Twój Pan Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Moze ktos sie odwazy i wreszcie da na te memki tak + - 2.75V ? Na 2.45V to sobie mozna potestowac. Jak "niemcowe" się oclą to ja jestem chetny na takie testy 2.6-2.8v ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 eh na newegg memki wyszło-fajnie zę sobie je kupie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) eh na newegg memki wyszło-fajnie zę sobie je kupie :mur:Heh zawsze mozesz kupic w Polsce, np. po wstepnej selekcji B-) Edytowane 17 Listopada 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 jaka to selekcja - pokazales 2 komplety jak chodza i tyle . te cruciale wszystkie dobrze lataja i nie trzeba nic przebierac -a na pewno selekcja ciezko nazwac wybor z 2-3 kompletow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) jaka to selekcja - pokazales 2 komplety jak chodza i tyle . te cruciale wszystkie dobrze lataja i nie trzeba nic przebierac -a na pewno selekcja ciezko nazwac wybor z 2-3 kompletowNapisalem "wstepna selekcja" EDIT: "Unfortunately it's probably limited edition and won't be available again. I think Crucial should consider re-releasing it under a different name as a high performance overclock friendly part. Something similar to the mushkin redline or Dominator series." Źródło Skończyło się :( Edytowane 18 Listopada 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 ja dzis w koncu zlozylem sprzet do kupy w wolej chwili na pamieciach za duzo nie poszaleje - 2.13-2.15v real to max biostara 965pt ,pozatym mobo bardzo wybredne .na pd920 mam sciane gdzies na 4ghz i nic nie pomaga. pamieci narazie 3-4-4-12 (reszta na auto ) 502fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Jak "niemcowe" się oclą to ja jestem chetny na takie testy 2.6-2.8v ;) moze nie tyle co ocla co o-vatowia, ale nie zmienia to faktu, ze bedzie trzeba za frajer doplacic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 ja dzis w koncu zlozylem sprzet do kupy w wolej chwili na pamieciach za duzo nie poszaleje - 2.13-2.15v real to max biostara 965pt ,pozatym mobo bardzo wybredne .na pd920 mam sciane gdzies na 4ghz i nic nie pomaga. pamieci narazie 3-4-4-12 (reszta na auto ) 502fsb Biostar to [ciach!]o nie mobo, na dzielniku 2:3 nie działa CL3, czyli masz 4-4-4-12 real Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) juz zauwazylem ze z ta plyta glowna ciezko dojsc do porozumienia .na pewno nie jest ona stworzona do pd -bo na 4ghz sciana i nic nie pomaga. a i pamieci skrzydel nie rozwina niestety Edytowane 19 Listopada 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 chętnych zapraszam koło wtorku bede miał 3 kity tych cruciali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Biostar to [ciach!]o nie mobo, na dzielniku 2:3 nie działa CL3, czyli masz 4-4-4-12 realMobo gowniana swoja droga. A 4-4-4-12 na 500MHz to nic specjalnego. Zmien ta plyte na cos normalnego i testuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 nic specjalnego to ja wiem ale patrzac na real vcore 2.15 i do tego ten biostar to memki prowadzi tragicznie...to wynik uwazam za bardzo dobry . na p5b pewnie na lzuei byloby 600 i wiecej przy 2.4v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) zła wiadomosć chłopaki, pisałem do cruciala i oto odpowiedz treści pytanie chyba nie trzeba pisać reszta jasna ;( "Thank you for your e-mail. Unfortunately, we are out of the Tenth anniversary modules and we will not be making anymore. They were for a limited time while supplies last. Newegg.com and chiefvalue.com will not bet getting anymore either. Kind Regards, Shannon Adamson Direct Sales and Support Representative Tel:(800) 336-8896 Fax:(208) 363-5501 crucial.service@micron.com" Edytowane 21 Listopada 2006 przez bazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Kto może wie jaka jest różnica między: Crucial Ballistix Tracer DDR2 PC2-6400 • 4-4-4-12 (czarny radiator) a Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 • 4-4-4-12 (żółty radiator) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Kto może wie jaka jest różnica między: Crucial Ballistix Tracer DDR2 PC2-6400 • 4-4-4-12 (czarny radiator) a Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 • 4-4-4-12 (żółty radiator) Obstawiam, że nazwa i kolor radiatora? ale tak szczerze też mnie to ostatnio zastanawialo jak chciałem sobie sprowadzic z usa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Tracer to świecące o ile mnie pamięć nie myli (tak było z DDR1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Tracer to świecące o ile mnie pamięć nie myli (tak było z DDR1)Masz rację właśnie się doczytałem, że mają diody :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Ballistix to takie bardziej Value, a Tracer maja diody jak to bylo na XMS od Corsair'a i dlatego sa bardziej wypasione :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 bardziej pro :lol: ale tak serio to statystycznie więcej tracerów się lepiej kręciło (mówię akurat o DDR1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek_lukasz Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Dla zainteresowanych tymi pamiątkami do kupienia na angielskiej stronie producenta cena z przesyłką 1200zł tylko brać :):) moje właśnie lecą:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 zła wiadomosć chłopaki, pisałem do cruciala i oto odpowiedz treści pytanie chyba nie trzeba pisać reszta jasna ;( "Thank you for your e-mail. Unfortunately, we are out of the Tenth anniversary modules and we will not be making anymore. They were for a limited time while supplies last. Newegg.com and chiefvalue.com will not bet getting anymore either. Nie bardzo jeszcze rozumiem angielski mógłby ktoś przetłumaczyć z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 To znaczy po prostu koniec. Produkcja była czasowa, w ograniczonej ilości, i nie będzie więcej dostaw. Niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek_lukasz Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 :) no to jestem chyba ostatnią osobą w Polce która je kupiła:) no z pierwszych testów przed zjaraniem się mobo dają spokojnie 1200 przy 5-5-5-15 i 2,4V:) po naprawie kolejnye testy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sachiel Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ma ktoś jeszcze je do sprzedania ? W jakiej cenie ? Prosze o konakt na PW : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Witam Ile max napięcia moge podać na te pamięci, żeby ich nie uszkodzić ? Chciałem 1200 wycisnąć, ale coś ciężko idzie. Dałem 3.4V tamingi 5 5 5 15 i płyta główna tylko piszczy :mur: Edytowane 23 Grudnia 2006 przez narciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 jak ktos jest jeszcze zainteresowany to mam jeszcze jeden komplecik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Witam Ile max napięcia moge podać na te pamięci, żeby ich nie uszkodzić ? Chciałem 1200 wycisnąć, ale coś ciężko idzie. Dałem 3.4V tamingi 5 5 5 15 i płyta główna tylko piszczy :mur: 3,4v ? czyba 2,4 ? Pobaw sie pozostalymi timingami na 1200 przy piatkach memki musza pojsc... chyba ze trafily Ci sie wyjatkowe padaki. Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Narciarz - a nie trzyma cię przypadkiem płyta ? Podnosiłeś napięcie na mostku? Moje powoli przełamują opory i ostatnio 680MHz zrobiłem na 4-5-4-4 przy 2,52V (narazie tylko 16M ale już coś). Mam zamiar dojść do 700MHz :) Edit: Właśnie przyuważyłem że katujesz 680i więc niestety nie mam pojęcia co ci poradzić. Ale płyta ta ma podobno tak obszerny zestaw poleceń do obsługi timingów że pewnie coś pominąłeś ;) Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 No witam. Oczywiście, że chodziło mi o 2,4V, a nie o 3,4 :D Dziś się wkurzyłem bo miałem problemy z płytą i wgrałem starszy bios + zmieniłem banki pamięci no i efekty są: Oczywiście nie bawiłem się jeszcze w zmniejszanie timingów, albo zwiększanie szyny. Procek w tym teście leciał bez podkręcania. Co gorsza musiałem podnieść napięcia wszędzie gdzie się da tylko. Ta płyta to niezły grzejnik. Radiatora na NB nie da się dotknąć bo można się poparzyć. Na czas stestów skierowałem tam Papsta 120mm. Jak wsadze wode to się pobawie i sprawdze max osiągi tych ramów. Ponawiam pytanie - ile moge dać max V, żeby kości nie zjarać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 2,6V możesz dać. To jest jeszcze w miarę bezpieczne, a i Asus je trochę pomniejszy poprzez droopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...