poca Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Kurcze, głupi o tym pisać <_< Wczoraj, w godzinach wieczornych ktoś napisał do mnie na gg. Z reguły jak kogoś nie znam, nie staram się prowadzić rozmowy. Jednak ta osoba zaczeła być lekko namolna. Olałem. Dzisiaj, o podobnej porze napisała do mnie drugi raz. Pomijając fakt że jacyś "koledzy" głównej rozmówczyni zaczynali pyskować mi coś na gg, powoli odechciewało mi się prowadzenia rozmowy. Jednak pewien fakt mnie zatrzymał. Osoba z która rozmawiałem napisała: nieznany: (17:41) mam kupla hackera wiesz??? Pomyślałem sobie. No to teraz będzie ciekawie :lol: Szkoda że nie widzieliście mojej miny jak w oknie rozmowy, nieznana mi osoba zaczeła wklejać hasła, loginy oraz seriale które znajdowały się w txt na moim dysku... Niewiele myśląc wyłaczyłem neta. Odszukałem instalacje Kerio. Zainstalowałem... Właśnie skończyłem pisać maila do providera mojego. Podałem godzine rozmowy, co się stało oraz IP rozmówcy. Zmieniłem hasła tam gdzie mogłem. Pozostaje teraz czekać, ale nie wiem za bardzo na co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 A bierzesz pod uwage opcje ze to byl ktos znajomy ktory bedac u Ciebie podpieprzyl ten plik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Nie ma takiej możliwości. Nikomu nie pozwalam siedzieć przy moim PC i buszować po hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 You have been hacked by ninja. Poczka, mam nadzieje, ze nie miales nic wartosciowego na dysku lub czegos co nie mogloby sie wydostac poza niego? BTW. masz te swoje windowsy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Wchodzenie do netu bez firewalla to samobojstwo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Mądry jestem teraz, czyli po szkodzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Poczka, oddawaj moderatora :> . Apdejcikow do windowsa tez sie nie mialo hm? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 No tos sie wystawil jak dziecko ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Updaty cały czas mam najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Przy okazji powiem na jakim wpadlem pomysl. Najwazniejsze dane np. klucze do programow, hasla, itp. itd. mozna by trzymac na jakims malym pendrivie. Taki z 32MB pomiesci duzo a kosztuje na dzisiejsze czasy grosze :) Zawsze jest to jakies dodatkowe bezpieczenstwo, gdy firewall zawiedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kizis Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 albo zapisywać na kartce 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 albo zapisywać na kartce 8) A jak sie zgubi lub ktos przeczyta. A pendrive moze byc na haslo B-) Poza tym kartka to takie nie nowoczesne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 @poca . masz jego gg jeszcze? ;) moze ktos (moze ja) bysmy z nim sprobowali nawiazac znajomosc, a potem jak bysmy sie dowiedzieli kim jest itp to (wiecej nie podam bo moge za to dostac ostrzezenie ;)) *powyzsza metoda jednak rzadko sie sprawda, bo nie sadze zeby ktos pisal ze 'swojego' gg :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Myśle że wystarczy posiadanie IP osoby z którą rozmawiałem ;] 212.191.172.9:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 no to do gg napisz :P i powiedz o zaistnialej sytuacji ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 inetnum: 212.191.172.0 - 212.191.172.255 netname: PAI-LODZ descr: Powszechna Agencja Internet PAI S.A. descr: Lodz, Poland country: PL remarks: ----------------------------------- remarks: ----------------------------------- remarks: Any ABUSE notifications please send remarks: to ADMIN-C and TECH-C contacts: admin-c: LS1972-RIPE tech-c: LS1972-RIPE remarks: ----------------------------------- remarks: ----------------------------------- status: ASSIGNED PA "status:" definitions source: RIPE # Filtered mnt-by: AS8256-MNT person: Lukasz Swiatowski address: PAI S.A. address: ul. Kilinskiego 119 address: 90-049 Lodz phone: +48426762920 fax-no: +48426762950 abuse-mailbox: lukasz.s@pai.net.pl source: RIPE # Filtered nic-hdl: LS1972-RIPE Jak cos to przynajmniej nie masz daleko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 yy, lepiej nie pokazuj tu takich danych, tylko na priv do poca ;) a tak wogole to mi na firme wyglada.. :huh: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kizis Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 @piterus90 a jak się zdobywa takie informacje ? hym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Prawdopodobnie znam tę osobę. Teraz się zabawimy... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Tylko pamietaj teraz o zainstalowaniu 'fajerłola' i zakodowania dysku :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
todevor Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 xacti: istnieja serwisy "whois" i te dane sa ogolnie dostepne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 O ile posiada sie ip :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) xacti: istnieja serwisy "whois" i te dane sa ogolnie dostepne ;)Tak, ale zważ, że to dane dostawcy internetowego, a nie konkretnego "ludka", któremu się tak bardzo nudzi. A tak wogóle to protokół GG i sam komunikator mają sporo luk, nie mówiąc o samej podstawce Windows. Bez Firewallka lepiej nie podchodzić do GG. Sam miałem kiedyś "niewątpliwą" przyjemność na wersji 6.x GG pokasowania mi nieco z dysku danych, a jakiś "dude" polewał ze mnie na GG jak łatwo się do mnie włamać. Wstyd się przyznać, ale nie używałem murka wtedy B-) Edytowane 13 Października 2006 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 witam 1. sadzac po dacie rejestracji na tweak.pl nie jestes "zielony" 2. ktos sie do kompa twojego "dobral" zeby podac ci twoje hasla? i sie pochwalil? 3. masz specjalny folder z HASŁAMI i nazwales go "moje hasla"? szybko ktos to odczytal :PPP ? 4. zrobil to ze stalego IP? 5. podajesz tu jego adres IP poznany jak? ( troche sie w temacie orientujesz ) 6. grubymi nicmi szyjesz :(((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Wchodzenie do netu bez firewalla to samobojstwo :P gowno prawda za przeproszeniem i nakrecanie wody na mlyn producetom softu. Nie uzywam zadnego firewala w domu od zawsze. Nie da sie nic zalapac jak sie nie uzywa p2p czy podobnego gowna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 A wiesz do czego słuzy firewall? Bo jezeli piszesz "Nie da sie nic zalapac jak sie nie uzywa p2p czy podobnego gowna." to raczej nie bardzo wiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Dostałem maila od mojego providera: Witam! Poniższy adres wskazuje na komputer w sieci operatora PAI. Tam proszę zgłosić ten incydent. Bliższe informacje na temat kontaktu z dysponentem wspomnianego kawałka sieci znajdzie Pan pod poniższym adresem: http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_ty...p;submit=Search Jako adres kontaktowy do zgłaszania tego typu incydentów został podany lukasz.s@pai.net.pl. Z poważaniem Czyli nic, czego byśmy nie wiedzieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 to moze sie przejdz do tego providera ;) (pai.net) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Tylko normalnie i grzecznie z nim porozmawiaj, on nie jest winny(provider) ale powinien miec logi. Jesli ich nie ma a poniosles jakies straty materialne z faktu włamania to mozna go oskarzyc o wspoludział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Staracie numer dwa. Chyba PAI do kogoś zadzwonił... d: (18:06) jestes w domu???? przyjade sama (18:07) chcialabym pogadac bo ........ chyba saszła straszna pomyłka i musze Cie przeprosic poca: (19:08) Pomyłka? d: (20:00) z przykroscia stwierdzam ze tak (20:01) z przykroscia bo wiele czasu zajeło mi..... hmmmm zbieranie informacji o tym chamie..... ktorym Ty nie jestes poca: (20:02) No dobra, ale dalej nie rozumiem skad masz moje gg d: (20:02) mialam telefon mam kumpla ktory na podstawie tel podal mi nazwisko adress itp poca: (20:03) ? d: (20:03) tel---> wyszukiwarka---> strona z twoim gg poca: (20:03) Jaki masz numer telefonu? d: (20:03) tyle ze pomyliłam sie o jedna cyferke (20:04) ze strony poca: (20:04) Bo wiesz... telefony wszystkie mam na firme wiec nie wiem jakim cudem masz moje dane... d: (20:04) kumpel sie tym zajoł poca: (20:04) Ale nie ma takiej możliwości <rotfl> d: (20:04) ja sama bym niczego sie nie dowiedziała poca: (20:05) bo nawet rachunki do firmy przychodza. a nie do mnie. d: (20:05) twoi rodzice sa włascicielami? poca: (20:05) Ojciec d: (20:05) no to juz wiesz poca: (20:05) To tym bardziej nie mozliwe bo ma inne nazwisko.. Dobra, od razu powiedz o co chodzi d: (20:06) moj kumpel ma rozne sposoby.... chcesz jego gg? on juz szuka tego własciwego chama ale... pogada z toba podac? poca: (20:07) no może. to ten "hacker" ? d: (20:08) on by siebie tak nie nazwał poca: (20:08) ty go nazwałaś d: (20:08) ale ja tak mowie poca: (20:08) no niech napisze do mnie. Poczekamy aż się skur... odezwie i ip jego w kieszeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...