jc Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Witajcie, ponieważ postanowiłem zmienić tryb użytkowania komputera w oszczędny, postanowiłem uruchomić CNQ. W googlach wyszukalem co i jak, zrobilem wszystko jak nalezy, jednak CNQ jak nie było tak nie ma. box chodzi na 3k obortach :angry: :sad: sprzęt w sygnaturze . ps. kumpel na asusie K8v-x delux (kt880) normalnie włacza cnq i mu chodzi. Wiem ze to nie tak samo ale jednak taki sam proc ma . Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 C'n'q obsluguja tylko semprony od 3000+ w gore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 ps. kumpel na asusie K8v-x delux (kt880) normalnie włacza cnq i mu chodzi. Wiem ze to nie tak samo ale jednak taki sam proc ma . C'n'q obsluguja tylko semprony od 3000+ w gore. kumpel ma sempa 2600+ więc to troche mija się z prawdą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 kumpel ma sempa 2600+ więc to troche mija się z prawdą.Masz na myśli nie C'n'Q którą steruje procesor i płyta, a funkcję zmniejszania obrotów wiatraka zarządzaną przez bios ASUSa. To zupełnie dwie różne rzeczy. U ASUSa nazywa się to Q-Fan. Sempron 2600+ napewno ma zablokowaną fukcję C'n'Q, jeśli chodzi o zmianę napięcia i mnożnika procesora. BTW kt880 to chipset pod socket 462(A). Chodziło Ci raczej o K8T880. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...