Skocz do zawartości
kain

Dram Fast Leadoff

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladajac pamiec do serwera zauwazylem, ze mam wyzej wymieniona opcje przelaczona na Disabled. Wedlug google:

DRAM Fast Leadoff

Select Enabled to shorten the leadoff cycles and optimize performance.

Mam bardzo dobre i szybkie (jak na SIMMy) pamieci Kingstona wiec radosnie przelaczylem na enabled. Tym samym wydajnosc pamieci wedlug memtesta spadla o 60%.

WTF?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladajac pamiec do serwera zauwazylem, ze mam wyzej wymieniona opcje przelaczona na Disabled. Wedlug google:

DRAM Fast Leadoff

Select Enabled to shorten the leadoff cycles and optimize performance.

Mam bardzo dobre i szybkie (jak na SIMMy) pamieci Kingstona wiec radosnie przelaczylem na enabled. Tym samym wydajnosc pamieci wedlug memtesta spadla o 60%.

WTF?!

No jak na moje to dziwna sprawa bo przeciez SIMMY to sa pamieci statyczne, a nie dynamiczne.

Ustawienie DRAM bla bla bla tyczy sie pamieci dynamicznych a twoja plyta pewno obsluguje oba typy i jak przestawisz go to spowalnia czi prace twoich paieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIMM to nie pamieci statyczne statyczne to SRAM, tak jak DRAM -dynamiczne.

Swoją drogą to ze w jakims opracowaniu pisze ze jakies ustawienie powinno poprawic wydajnosc, wcale nie musi sie sprawdzic w twoim kompie. Wiem to na swojej skorze :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi