xpektor Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) Witam! Szkolna Internetowa Gra Giełdowa (SIGG) to nowoczesny, internetowy projekt edukacyjny dla uczniów i nauczycieli szkół ponadgimnazjalnych, uczący jak działa rynek kapitałowy i giełda papierów wartościowych. https://sigg.gpw.com.pl/ Mamy wśrod userow PurePc, graczy ktorzy probuja swych sil w tej zabawie? Moj team to KWIATEK (nazwa przypadkowo dana przez opiekuna, ktora w ostatniej chwili ans zarejestrowala ;)). Jak narazie jestesmy w top30, choc mam nadzieje ze po dzisiejszej sesji troszke podskoczymy ;p Edytowane 13 Października 2006 przez xpektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Brałem udział w SIGG4. Udało nam się zdobyć wyróżnienia = (dyplom + ksiązka + pendrive) i dodatkowo podwyższenie oceny z przedsiębiorczości. Jeśli ktoś ma w szkole możliwość zoorganizowania grupy, to gorąco zachęcam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) W tej zabawie trzeba albo dużo i długo siedziec, albo mieć trochę szczescia :) A najlepiej jedno i drugie :D Nasza druzyna ("Tshubasa squad"; notabene z panem Dyferencjal'em) zakupila akcje Polmosu, po czym na 2 miesiące zapomniala o zabawie. Ktoś się zalogował i patrzy, a tu 4-te miejsce (na kilka tysiecy druzyn, nie pamietam dokladnie ile) :D Dopiero wtedy zaczelismy dzialac, kupowac, sprzedawac i skończyliśmy podajże na 7-mym :) Zapraszali nas do Wawy itp., ale dopiero na dzień przed rozdaniem nagród i to jeszcze na nasz koszt... Edytowane 13 Października 2006 przez Ghazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) szkoda ze nie mozna grac jako wolny strzelec :( PS: moja szkola gra tu http://cee.ae.krakow.pl/konkurs/index.php Kilka tysiakow do wygrania (zasady podobne jak w konkursie wyzej, tzn opiekun, odsylanie papierow i tez jako wolny strzelec nie mozna grac :( ) Pozdro EDIT: w https://sigg.gpw.com.pl/SIGG5/index.php nie mozna juz dokonywac zgloszen, formularz wylaczony, wiec po ptokach. Edytowane 13 Października 2006 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Bez szczescia ani rusz, mozna nawet powiedziec ze tylko i wylacznie od szczescia zalezy kto wygra... zreszta mysle ze granie na wirtualnej kasie jest duzo latwiejsze. Nie masz nic do stracenia. Gdybym mial i postawil 100k zł, a cena akcji danej firmy by zaczela spadac to chyba zawalu bym dostal ;p Gratulacje Panowie tak wysokiej lokaty ;) Gdybym wczesniej wiedzial o tym ze AEK organizuje cos takiego odrazu bym tam wbil, najchetniej jako wolny strzelec, przynajmniej by sie kasa nie trzebalo dzielic ;] Moze latwije byloby mi sie tam dostac ;p Dzis na zakoczenie top10... ale tasacja nastepuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 U mnie w tamtym roku dzieuchy z mojej klasy sie zabrały za to i ostatecznie miały 6 miejsce w Polsce, pamiętam ze oprócz dyplomów i innych bzdur to kazda po pendrivie dostała 256 lub 512 mb;) ogólnie miały 47 i cos % zysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Pierwszy raz bierzemy udział. Póki co krucho jest... ;) Ale żeby na SIGGu grać trzeba by być non stop online... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ale żeby na SIGGu grać trzeba by być non stop online......albo farcić raz na jakiś czas ;X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ...albo farcić raz na jakiś czas ;X Takie są fakty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Sid wcale ze nie ;) Gdyby nie chec zobaczenia swojego wyniku nie musialbym przez 5 dni sie logowac i zysk bylby identyczny... Taka zabawa dla majacych szczescie... Ehhh i wspolczuje wygranym, beda musieli kaczuchowi lape usciskac;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 a sa jeszcze jakies takie podobne konkursy? :) - dl;a gimnazjum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Kurcze dzisiaj wyszliśmy z dołka na 1,5%. A teraz patrze: -0.09% HehZ Trzeba było sprzedać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Ja też w to gram. Jestem w 2 klasie LO. Pierwszy raz w to gramy. Mamy zespół 5 czy 6 osób... Trochę może nam brak organizacji, narazie nieco ponad 2% na plusie, słabo. Fakt dużo czasu trzeba na to poświęcić. Fajna zabawa, mimo, że wirtualna kasa, ale jak to napisali na głównej WIRTUALNE PIENIĄDZE, PRAWDZIWE EMOCJE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 witam, też jestem w gronie graczy SIGGa ;) narazie skaczemy między plusem a minusem, ale za bardzo na to czasu nie tracimy :) za kilka dni (tygodni?) się znudzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...