak Bóg i dziecko pozwolą skoncze tzw. moda - mam juz wszystkie akcesoria.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 A jak przyjdzie meble zmienić ? :D Nowe biurko, nowy projekt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 maly update... myślałem ze dziś skończę ale z braku bosha nie moglem zamontowac CD sanek i jednoczesnie nie moglem wyciac dziury we froncie oraz osadzic maskownice - trudno. Na fotce ponizej widac mocowanie silent boxa hdd- slabo widac ale sruby sa zdystansowane podkladkami gumowymi o grubosci 0,5cm Widac tez włącznik i diody sygnalizacyjne malowanko krawedzi wyszlo nawet spoko -obróbka plyty wiórowej :(- generalnie wszystkie fotki ^&%&^ canon mi cholernie wyostrza przy lampie a za ciemno tu jest na bez lampowefotki No i widac - nazwijmy go - air-duct - 120 "wwiewowa" dmuchac bedzie na silent boxa (airduct jest z twardego piankowego tworzywa do wyrobu reklam - styrodur czy jak sie to tam nazywa) zbytnio się z tym nie p%%^% - i tak nie będzie widać. W srodku testowo scythe 120mm od ninjy z kompletu Teraz juz z górki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
add_ryan Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Tata, zazdroszczę Ci tych Scythe'ów... Czekam nowych zdjęć. R'ya. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Tata, zazdroszczę Ci tych Scythe'ów... Czekam nowych zdjęć. R'ya. poznajesz wlacznik bareborzynco ? ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Z płytą wiórową to nie ma żartów. Narazie wygląd ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) no i zlozylem testowo.... (zaraz wy[ciach!]le tego chiefteca :D cudem weszlo -fotki niedlugo Niestety heatpipe od ninjy dotyka kondensatora - ledwo weszlo :((( czy to jest bezpieczne ? po 30 minutach prime'a procek ma 53'C (temp pokoju 26'C - ninja pasywnie bez wiatraka leci) - wypowiedzcie sie o tym kondziorze hdd w quiet boxie 32'C - po godzinei grania itp 33'C (temp pokojowa nadal 26) - jesli chodzi o dysk - wycisza zajebiscie ! warta kazdej zlotowki ! ....tylko ten [ciach!]y chieftec:P Jak uporzadkuje burdel w srodku to pstrykne fotki Edytowane 20 Listopada 2006 przez Roder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 po 2h pracy 100% obciazenia (lineage) i smazeniu przez pasywnego X1600PRO i pasywnego ninje takie mam tempki przy 25'C w pokoju - niezle niezle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ja na wszelki wypadek próbowałbym wcisnąć między te kondensatory a heatpipe'a cieńki pasek np. korka. Świetnie izoluje a i głowa spokojniejsza. Te rurki potrafia się solidnie nagrzewać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ja na wszelki wypadek próbowałbym wcisnąć między te kondensatory a heatpipe'a cieńki pasek np. korka. Świetnie izoluje a i głowa spokojniejsza. Te rurki potrafia się solidnie nagrzewać. ale jesli core ma 53'C max to rurki nie moga miec wyzszej temperatury ? a ze jest ich 9 to mysle ze maja max 40-45'C a dlakondziorow 70'Cto pryszcz ? Jak bede zmienial zasilke to cos pokombinuje - ale pasuje mi cos cienszego niz korek o ledwo sie dal odgiac na tyle zeby ninja wszedl - nie chce urwac - jakis kretyn projektoal to rozmieszczenie kondziorow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Qrcze....miooooodziooo. I na biurku stoi tylko monitor a po kompie żadnego śladu nie ma ani nic nie słychać. Pomysł i wykonanie pierwsza klasa !! A jak ogólnie z głośnościa całego kompa - całkiem cicho czy jakieś szmery się wydostają? Może pomyśl nad regulacją obrotów wentylatorów poprzez czujke temperatury Co do SilentBoxa na dysk to tez chciałem cos takiego kupić ...ale pooglądałem fotki i zrobiłem sam. Najpierw małe pudełeczko z blachy ALU w środek dysk i okleiłem mata bitumiczną. Potem drugie większe pudełeczko i od srodka tez wykleiłem matą bitumiczną. Do dużego pudełka weszło małe z dyskiem i całość też okleiłem matą. Efekt- nie słychać kręcącego sie dysku tylko lekkie chrobotanie głowic jak defragmentuje. Temperatury.....sam sie zdziwiłem ale sa o 2-3*C mniejsze niż dysk leżał luzem na gąbce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...