Skocz do zawartości
kossaa

Czy warto wymienic 2000+ na 1700+ ???

Rekomendowane odpowiedzi

2k+ wcale sie nie podkreca...

a ten 1700+ bylby z 51 tyg na b0 steppingu ??

Dla mnie najgorsza jest ta niepewnosc ze jak wymienie na cos labszego to zostane przy tym i sie komp nie bedzie podkrecal..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heeh. chyba to ci sie za bardzo nie uda, 350zl za niego nie wezmiesz, ale spoko, i tak ja nie kupie, bo jak sadze to nie wysylasz... za 379 sa nowki :D Moze z 300zl to max ile wezmiesz, wiec i tak sie oplaca, bo 50dycha dla ciebie, sprzedasz obecny cooler i kupisz volcano 7+ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cs Xp od termaltake pasuje na T-bred'yCs Xp od termaltake pasuje na T-bred'y

Nie prawda! Ja mam CS od Thermaltake na XP i nie wchodzi (zresztą już gdzieś tu o tym było). Ja u siebie załatwiłem to tak, że spod mam po prostu podklejony taśmą klejącą i jest git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cs Xp od termaltake pasuje na T-bred'yCs Xp od termaltake pasuje na T-bred'y

Oczywiście, że NIE PASUJE. "Stary" CS zwiera mostki na T-bredzie co może doprowadzić nawet do spalenia proca. No chyba, że masz/miałeś jakąś podróbkę, która miała duży otwór po środku (na jądro i mostki). Ja mówię o CS ThermalTake.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy w takim razie mozna sie jakos zabezpieczyc prrzed ukruszeniem jadra ???

Thermaltake już robi nowe CS'y dla Tbred'ów, ale nie wiem czy już je można w Polsce dostać. Możesz natomiast zrobić tak jak np. ja (i nie tylko ja) - podkleić miejsce, gdzie CS przylega do mostków, taśmą klejącą i wszystko gra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy w takim razie mozna sie jakos zabezpieczyc prrzed ukruszeniem jadra ???

Thermaltake już robi nowe CS'y dla Tbred'ów, ale nie wiem czy już je można w Polsce dostać. Możesz natomiast zrobić tak jak np. ja (i nie tylko ja) - podkleić miejsce, gdzie CS przylega do mostków, taśmą klejącą i wszystko gra :)

no ja mam caly czas podklejone tasma :) chociaz mam XP-k i CS'a tesh na Xp-k :/ bo cos mi jakos nie lezy :)

btw. moze i ja wymienie na 1700 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie tlkyo tyle zdazylem sprobowac...

Teraz chodzi na 11*166 mam nadzieje ze to nie jego ostatnie slowo :)

Antek stary siedzi sobie na biurku :D

Za 300 moge go opylic na szrocie, ale poczekam pare dni moze kogos na 350 sie uda znalezc.

Temp wg speedfana to max 40 stopni, raczej dobre odczyty bo radiator jest taki cieplutki leciutko (buehehe jak to brzmi ;) )

Tylko radiator volcano (puszczony na high na czas tetsow)

jest z jednej strony ok 1.5mm nizej nie da si e tego jakos skorygowac, chyba zeby jakos sie bawil w odginanie tego klipsa. (?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za shit teraz to juz nawet nie chce chodzi na 10,5*166 i 1.8v core ;(

Teraz jade na 1700+ bo w sumie jakiekolwiek podkrecenie nic nie daje. Zjezdzalem z vcorem fsb w gore i w dol mnoznik tak sami i takie tam a tutaj nadal zwichechy :/

Zaczynam zalowac zakupu.

Jak to jest mozliwe zeby te cudne JIUCB0251 nie chcialo sie podkrecic nawet na 2100+ na volcano 7+ i asusie A7V8X ]:-7 ?!?!

bo wg mnie nic innego nie ma na o/c wplyw jak memoki i nny sprzet chodzi na pci 33 (166fsb i dzielnik 1/5 - chyba sie wlaczyl ?! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam serie JIUCB i u mnie śmiga tak jak w podpisie.A co to CS'ów.Ja kupiłem CS na allegro za 9.95 zł.Urzywałęm go na antku xp 2000+ 0.18 mikrona , a teraz urzywam go na moim antku i jest ok.Więć olać ThermalTake i zapraszam na Allegro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1700+ na pewno wykrecisz na 2000+, chyba, ze bedziesz mial potwornego pecha

Oj cos chyba wykrakales :( :( :(

Moze macie jakies propozycje ???

Bo nie chce zostac z tym jak teraz jest ...

Moje gg 1408803 jakby co (niewidoczny...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...