rxg Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Proszę o pomoc w wyborze. Który z tych zasilaczy wybrać? 1 2 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ale moze cos wiecej? do czego Ci ten zasilacz? nikt CI nie odpowie na tak postawione pytanie.. tak bezsensownie postawionego pytania i topicu chyba jeszcze nie bylo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 obstawiał bym między 2, a 3 :) z wyróznieniem pozycji nr 3 ps. może ten ;) http://zenfist.pl/pID/740.htm ps2. po co ci taki potwór :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ale moze cos wiecej? do czego Ci ten zasilacz? nikt CI nie odpowie na tak postawione pytanie.. tak bezsensownie postawionego pytania i topicu chyba jeszcze nie bylo..Co jest bezsensownego w tym pytaniu? Pytam o wasz wybór spośród trzech o identycznej mocy. Co więcej Ci trzeba by odpowiedzieć na to pytanie? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 moglbys konfig podac choc faktycznie nie widze tez nic bezsensownego w tym pytaniu... p.s. po co Ci taki potwor? p.s.2 ja musi byc potwor to moze dual engine?:> moglbys go wypozyczac PKP do lokomotyw :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Co jest bezsensownego w tym pytaniu? Pytam o wasz wybór spośród trzech o identycznej mocy. Co więcej Ci trzeba by odpowiedzieć na to pytanie? :blink:a jakiej odpowiedzi oczekujesz? nie wiadomo do czego sluzyc ma zasilacz, podajesz trzy zasilacze, rozniace sie nieco liniami 12V i 3.3 i 5V, zadnych wskazowek. mamy wskazac pod wzgledem ciszy? wygladu? okablowania? poza tym za ta kwote wlasnie dual engine bylby chyba lepszym wyborem. to jest dla mnie bezsensowne, nazywanie topicu "zasilacz", lakoniczne pytanie, 3 zasilki nie bedace jakimis wyjatkowymi modelami w swojej klasie cenowej. po prostu gdybys napisal ciut wiecej ktos jeszcze moglby skorzystac z pomocy forumowiczow, nie tylko Ty. no offence. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ok. nie podałem konfiguracji, bo obawiałem się, że mi mentlik w głowie zrobicie. Faktycznie to 450 w zupełności wystarczy, ale lubię mieć zapas. Wstępnie zdecydowałem się na któryś z tych 3 zasilaczy. Każdy z nich jest dobry i grubo ponad potrzeby chodzi mi o to by był najdobry i cichy Zasilacz dołączy do C2D e6400 @2930 1.25v, 2G ram, x1900xt 512mb@ 700/800 to na Asus p5w dh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 To może Antec Neo HE 430W? Duża moc, cichy (półpasywny) i tańszy od tych co podałeś - resztę kasy można przepić :). Ewentualnie tak jak napisał PageUp Tagan U25 Dualengine 500W. Choć do takiego sprzętu wystarczyłby pewnie i Modecom MC350W :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 skoro kolega chce miec zapas to moze antec neo he ale 500? jest tutaj w ladnej cenie. moze byc tez cooltek 500w. oba zasilacze ciche, mocne, stabilne, odpinane kable, bardzo dobrze oceniane na forum. a mozesz powiedziec dlaczego ograniczyles swoj wybor do tych 3 topowerow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Ja właśnie też szukam jakiegoś zasilacza dla siebie :) Co byście polecili? Konfig jak w sigu. CPU podkręcony na 2400. Chciałbym mieć zasilacz na kilka lat, może rozbudować system do SLI. Więc raczej coś mocnego. Czy ten thermaltake będzie dobry? http://www.allegro.pl/item132444747_therma..._cena_hit_.html Chiefteci też mają ładne ceny :) I niewiem co wybrać. Nie chcę też majątku wydać - tak mniej więcej do 400zł. Edytowane 14 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 http://zenfist.pl/pID/482.htm jak monstrum to tylko to (cena ciut ponad 400zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Bardzo polecam pozycje nr 3 czyli Topower TOP-627P6 EZ 520W! Trzyma mi idealne napiecia, a wahania o ile juz sa, to w granicach +/- 0,02v... Zasilacz mam juz rok. Jakosc wykonania na najwyzszym poziomie! Naprawde goraco polecam. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) skoro kolega chce miec zapas to moze antec neo he ale 500? jest 2354479[/snapback] 2354544[/snapback] Bardzo polecam pozycje nr 3 czyli Topower TOP-627P6 EZ 520W! Trzyma mi idealne napiecia, a wahania o ile juz sa, to w granicach +/- 0,02v... Zasilacz mam juz rok. Jakosc wykonania na najwyzszym poziomie! Naprawde goraco polecam. Pozdr Ma opinie cichego, jak z tym jest? Edytowane 15 Października 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Tutaj masz recenzje tego Antec'a Neo He 500W. uznany za najcichszy sposrod testowanych. w najblizszym czasie planuje rowniez zmiane zasilacza majac podobne zalozenia jak i Ty, a wiec zeby spokojnie dawal sobie rade w razie rozbudowy/zmiany configu. rowniez cisza i stabilnosc, ale to drugie w zasilaczach tej klasy to chyba norma.. obok podanego - Cooltec 500W, bardzo dobrze tutaj oceniany, ewentualnie Tagan Dual Engine, choc w jego przypadku troche zniecheca brak modularnego okablowania. mysle ze wszystkie 3 zasilacze spokojnie poradza sobie z kartami graficznymi nawet za 2 lata.. EDIT: Twoja propozycja nr 3 jest faktycznie BARDZO ciekawa i warta rozwazenia... :wink: Edytowane 15 Października 2006 przez mumin34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Moze cos pomoze (m.in. w sprawie Topowera): http://www.mod-planet.com/index.php?module...1&scope=all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Czy ten thermaltake będzie dobry? http://www.allegro.pl/item132444747_therma..._cena_hit_.htmlNie, bo to stara konstrukcja, dobra raczej dla płyt Socket A... :mur: Ile razy można powtarzać, że pod Athlona 64/Semprona trzeba zasilki z mocną linią 12V? 22A za taką kasę to śmiechu jest warte... Jak coś taniego i używanego, to możesz zaczaić się na ten zasilacz: https://ssl.allegro.pl/item133939708_huntke...350ap_bcm_.html Choć więcej niż 150zł nie warto za niego wydawać (IHMO). A jak chcesz nowego, to tutaj: http://fx-comp.isu.pl/?id=pokaz_produkt&am...p;firma_id=2174 (to nie błąd :)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 btw - od poniedziałku będą dostepne nowe wersje zasilaczy huntkey ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Hmm, napewno chcę je zobaczyć. Słyszysz Marcin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Hmm, napewno chcę je zobaczyć. Słyszysz Marcin? ja też :-) aczkolwiek nie jest to jeszcze greenstar... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Aktualnie czaję się na ten zasilacz: http://www.allegro.pl/item133950740_therma...eps_52amp_.html Warto? Czytałem dużo dobrego o enermaxach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 To chyba to samo, co Chieftec seria CFT (Sirtec?). Bardzo ciekawy wybór. Ale 600W naprawdę jest niepotrzebne. Jak nie szkoda ci kasy, to bierz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...