arek1313 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/AMD/120 Zaciekawiło mnie to... Czy ktoś z Was już to próbował?? Czy Abit An8 na Nf4 też ma taką możliwość?? Bo podobno na DFI można, to na Abicie pewnie też. Piszcie piszcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ten mod już się przewijał... na forum nie wiedziałem nikogo z nim... sam bym zrobił ale mam sata I (z tego co wiem :D) <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Na DFI Infinity nF4X już robili ludzie od nas, ja też bym zrobił ale nie chce mi się rozkręcać bałaganu i znowu kabli układać... :P Może się wkrótce zmobilizuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) W sumie nf4 i cala jego rodzina roznia sie tylko tymi mostkami, wiec imo kazda mobo na nf4-4x da sie zmodowac, kwestia, czy bios bedzie chcial wspolpracowac. Korzysc z sata2 jest duza ( http://www.driverheaven.net/reviews/spinpo...0jj/testing.htm ), wiec jesli da sie go uruchomic poprawnie to oplaca sie zmodyfikowac chipset. A co do odblokowania sli, to i tak nie da sie odpalic 2ch kart, bo jest tylko jedno pci-x 16x. ;] W sumie taka fabrycznie zmodyfikowana mobo na nf4-4x jest Albatron K8nf4x-754, ktory posiada obsl. sli i 2 zlacza pci-x dla grafik. Edytowane 15 Października 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 W sumie nf4 i cala jego rodzina roznia sie tylko tymi mostkami, wiec imo kazda mobo na nf4-4x da sie zmodowac, kwestia, czy bios bedzie chcial wspolpracowac. Korzysc z sata2 jest duzamoze sie okazac ze sie nie da zmodowac bo mostki sa zabezpieczone lakierem :) poza tym sata 2 daje tyle co nic, a ten test jest dziwny, serio serio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 W sumie nf4 i cala jego rodzina roznia sie tylko tymi mostkami, wiec imo kazda mobo na nf4-4x da sie zmodowac, kwestia, czy bios bedzie chcial wspolpracowac. Korzysc z sata2 jest duza ( http://www.driverheaven.net/reviews/spinpo...0jj/testing.htm ), wiec jesli da sie go uruchomic poprawnie to oplaca sie zmodyfikowac chipset. A co do odblokowania sli, to i tak nie da sie odpalic 2ch kart, bo jest tylko jedno pci-x 16x. ;] W sumie taka fabrycznie zmodyfikowana mobo na nf4-4x jest Albatron K8nf4x-754, ktory posiada obsl. sli i 2 zlacza pci-x dla grafik. zawsze mozesz dac 7950gtx a ona wymaga SLi :P po za tym sa tez przejsciowki ktore daja z jednego pci expres dwa pci express ale wtedy masz karty rownolegle do plyty...imo poroniony pomysl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Jak juz koledzy wspomnieli ... Da sie odblokowac ;-) odblokowalem zarowno na DFI infinity 4x - (tam byly gole mostki) oraz na obecnej mobo (zaklejone lakirem - po zdrapaniu smiga az milo) a przyrost wydajnosci w Raid 0 sata II jest jak przesiadla z 256 mb na 1 gb (powaznie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 A czym lepiles mostki, lakierem, cyna, olowkiem, czy czyms innym ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 odblokowalem zarowno na DFI infinity 4x - (tam byly gole mostki) oraz na obecnej mobo (zaklejone lakirem - po zdrapaniu smiga az milo) czyli strata gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 czyli strata gwarancji?Wątpie, chyam że ten lakier z laminatem zdrapiesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Wątpie, chyam że ten lakier z laminatem zdrapiesz :Pboje sie ze cos padnie bo wiem ile trzeba czekac na naprawde dfi :) 3 tygodnie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...