Skocz do zawartości
xpektor

Sigg5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szkolna Internetowa Gra Giełdowa (SIGG) to nowoczesny, internetowy projekt edukacyjny dla uczniów i nauczycieli szkół ponadgimnazjalnych, uczący jak działa rynek kapitałowy i giełda papierów wartościowych.

https://sigg.gpw.com.pl/

Mamy wśrod userow PurePc, graczy ktorzy probuja swych sil w tej zabawie?

Moj team to KWIATEK (nazwa przypadkowo dana przez opiekuna, ktora w ostatniej chwili ans zarejestrowala ;)).

Jak narazie jestesmy w top30, choc mam nadzieje ze po dzisiejszej sesji troszke podskoczymy ;p

Edytowane przez xpektor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej zabawie trzeba albo dużo i długo siedziec, albo mieć trochę szczescia :) A najlepiej jedno i drugie :D

Nasza druzyna ("Tshubasa squad"; notabene z panem Dyferencjal'em) zakupila akcje Polmosu, po czym na 2 miesiące zapomniala o zabawie. Ktoś się zalogował i patrzy, a tu 4-te miejsce (na kilka tysiecy druzyn, nie pamietam dokladnie ile) :D Dopiero wtedy zaczelismy dzialac, kupowac, sprzedawac i skończyliśmy podajże na 7-mym :) Zapraszali nas do Wawy itp., ale dopiero na dzień przed rozdaniem nagród i to jeszcze na nasz koszt...

Edytowane przez Ghazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze nie mozna grac jako wolny strzelec :(

PS: moja szkola gra tu http://cee.ae.krakow.pl/konkurs/index.php

Kilka tysiakow do wygrania (zasady podobne jak w konkursie wyzej, tzn opiekun, odsylanie papierow i tez jako wolny strzelec nie mozna grac :( )

Pozdro

EDIT: w https://sigg.gpw.com.pl/SIGG5/index.php nie mozna juz dokonywac zgloszen, formularz wylaczony, wiec po ptokach.

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez szczescia ani rusz, mozna nawet powiedziec ze tylko i wylacznie od szczescia zalezy kto wygra... zreszta mysle ze granie na wirtualnej kasie jest duzo latwiejsze. Nie masz nic do stracenia. Gdybym mial i postawil 100k zł, a cena akcji danej firmy by zaczela spadac to chyba zawalu bym dostal ;p

Gratulacje Panowie tak wysokiej lokaty ;)

Gdybym wczesniej wiedzial o tym ze AEK organizuje cos takiego odrazu bym tam wbil, najchetniej jako wolny strzelec, przynajmniej by sie kasa nie trzebalo dzielic ;] Moze latwije byloby mi sie tam dostac ;p

Dzis na zakoczenie top10... ale tasacja nastepuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sid wcale ze nie ;) Gdyby nie chec zobaczenia swojego wyniku nie musialbym przez 5 dni sie logowac i zysk bylby identyczny... Taka zabawa dla majacych szczescie...

Ehhh i wspolczuje wygranym, beda musieli kaczuchowi lape usciskac;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też w to gram. Jestem w 2 klasie LO. Pierwszy raz w to gramy. Mamy zespół 5 czy 6 osób... Trochę może nam brak organizacji, narazie nieco ponad 2% na plusie, słabo. Fakt dużo czasu trzeba na to poświęcić. Fajna zabawa, mimo, że wirtualna kasa, ale jak to napisali na głównej

WIRTUALNE PIENIĄDZE, PRAWDZIWE EMOCJE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi