VIBOR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Witajcie! Jakie jest (domyślne)właściwe napięcie na których te pamięci powinny działać ? Ja ma w biosie ustawione auto 1.8V i po podkręceniu ich na 500 MHz (DDR 1000) zwiększyłem napięcie na 2 V i wszystko jest stabilne ale w sieci znalazłem na jakimś forum ,że one przy 333 MHz (DDR 667)chodzą na 2.2V. Jak to jest jakie powinny mieć napięcie ? Edytowane 31 Grudnia 2006 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Witajcie! Jakie jest (domyślne)właściwe napięcie na których te pamięci powinny działać ? Ja ma w biosie ustawione auto 1.8V i po podkręceniu ich na 500 MHz (DDR 1000) zwiększyłem napięcie na 2 V i wszystko jest stabilne ale w sieci znalazłem na jakimś forum ,że one przy 333 MHz (DDR 667)chodzą na 2.2V. Jak to jest jakie powinny mieć napięcie ? a co Cie obchodzi jakie to napiecie :/ jak chodza to chodza, sprawdz ile potrzebuja V do tych Twoich 500mhz i tyle, standardowe nie jest potrzebne do niczego, ale jak koniecznie chcesz wiedziec to www.google.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) lol, vibor troche nubowo zabrzmial twoj post, nawet bardzo..... 667 3-3-3-12 2.2V to maja w specyfikacji, tyle gwarantuje crucial na tych kostkach a to ze mozna je podkrecic nawet 2x to juz inna sprawa Edytowane 31 Grudnia 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ja tak na szybko dodam 600MHz 4-4-4-4 - 2,51V ( real ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 alphy kują po oczach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jak bedzie czas to alfy przestaną kłuć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 mam pytanko moge kupic te pamiatki ale mam pytanie ile by mniej wiecej potrzebowal pamiecia do zrobienia 1000-1100 mhz tak zeby mi dzialalo to nonstop a nie tylko do testow czy bardziej oplaca sie kupic 8000 Crucial Ballistix ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Moje działają na codzień 2,25V 600MHz 5-5-5-5 (DDR 1200) Edytowane 6 Stycznia 2007 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 mam pytanko moge kupic te pamiatki ale mam pytanie ile by mniej wiecej potrzebowal pamiecia do zrobienia 1000-1100 mhz tak zeby mi dzialalo to nonstop a nie tylko do testow czy bardziej oplaca sie kupic 8000 Crucial Ballistix ?? W przypadku Cruciali wersja 6400 i 8000 to teoretycznie to samo. Obie kosci sa na D9GMH i obie powinny dzialac na 2.2V, chociaz np u mnie aby moje 800tki chodzily na 1000 i to przy 5-5-5-15 musialem trzepnac 2.3V bo na 2.2V ORTHOS sie wywalal i to po 5 sekundach w tescie ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 madness na ile oceniasz szanse ze te moje tez pojda tak :) i ja kz chlodzeniem bo jesli takie niskie temp to chyba normalnie temp jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Moje są letnie :) A jakie są szanse ? Dość duże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) czyli brac bez gadania - bo te mam w tej samej cenie Crucial Ballistix 2GB (2 x 1GB) i wiem ze pojda na 500-600 na bank :) wiec co wybrac ? ogolnei rekordow bic nie zamierzam ale jedynie dobrze all ustawic po oc i cieszyc sie ze dobrze cad hula i all w kompie Edytowane 6 Stycznia 2007 przez qtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Anniversary sa powtarzalne. Sa robione na high binded GMH, nie ma co sie zastanawiac, najlepsze memki za rozsadne pieniadze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Anniversary sa powtarzalne. Sa robione na high binded GMH, nie ma co sie zastanawiac, najlepsze memki za rozsadne pieniadze ;) Ale tak naprawde juz nie do dostania praktycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ale tak naprawde juz nie do dostania praktycznie. bym sie klocil :) hehe po dluzszej rozmowie z madnessem wybralem 8000 :) bo nie jestem mega ocerem :) hehe pozrawaim i wielkie dzieki dla madnessa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 do dostania sa , ale tylko z 2 reki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) do dostania sa , ale tylko z 2 reki . czy z drugiej reki to bym sie kłocil, ale pewen info i ile kitów bede miał bedę wiedział ok wtorku :) oczywiście mowa o nowych:) Edytowane 7 Stycznia 2007 przez bazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 czy z drugiej reki to bym sie kłocil, ale pewen info i ile kitów bede miał bedę wiedział ok wtorku :) oczywiście mowa o nowych:)Czekamy z niecierpliwoscia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 czy z drugiej reki to bym sie kłocil, ale pewen info i ile kitów bede miał bedę wiedział ok wtorku :) oczywiście mowa o nowych:) Do dostania 3 Kity > zostały 2 B-) Jeden łykam ;) Może jakaś malutka zniżka dla pjurpcowca ?? Chociaż ubezpieczona przesyłka gratis, bo muszę jeszcze w piątek zapłacić za płytę główną i i tak będe pożyczał trochę kasy a jakieś dodatkowe peso dorwę dopiero w poniedziałek ?? :unsure: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ma ktos te pamiatki na na mobo z 680i ? - jak sie spisuja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ma ktos te pamiatki na na mobo z 680i ? - jak sie spisuja ? moj byly szef ma, a jak sie spisuja to HGW :D ogolnie dzialaja stabilnie ale na ile tego nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Dobra to czekam na kogos kto powie cos wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Dobra to czekam na kogos kto powie cos wiecej :) mialem wziac striekra do domu na weekend, ale w ciagu 2 dni zeszlo mi 10 sztuk i niestety mam tylko bdx, ktore mi oferuje 2,2v na memki i boxa na cpu :| z checia bym powiedzial jak szefowi biegaja anniversary na p5n32-e sli, ale to jest OC-lama i tyle :D wiec na te chwile moge powiedziec, ze biegaja, a bieganie 1:1 przy fsb 450 to nie bieganie [; Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 A czy warto sie przesiasc na AE z Ballistix ? Z tego co sie dowiadywalem - warto. AE osiagaja to co B tylko z nizszymi timingami. Ale chcialbym poznac Wasze zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 patrzac po Twoim sigu to ta zmiana nie bedzie oplacalna, jak zejdziesz na jednym timinu w dol to nie ma sie o co bic. chyba, ze masz chec walczyc o tysieczne sek w spi jak w f1 o best lap ;] ogolnie o memki to chyba warto naskrobac PM do baziego, bo on sciagal i jedne i drugie a z tego co wiem, to teraz w "hamburgerozercow" ma nawet jakas platforme testowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Wlasnie od Seby aka Bazi bede je bral. Tak ja wczesniej kupowalem Ballistix :) Bazi twierdzi ze warto :) Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Bazi twierdzi ze warto :)Bo Bazi tego filantropijnie nie robi :P Edit: a kto robi :) ??Nikt ;) Edytowane 25 Stycznia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) ja bym sie mocno zastanawial, bo z tego co czytalem to takie same D9 tam siedza. jezeli uwazasz, ze warto doplacic kilkaset pln za kilka mhz czy zejscie o 1 na 2 timingach to droga wolna. osobiscie ja bym nie zmienial. sprzedajac te balistixy na forum moze nie stracisz duzo a jak na forum nie bedzie chetnych to na allegro stracisz dosc sporo. ja 2 komplety anniversary spylalem prawie 2 miesiace i to z dosc niska cena i kurierem gratis :| wiec jak uzywasz "wladka jagielly" jako papieru do pupy to zmieniaj w innym wypadku to strata kasy. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zostaje przy Ballistix :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Bo Bazi tego filantropijnie nie robi :P a kto robi :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...