Skocz do zawartości
bubek.one

Jaki Cichutki Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jaki proponujecie zasilacz pod taka konfiguracje:

amd athlon xp 1700+ @ 12X200Mhz

abit nf7-s

gerofce 2 ti --> niebawem zmiana na radeona 9800 lub xt1300

nagrywarka dvd

cdrom

2xhdd 80 gb sata raid

priorytetem jest dla mnie cisza, kwota jaka chce przeznaczyc na zasilacz to ok 150 zl moze byc wiecej ale jak bedzie mniej to bardzo sie uciesze. wazne aby taki zasilacz mial duzy wiatrak od spodu, rozwiazanie 'push pull' jakie stosuje tagen odpada ze zwgledu na ograniczone miejsce u gory obudowy.

przegladalem allegeo i zenfist i jedyne co udalo mi sie wyszukac w miare interesujacego to chiftec 350w jednak opinie o jego glosnosci sa rozne wiec juz sam nie wiem co wybrac.

poradzcie jaki kupic zasilacz w zalozonej kwocie, ktory jest cichy i jednoczesnie poradzi sobie z moim kompem

dzieki i pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toppower P3, Tagan U01, nie wiem co ma wspólnego miejsce w obudowie z systemem push&pull ;)

SeaSonic 330 lub 380 W.

Te 3 które wymieniłem są najcichszymi zasilaczami dostępnymi w Polsce :>

Edytowane przez GDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A znalazlo by sie cos o poziomie glosnosci seasonica a cenie ponizej 150 zl ?? ten seasonic330w kosztuje ok 200 zl, w ostatecznosci sie na niego skusze ale wolalbym jednak cos tanszego.

narazie moje typy:

1. HuntKey HK-350AP

2. Topower TOP-350P5 EV U12 350W ew. Topower TOP-400P5 U12 OEM 400W

3. Tacens Radix 410

4. Amacrox Warrior 400W

5. Seasonic S12-330

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo.

Rowniez mam podobny problem a raczej moj kumpel. Poszukuje zasilacza do podobnej konf. i zeby byl przy tym maX. cichy oraz w miare wydajny w cenie zblizonej do zasugerowanej przez bubek.one.

Zastanawialem sie nad tym: http://allegro.pl/show_item.php?item=133404787 czy moze lepszy bedzie ktorys z powyzszych.

Z gory dzX za sugestie i opinie.

PZDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj chieftec wyje strasznie slychac go najbardziej z wszystkich rzeczy ktore posiadam w kompie, mysle nad jego wymiana, jakis cichy 500W, mysle nad Be Queit! lub Antec

masz kase kup sobie np topowera p3 , nie masz to kup fandera wsadz zamsist orginalnego wentyla i tyle.chyba nawet gwary nie stracisz bo chiefteci zwykle plomb nie maja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi