Skocz do zawartości
bazi

Crucial 2x1gb Ddr2 667 Anniversary Edition

Rekomendowane odpowiedzi

jaka to selekcja - pokazales 2 komplety jak chodza i tyle . te cruciale wszystkie dobrze lataja i nie trzeba nic przebierac -a na pewno selekcja ciezko nazwac wybor z 2-3 kompletow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka to selekcja - pokazales 2 komplety jak chodza i tyle . te cruciale wszystkie dobrze lataja i nie trzeba nic przebierac -a na pewno selekcja ciezko nazwac wybor z 2-3 kompletow

Napisalem "wstepna selekcja"

EDIT:

"Unfortunately it's probably limited edition and won't be available again. I think Crucial should consider re-releasing it under a different name as a high performance overclock friendly part. Something similar to the mushkin redline or Dominator series."

Źródło

Skończyło się :(

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzis w koncu zlozylem sprzet do kupy w wolej chwili

na pamieciach za duzo nie poszaleje - 2.13-2.15v real to max biostara 965pt ,pozatym mobo bardzo wybredne .na pd920 mam sciane gdzies na 4ghz i nic nie pomaga.

pamieci narazie 3-4-4-12 (reszta na auto ) 502fsb

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzis w koncu zlozylem sprzet do kupy w wolej chwili

na pamieciach za duzo nie poszaleje - 2.13-2.15v real to max biostara 965pt ,pozatym mobo bardzo wybredne .na pd920 mam sciane gdzies na 4ghz i nic nie pomaga.

pamieci narazie 3-4-4-12 (reszta na auto ) 502fsb

Biostar to [ciach!]o nie mobo, na dzielniku 2:3 nie działa CL3, czyli masz 4-4-4-12 real

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz zauwazylem ze z ta plyta glowna ciezko dojsc do porozumienia .na pewno nie jest ona stworzona do pd -bo na 4ghz sciana i nic nie pomaga. a i pamieci skrzydel nie rozwina niestety

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic specjalnego to ja wiem

ale patrzac na real vcore 2.15 i do tego ten biostar to memki prowadzi tragicznie...to wynik uwazam za bardzo dobry . na p5b pewnie na lzuei byloby 600 i wiecej przy 2.4v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zła wiadomosć chłopaki, pisałem do cruciala i oto odpowiedz treści pytanie chyba nie trzeba pisać reszta jasna ;(

"Thank you for your e-mail. Unfortunately, we are out of the Tenth anniversary modules and we will not be making anymore. They were for a limited time while supplies last. Newegg.com and chiefvalue.com will not bet getting anymore either.

Kind Regards,

Shannon Adamson

Direct Sales and Support Representative

Tel:(800) 336-8896

Fax:(208) 363-5501 crucial.service@micron.com"

Edytowane przez bazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto może wie jaka jest różnica między:

Crucial Ballistix Tracer DDR2 PC2-6400 • 4-4-4-12 (czarny radiator)

a

Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 • 4-4-4-12 (żółty radiator)

Obstawiam, że nazwa i kolor radiatora? ale tak szczerze też mnie to ostatnio zastanawialo jak chciałem sobie sprowadzic z usa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zła wiadomosć chłopaki, pisałem do cruciala i oto odpowiedz treści pytanie chyba nie trzeba pisać reszta jasna ;(

"Thank you for your e-mail. Unfortunately, we are out of the Tenth anniversary modules and we will not be making anymore. They were for a limited time while supplies last. Newegg.com and chiefvalue.com will not bet getting anymore either.

Nie bardzo jeszcze rozumiem angielski mógłby ktoś przetłumaczyć

z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ile max napięcia moge podać na te pamięci, żeby ich nie uszkodzić ?

Chciałem 1200 wycisnąć, ale coś ciężko idzie.

Dałem 3.4V tamingi 5 5 5 15 i płyta główna tylko piszczy :mur:

Edytowane przez narciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ile max napięcia moge podać na te pamięci, żeby ich nie uszkodzić ?

Chciałem 1200 wycisnąć, ale coś ciężko idzie.

Dałem 3.4V tamingi 5 5 5 15 i płyta główna tylko piszczy :mur:

3,4v ? czyba 2,4 ?

Pobaw sie pozostalymi timingami na 1200 przy piatkach memki musza pojsc... chyba ze trafily Ci sie wyjatkowe padaki.

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narciarz - a nie trzyma cię przypadkiem płyta ? Podnosiłeś napięcie na mostku?

Moje powoli przełamują opory i ostatnio 680MHz zrobiłem na 4-5-4-4 przy 2,52V (narazie tylko 16M ale już coś). Mam zamiar dojść do 700MHz :)

Edit:

Właśnie przyuważyłem że katujesz 680i więc niestety nie mam pojęcia co ci poradzić. Ale płyta ta ma podobno tak obszerny zestaw poleceń do obsługi timingów że pewnie coś pominąłeś ;)

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No witam.

Oczywiście, że chodziło mi o 2,4V, a nie o 3,4 :D

Dziś się wkurzyłem bo miałem problemy z płytą i wgrałem starszy bios + zmieniłem banki pamięci no i efekty są:

Dołączona grafika

Oczywiście nie bawiłem się jeszcze w zmniejszanie timingów, albo zwiększanie szyny. Procek w tym teście leciał bez podkręcania.

Co gorsza musiałem podnieść napięcia wszędzie gdzie się da tylko. Ta płyta to niezły grzejnik. Radiatora na NB nie da się dotknąć bo można się poparzyć. Na czas stestów skierowałem tam Papsta 120mm.

Jak wsadze wode to się pobawie i sprawdze max osiągi tych ramów.

Ponawiam pytanie - ile moge dać max V, żeby kości nie zjarać ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi