Siewas Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Czy Chłodnica Kadett Harrison bedzie dobra do WC? Zastanawiam sie ostatnia nad tym sposobem chlodzenia i pomału zaczynam kompletowac potrzebne komponenty. Zaczołem od chłodnicy mam okazje ja kupic tanio. Czy bedzie ona dość wydajna? I mam pewien pomysl na umieszczenie jej ale niewiem czy dobry. Wiec pytam was: -mam zamiar umiescic ja u góry obudowy http://allegro.pl/item133408466_ozir_polec..._24mies_fv.html - czy taka chlodnica zmiesci sie tam - wymiary chłodnicy to : Wymiary użebrowania długość 157mmx189mm szerokości 190mm szerokość chłodnicy 193mm długość bez króców 247mm długość z króćcami (można króćce skrócić wg uznania i dopasowania) 53mm długość króćców - czy nie bedzie sie tam zbyt nagrzewała? - oczywiscie u gory bym zamiescił ze dwa wiatraczki A drugi pomysł to zamontowania tej chlodnicy z boku. I czy bede musial wtedy montowac wiatraczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 1.Jak będzie czysta to kup , jak brudna i nie chce ci się czyścić nie kupuj. 2.Tak zmieści się 3.Dasz wentyle to nie będzie 4.Oczywiście , że dasz tam 2 wentyle 5.Nie montuj z boku bo nie ma sensu... Spokojnie schowasz ją do big towera. 6.Czy będzie trzeba montować wiatraczki? Pytanie retoryczne... 7.Dział "Co kupić ? " ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Jak widzę nie szukałeś zbyt intensywnie? :mur: Będzie dobra, nie wiem co masz zamiar nią chłodzić, ale bez nawiewu nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siewas Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 http://allegro.pl/item131493606_pompa_rota...4_dni_p250.html A co sądzicie o tej pompce? Patrząc na cene wydaje sie mało wydajna. Ale ja sie nieznam wiec pytam ekspertów? Czy to jest pompka przeznaczona do WC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 http://allegro.pl/item131493606_pompa_rota...4_dni_p250.html A co sądzicie o tej pompce? Patrząc na cene wydaje sie mało wydajna. Ale ja sie nieznam wiec pytam ekspertów? Czy to jest pompka przeznaczona do WC? Widać znowu nie postarałes sie poszukac czegos na jej temat. Użyj szukajki. Tak to jest poma (pompeczka) do wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siewas Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) A jaka pompka byla by najlepsza tak aby zmieścila mi sie do tej obudowy? Chodzi mi o wydajna i estestycznie wygladająca pomkpe. Edytowane 12 Października 2006 przez Siewas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Widać znowu nie postarałes sie poszukac czegos na jej temat. Użyj szukajki. Tak to jest poma (pompeczka) do wc. po co ma szukac jak są ludzie którzy lubia sobie posty nabijac :D a jak apropo to czy chłodnica ustawiona pionowo traci duzo na wydajności i gdzie powinny być krucce u góry czy na dole Edytowane 12 Października 2006 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) a jak apropo to czy chłodnica ustawiona pionowo traci duzo na wydajności i gdzie powinny być krucce u góry czy na doleJeżeli chłodnica nie ma nawiewu, to wydajniejsza jest ta ułożona poziomo. Z nawiewem różnica ta sie niweluje. Lepiej jak króćce są na górze .... chłodnica sie w ten sposób nie zapowietrza. A jaka pompka byla by najlepsza tak aby zmieścila mi sie do tej obudowy? Chodzi mi o wydajna i estestycznie wygladająca pomkpe.Dziwne pytanie ... do tej budy to wsadz sobie nawet pompe ze studni. Edytowane 12 Października 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...