xacti Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) siema. kumpel ma takiego kompa: axp 1800+ jakies msi na kt333 384md ram 80gb WD Gf fx 5200 (:|) zasilacz no name no i ma taki problem: za mala obudowa powoduje przegrzewanie sie procka, (zsilacz jest nad wentylem, jak w starych p2... ) czesto sie komp resetuje itp. wg mnie nie oplaca sie kupowac nowej obudowy i zasilki tylko zlozyc cos na s754. no i teraz co kupic, by zamknac sie w sprzedanych czesciach i dolozyc max 200zl ? myslalem o jakims sempie 2800+ jakis asrock (?) 512 ddr radeon 9550 fortron 350 co myslicie? Edytowane 14 Października 2006 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 odkurz wentylator procka jak to nie pomoże i bede resety to na 99,99% procek masz przegrzany :( a co do zestawu s.754 to nie wiem czy sie opplaca? moze lepiej cos pod s939 np. asrock dual sata2/vsata sepronek 3000+? wsio z allegro i moze Ci starczy zlotoweczek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 odkurzalem dzis wentylator, ale to nic nie daje... po prostu zasilacz jest na prockiem i wentyl ciagnie gorace powietrze - procek w windzie ma okolo 55*C :/ a czemu nie 754? przeciez 939 to poownywalna wydajnosc ;) dopiero athlonik na 939 daje wiekszego kopa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Kvaz! dobrze mówi :) asrock, semp i fortronik z allegro, grafika też może zostać chyba że 6600LE 128/128 lub wspomniany Radosław 9550 B) dysk też może zostać, ramy albo Apacery i kupić 2 sztuki za ~190 ,- albo cos innego (tylko co) PS ja sam używałem tych apacerów i w tym cfg jaki teraz mam żadnych zwisów itp :) full stable 1 kostka idzie jutro do kolegi (za 80 zl :lol2: ) PS 2 : właśnie zauważyłem... w 300 zł sie nie wyrobisz, nawet jakbyś kradzione kupował :P Edytowane 14 Października 2006 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kizis Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) tak kup se kostke ramu 256 za 90 zł pół roku temu za 110 kupiłem identyczną ale 512 ram a swoja 256 spusciłem za 30 i przez 3 miesiące kasy nie mogłem odzyskać aż wziąłem modem sagema w zamian .. @rafifeo zasilacz można wywalić na zewnątrz budy - a nawet gustownie przykręcić procesor można spróbować puścić na niższym napięciu, normalna pasta jakaś .. niech kumpel idzie zbierać puszki, albo butelki, albo do roboty bo z 200 zł w kieszeni cięzko się będzie przesiąśc 8=c znaczy można ale bez grafy i ramu - a to nie specjalnie ma sens nieprawda-ż ? :-| Edytowane 14 Października 2006 przez kizis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 a niby czemu nie ma sensu? ;) niestety wywalenie zasilki poza bude nie wchodzi w gre :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 [...] a czemu nie 754? [...] Socket 939 obsługuje pamięci w trybie Dual Channel, s.754 nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 wiec co zrobic z tym kompem? :| wentyl zaczyna po chwili rzecholic . procek sie przegrzewa.. zasilacz jest goracy jak pieklo . wentyl chyba w nim prawie nie pracuje :/ bo w takim razie mozna chyba tylko zmienic na fortrona jakiegos ... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kizis Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 wymienić zasilacz chłodzenie zrobić przewiew w budzie jak sie nie da to zmienić bude Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Midi Tower używany w dobrym stanie to koszt 40zł. Jest sens kupować nowy komputer? Nie lepiej poczekać i kupić coś dobrego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...