Skocz do zawartości
arthurrr

Fander/thermaltake Silent Cat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukałem ale wyskoczyły 24 strony i na pierwszych pięciu nic nie znalazłem, a potem rozumiecie, nie chciało mi się dalej szukać, więc piszę.

Na komputroniku znalazłem dwa wentylatory we wszystkich trzech rozmiarach i fajną rzecz, dzięki której nie trzeba wycinać nic w obudowie:

Thermaltake Silent Cat 92 mm

Thermaltake Silent Cat 120 mm

Fander 92mm - jeszcze ten ale 120 już nie kupię bo jest za drogi (40zł)

Revoltec Fan adapter 80 - 120mm -> to jest ta sprytna rzecz

No i jest jeden problem, ponieważ chcę kupić dwa wentylatory (tył i bok), ale jeszcze nie wiem czy 120mm się zmieści.

Nie mogę już więcej wydać więc jeżeli macie inne propozycje to proszę takie do 30zł.

Co myślicie o tej przejściówce 80mm-120mm?

No więc które wentylatory będą lepsze? Thermaltake czy Fander? Potrzebuję takiego, który będzie wyciągał dużo powietrza ale jednocześnie będzie cichy (nie musi być niesłyszalny ale żebym go tylko lekko słyszał) no i przydałaby się regulacja obrotów (wiem, że Fander na bank ma, a Thermaltake sprawdzałem na stronie i pisze coś takiego: 2500 10% RPM czyli rozumiem, że można zwolnić o te 10%).

Pozdraiwam i z góry dzięki.

Edytowane przez arthurrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tych tych wentyli to ja bym na twoim miejscu dołzyl bym 10 zł do Fandera ale jezeli niemasz no to trudno

2500 10% RPM czyli rozumiem, że można zwolnić o te 10%).

to znaczy e np. speedfanem bedziesz mógł regulowac predkosc

Pietia(lania) sorry chodziło mi o to ale niewiedziałem jak to w słowa ujac :D a tak a propo tak czy siak bedzie mugł speedfanem regulowac RPM

Edytowane przez orlontko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tych tych wentyli to ja bym na twoim miejscu dołzyl bym 10 zł do Fandera ale jezeli niemasz no to trudno

badury , poprostu jest to tolerancja predkosci nominalnej +/-10% czyli jak on ma np 1000 rpm to moze sie krecic 1010rpm , ale nie ma nic do regulacji obrotow. jeszcze mi sie nei zdarzyl;o zeby 2 wentyle z np roznych serii krecily sie tak samo zawsze jest roznica kilku/kilkunastu rpm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam brać Fander 92mm?

Jeżeli tak to dołoże do Fander'a i kupię 1x120mm (z tą przejściówką revolteca) i 1x92mm. Tak może być?

A czy ten Fander ma możliwość takiego montażu żeby wtłaczał powietrze a nie wytłaczał?

Edytowane przez arthurrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam brać Fander 92mm?

Jeżeli tak to dołoże do Fander'a i kupię 1x120mm (z tą przejściówką revolteca) i 1x92mm. Tak może być?

A czy ten Fander ma możliwość takiego montażu żeby wtłaczał powietrze a nie wytłaczał?

Zamontować na odwrót

Na każdym wentlu są strzałki,które pokazują kierunek przepływu powietrza,montujesz tak jak ci potrzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zrobię tak.

Kupię jednego Fandera żeby go zamontować na przód żeby schłądzał dyski (bo mój jest za gorący ma aż 58 stopni i to tak od 6 miesięcy) a drugiego kupię arctic cooling na tył 92x92.

Edytowane przez arthurrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi