oommeenn Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Witam Poszukuje najwydajniejszej karty graficznej jeszcze na 3.3 Volta. Wiadomo, że nowe płyty i karty są już na 1.5 Volta. Niestey nie mam dobrego rozeznania, które karty były w tamtym okresie jeszcze na 3.3 Volta, a które już na 1.5 Volta. Karta ma kosztować do 100 zł. Bardzo będe wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Kazda karta AGP majaca po dwa wciecia w czesci wchodzacej w port dziala na 3.3V. Wystarczy popatrzec na zdjecia ;) Jaka reszta komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Kazda karta AGP majaca po dwa wciecia w czesci wchodzacej w port dziala na 3.3V. Wystarczy popatrzec na zdjecia ;) Jaka reszta komputera? Procek to celeron 800 Mhz, płyta Abita niestety nie pamiętam modelu bo to komputer kolegi. Myślałem o GeForce 2 GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ja bym polecil moze jakiegos R8500/GF3Ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 R8500 zdecydowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Czy Ati 8500 będzie szybsza od GeForce 2 GTS, a jeżeli tak to czy sporo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Bedzie i to o sporo. Chociazby dlatego ze obsluguje sprzetow DirectX 8 (a GF2 tylko 7). Poza tym ten uklad konkurowal pod wzgledem wydajnosci z GeForcami 3 Ti i 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Wielkie dzięki za odpowiedzi, już wiem co kupić :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 radek 9500 tez ma dwa wciecia, kup takiego z 64mb na allegro, bedzie najlepsza karta na agp http://allegro.pl/item135914288_fic_ati_ra...128_mb_ddr.html http://allegro.pl/item135814739_radeon_950...t_za129zl_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Czy ta karta jest na 100% na 3,3 Volta. Bo wiem, że z tymi nacięciami bywało różnie, były wyjątki ? http://www.allegro.pl/item135814739_radeon...t_za129zl_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) nie bierz od niego - niech sczeźnie z tymi swoimi radkami - ten sprzedawca to oszust i krętacz - www-kwm-sklep-pl i arkudaki z Towego Targu ( to ten sam panocek ) ta karta to jest 9500 256 bit 128 mb - w jaki sposób miał by się z niej zrobić radek 128 bit 64 Mb ? chyba tylko przez wgranie od takowego radka biosu a to sugeruje, że gdzieś nabył hurtowo dużą ilość szmelcu i próbuje to wciskać :mur: mnie pół roku temu próbował wcisnąć modowalnego radka 9500 256 bit - przysłał 1 sypała się w windzie przysłął drugiego przechodziła smarka ale w 3/4 gier sie zasypywała szachami - oddał pieniądze a ode mnie dostał ślicznego nega [ w aukcji było napisane że były testowane - a gowno ] - takich osób było conajmniej pięć na forum ( nie wiadomo ile poza ) tylko, że wiadomo ty wystawiasz nega i dostajesz nega, dlatego też tych negów nie ma dużo odradzam tego sprzedawce - czy karta jest na 3,3 V ? nie wiem xD ale warto poszukac właśnie radka 9500 256 bit - są tytuły w których wykręcony na maxa 9550 jest dwukrotnie słabszy od niej na standardzie - np. ET pewnie to wina szyny i vertexów 9550 ma 2, 9500 ma ich 4 edit: tak wygląda 9500 64 Mb 128 bit ( nie ma 2 pamięci ) edit2: - nie ma za co - to że sie tak uzewnętrzniłem tutaj wynika głównie ze złośliwości - wpienił mnie solidnie niegdyś :mad: Edytowane 26 Października 2006 przez lukaxz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Wielkie dzięki Lukaxz za ostrzeżenie, pewnie bym kupił od niego i kto wie czy bym się nie naciął. Wziąłbym tą z linka, który mi podałeś: http://www.allegro.pl/item136825627__ati_r...ja_od_s_s_.html Tylko kto mi powie, na ile ona jest Volt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Wielkie dzięki Lukaxz za ostrzeżenie, pewnie bym kupił od niego i kto wie czy bym się nie naciął. Wziąłbym tą z linka, który mi podałeś: http://www.allegro.pl/item136825627__ati_r...ja_od_s_s_.html Tylko kto mi powie, na ile ona jest Volt ? bedzie dobra ;] 3 wciecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Niestety karta okazała się na 1,5 Volta :sad: . Zresztą nawet w opisie jest że karta jest na AGP x8/x4, a jeśli jest x8 to musi być na 1,5 Volta. Dlatego pytam, bo wiem, że wcięia są mylące i nie ma co na nie patrzeć. Teraz nie wiem czy wszystkie radeony 9500 są na 1,5 Volta ? A jak jest z radeonem 8500 ? Czy napewno jest na 3,3 Volta ? Chyba jednak zakupie GeForce 2 GTS, będzie najbezpieczniej. Edytowane 26 Października 2006 przez oommeenn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Jak byś poszukał w dziale karty graficzne tematu "Stare AGP" (czy podobny) to byś znalazł odpowiedź. Karta która ma 2 wcięcia zadziała na KAŻDEJ płycie posiadającej agp, jeżeli wcięcie jest bliżej śledzia jest to agp x1 i x2, a jeżeli dalej to jest to x4 i x8. Wersje AGP: 1.0 x1 i x2 2.0 x1, x2, x4-tu działa każda karta 3.0 x4 i x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Więc czy dobrze rozumiem. Jeśli mam kartę np x8, ale ma 2 wcięcia to zadziała nawet na złączu AGP 1.0, czy tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...