Skocz do zawartości
liechmaster

Szukam Tytułu Gierki Z Automatów [znaleziona]

Rekomendowane odpowiedzi

[Edytowane]

Gierkę znalazłem ( dzięki uprzejmości innego forum ; ) )

jakby ktoś był zainteresowany to gra nazywa się Slap Fight is jest "dość" trudna ale wciąga niemiłosiernie.

http://rom-world.com/file.php?id=21572

http://rom-world.com/file.php?id=21573

(oba romki są potrzebne aby ją uruchomić pod MAME)

[/Edytowane]

witam,

ostatnio naszło mnie na nostalgię i chętnie bym zagrał w gierkę w którą grałem 10-12 lat temu na automatach. ( nie wspomnę ile pieniędzy na to straciłem ; ) )

styl typowy dla automatowych gierek, widok z lotu ptaka ekren posuwa się z góry na dół a my możemy latać po całym ekranie ( czyli boki + góra, dół)

cechy charakterystyczne:

system broni, zaczynamy bardzo bardzo wolnym statkiem i słabą bronią, za zabijanie obcych statków ( bonusowych) dostajemy gwiazdki ( znaczy statek ją zostawia i trzeba ją zabrać) i teraz dysponując gwiazdkami możemy odpowiednio ulepszyć sprzęt:

za 1 gwiazdkę można było przyspieszyć statek ( działa od razu, łapiemy gwiazdkę na dole jest licznik gwiazdek, naciskamy przycisk i liczba gwiazdek znika a my dostajemy odpowiedni bonus)

za więcej gwiazdek oczywiście bronie - róznego rodzaju.( zbieramy odpowiedną ilość naciskamy przycisk i z boków coś tam dolatuje - nasz stateczek się zmienia i mamy nową broń ; ) )

to co wciągało w tej grze to właśnie strategia - można było napchać dużo w speeda i słabą broń albo zbierać na konkretne bronie. miodnośc niesamowita.

mam nadzieję że ktoś w to kiedyś grał i może pamięta tytuł tej gierki.

Edytowane przez liechmaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi