kain Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Dokladajac pamiec do serwera zauwazylem, ze mam wyzej wymieniona opcje przelaczona na Disabled. Wedlug google: DRAM Fast Leadoff Select Enabled to shorten the leadoff cycles and optimize performance. Mam bardzo dobre i szybkie (jak na SIMMy) pamieci Kingstona wiec radosnie przelaczylem na enabled. Tym samym wydajnosc pamieci wedlug memtesta spadla o 60%. WTF?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorrr Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Dokladajac pamiec do serwera zauwazylem, ze mam wyzej wymieniona opcje przelaczona na Disabled. Wedlug google: DRAM Fast Leadoff Select Enabled to shorten the leadoff cycles and optimize performance. Mam bardzo dobre i szybkie (jak na SIMMy) pamieci Kingstona wiec radosnie przelaczylem na enabled. Tym samym wydajnosc pamieci wedlug memtesta spadla o 60%. WTF?! No jak na moje to dziwna sprawa bo przeciez SIMMY to sa pamieci statyczne, a nie dynamiczne. Ustawienie DRAM bla bla bla tyczy sie pamieci dynamicznych a twoja plyta pewno obsluguje oba typy i jak przestawisz go to spowalnia czi prace twoich paieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 SIMM to nie pamieci statyczne statyczne to SRAM, tak jak DRAM -dynamiczne. Swoją drogą to ze w jakims opracowaniu pisze ze jakies ustawienie powinno poprawic wydajnosc, wcale nie musi sie sprawdzic w twoim kompie. Wiem to na swojej skorze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Ja bym bardzo chcial zeby moje simmy byly statyczne ;-) Ciekawe ile by byly wtedy warte. No coz, w kazdym razie zostanie na disable :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...