bubek.one Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 witam jaki proponujecie zasilacz pod taka konfiguracje: amd athlon xp 1700+ @ 12X200Mhz abit nf7-s gerofce 2 ti --> niebawem zmiana na radeona 9800 lub xt1300 nagrywarka dvd cdrom 2xhdd 80 gb sata raid priorytetem jest dla mnie cisza, kwota jaka chce przeznaczyc na zasilacz to ok 150 zl moze byc wiecej ale jak bedzie mniej to bardzo sie uciesze. wazne aby taki zasilacz mial duzy wiatrak od spodu, rozwiazanie 'push pull' jakie stosuje tagen odpada ze zwgledu na ograniczone miejsce u gory obudowy. przegladalem allegeo i zenfist i jedyne co udalo mi sie wyszukac w miare interesujacego to chiftec 350w jednak opinie o jego glosnosci sa rozne wiec juz sam nie wiem co wybrac. poradzcie jaki kupic zasilacz w zalozonej kwocie, ktory jest cichy i jednoczesnie poradzi sobie z moim kompem dzieki i pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Toppower P3, Tagan U01, nie wiem co ma wspólnego miejsce w obudowie z systemem push&pull ;) SeaSonic 330 lub 380 W. Te 3 które wymieniłem są najcichszymi zasilaczami dostępnymi w Polsce :> Edytowane 14 Października 2006 przez GDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Do tego mogą być dwa zasilacze z allegro, o których temat masz trochę niżej: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=208072 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek.one Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 no ok dzieki wielkie za propozycje ale ktory z nich bedzie najcichszy ?? minimalizacja halasu jest dla mnie najwazniejsza w zwiazku z tym szukam czegos maksymalnie cichego w zalozonej cenie. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 chyba tagan... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 moim zdaniem p3-miałem na testy 480w u-01 i cichszy nie byl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuGiS Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 witam,sorry ze tak spamuje w kolejnym temacie ale moze mi ktos tym razem pomoze: jak sie ma glosnosc tych trzech zasilek: seasonic s12 330W,enermax liberty 400w i chieftec 400W ? slyszalem tylko ostatniego.czy enermax jest glosniejszy?duzo? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 chyba cichszy powinien byc...slyszalem szefa 400 i jest glosny a seasonic jest mega cichutki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubek.one Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 A znalazlo by sie cos o poziomie glosnosci seasonica a cenie ponizej 150 zl ?? ten seasonic330w kosztuje ok 200 zl, w ostatecznosci sie na niego skusze ale wolalbym jednak cos tanszego. narazie moje typy: 1. HuntKey HK-350AP 2. Topower TOP-350P5 EV U12 350W ew. Topower TOP-400P5 U12 OEM 400W 3. Tacens Radix 410 4. Amacrox Warrior 400W 5. Seasonic S12-330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Elo. Rowniez mam podobny problem a raczej moj kumpel. Poszukuje zasilacza do podobnej konf. i zeby byl przy tym maX. cichy oraz w miare wydajny w cenie zblizonej do zasugerowanej przez bubek.one. Zastanawialem sie nad tym: http://allegro.pl/show_item.php?item=133404787 czy moze lepszy bedzie ktorys z powyzszych. Z gory dzX za sugestie i opinie. PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 seasonic jest cichszy ale ta delta tez jest cicha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 A o jaka 'delte' chodzi bo nie moge cos skojarzyc? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Delta to fabryka w której wyprodukowano Chieftec GPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 A o jaka 'delte' chodzi bo nie moge cos skojarzyc? :?to co podales to delta firmowana przez chiefteca :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) moj chieftec wyje strasznie slychac go najbardziej z wszystkich rzeczy ktore posiadam w kompie, mysle nad jego wymiana, jakis cichy 500W, mysle nad Be Queit! lub Antec Edytowane 19 Października 2006 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Do 150 zł NIE MA cichego zasilacza, zapomnij. Chyba że interesuje cie złom z allegro i przerabianie wiatraków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 oj juz nie przesadzaj delta 350w przy umiarkowanym obciazeniu jest w miare cicha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 umiarkowanie owszem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 moj chieftec wyje strasznie slychac go najbardziej z wszystkich rzeczy ktore posiadam w kompie, mysle nad jego wymiana, jakis cichy 500W, mysle nad Be Queit! lub Antec masz kase kup sobie np topowera p3 , nie masz to kup fandera wsadz zamsist orginalnego wentyla i tyle.chyba nawet gwary nie stracisz bo chiefteci zwykle plomb nie maja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 no chyba tak zrobie bo nic innego nie przeszkadza mi w tym zasilaczu, w sumie mam fandera 120mm ale on zamontowany jest w budzie i wyciaga cieple powietrze, bede musial cos pokombinowac i lekko zmodowac bude Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...