neho Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Otóż mam dylemat, albo właduje w kompa do 150zł, albo 350zł. W chwili obecnej mam: Płyta: ECS P6Bat -A+ Procesor: Celeron 566MHZ Pamięć: 64MB SD RAM 100MHz + 128MB SD RAM 133MHz Karta Graficzna: Creative Riva TNT2 M64 32MB Dysk: 17 GB (On by został) Zasilacz: sam nie wiem, ale podejrzewam żebym musiał wymienić. I teraz tak pomysł pierwszy to zakupić jakeigos Pentium III/Celerona 800MHz + 128MB-256MB ramu albo kupić Celine 2,2GHz + 128MB DDR + GF4MX440 64MB TV-Out +Płyte + Zasilacz. Zasintalowałbym an obu konfiguracjach XP Classic Interview. Powtarzam komputer służyłby do oglądania filmów, robienia www, przeglądania www i torrentów. Aha, dodatkowa informacja to taka, że w maju będę wymieniał konkretniej.(po maturze). Pozdrawiam, proszę o liczne komentarze z poradami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) Kup jakiegoś P3 933, ostatnio fipa kupował i jest zadowolony ;) http://allegro.pl/item131432360_siemens_sc...20_gb_agp_.html Edytowane 13 Października 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 No i do takiego zestawu dokupil bym Fortrona 250W lub 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 No i do takiego zestawu dokupil bym Fortrona 250W lub 300W Otóż myślę, że chyba na P3 866/933MHz i 512 ramu chodził by XP elegancko - filmy,www,Internet i programy. Konkretniej mógłbym w maju coś ulepszyć, ale nie wiem czy nawet do tego Pentiuma nie musiałbym dokupić płyty, bo nie wiem czy ECS P6BAT -A+ bios 5.6 nie obsłużyłby go? Druga opcja to np Duron 1600Mhz + 256 ramu. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) Otóż myślę, że chyba na P3 866/933MHz i 512 ramu chodził by XP elegancko - filmy,www,Internet i programy. Konkretniej mógłbym w maju coś ulepszyć, ale nie wiem czy nawet do tego Pentiuma nie musiałbym dokupić płyty, bo nie wiem czy ECS P6BAT -A+ bios 5.6 nie obsłużyłby go? Druga opcja to np Duron 1600Mhz + 256 ramu. Co o tym sądzicie? Z jednej strony ram wazniejszy (a dla Ciebie szczegolnie wazny, bo swap na takim dysku to porazka), z drugiej duron duzo lepszy. Bralbym durona z opcja dokupienia ramu (ekonomicznie, drugie 256) w maju. Czyli - z ulepszaniem durona, bez ulepszen p3. A - ten p3 podany w drugim poscie jest baaardzo drogi. Jak duron, to pewnie cos takiego: http://allegro.pl/item132093468_tani_duron...gw_fvat_ss.html - dysk juz masz, o zasilacz bym sie nie martwil, spokojnie wystarczy. Edytowane 13 Października 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Sprzedaj to i kup PIII 933MHz. Do tego jakaś płyta główna i min. 256MB ramu. Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego P3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Zdecydowanie p3 i ram - p3 to jest całkiem mocny procek. Duron mimo większego zegara nie doda tyle mocy, żeby warto było za niego płacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Powiedzcie mi jak wam chodzą te Pentiumy? Co na nich robicie? Jaki system itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Powiedzcie mi jak wam chodzą te Pentiumy? Co na nich robicie? Jaki system itp.Windows XP Home Edition. Zastosowanie Counter-Strike, grafik oraz tworzenie www. Czasem przymuli przy photoshopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 na stanie mam 2x p3 1) 866 +128 ramu , grafa s3 = filmy chodza super , net tez 2) 933 +256 ramu ,tnt 2 pro = jw , wiekszej roznicy nie widac oba zestawy zasilane winda 2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 P3 665 (fsb 133) @ 675 + 128mb sdram + riva tnt2: Win 98SE + Nieoficjalny SP: Net itd. śmiga miło (ale trzeba dbać o hdd, bo Samsung podpięty już dogorywa), Wypalenie dvd-rw ~40min (~4 Gb, ogólnie jak odczyt/zapis nie przekracza 2 Mb/s to ciągnie bufor etc. na 100%, powyżej to już bywa różnie.) Gry: No w QIII, WWP, NFS 5 można śmiało pograć, przy większej ilości ram'u i lepszej grafie byoby lepiej. Na Twym miejscu sprzedałbym mobo+proc+ram (~100zł) i : http://allegro.pl/item134426576_plyta_abit...3_i_gratis.html Naprzykład takie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Ja swojego P3 i mobo kupiłem za 180zł. Neho jak chcesz P3 to kuzyn ma za 40zł bodajże :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 No powaznie sie nad ta opcja zastanwiam. Bo i tak bym go uzywal tylko do Starcrafta Broodwar, FireFoxa, Dreamweaver, Bitcomet, Explorer, Emule i DivX, Winamp itp. Teraz się tylko zastanawiam nad iloscia ramu. 256 czy 512? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 No powaznie sie nad ta opcja zastanwiam. Bo i tak bym go uzywal tylko do Starcrafta Broodwar, FireFoxa, Dreamweaver, Bitcomet, Explorer, Emule i DivX, Winamp itp. Teraz się tylko zastanawiam nad iloscia ramu. 256 czy 512? Sam emule z 70MB Ci zje na dzień dobry. 512MB jak nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Myślę, że wybiorę coś pomiędzy... Np: Celeron 1.7GHz -99zl Płytę -jakoś Matsonic - 60zł Ram - 256-512MB, no to będzie zależeć od kasy Jakiegoś GF labo Radka taniego do 50zł na AGPx8 Zasiłke 50zł Wiele osób powie, że nie warto ładować się w ten socket. No ale do filmów,Firefoxa,emule,SC Broodwar, Dreamwevaera, Torrent,Winampa czy Media Playera starczy, a potem będe mógł albo sprzedać all i kupić nowy socket albo dokupić Pentium 3.06 HT i 512 RAMU + kartę grafiki i będę mógł w nowe gry grać. a kupno Pentium III 933 + 256 RAMU nie opłaca mi się, bo płyta + ten proc to 150zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...