adrianie Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Mam następujący problem. Chce sobie podłączyć komputer do amplitunera Onkyo TX-DS575 wyjściem cyfrowym. Podłączam a tu nic. Nie ma żadnego dźwięku. Miałem tak samo podłączony cyfrowo do amplitunera Odtwarzacz CD PHILIPS i działało normalnie. Wnioskuję z tego że komputer nie wysyła żadnego sygnału do wyjścia Cyfrowego. Może trzeba coś ustawić ?? Próbowałem już dużo rzeczy, zmiana sterowników, ustawienia sterowników i nic nie pomaga. <zalamka> Może ktoś się orientuje jak to zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Mam następujący problem. Chce sobie podłączyć komputer do amplitunera Onkyo TX-DS575 wyjściem cyfrowym. Podłączam a tu nic. Nie ma żadnego dźwięku. Miałem tak samo podłączony cyfrowo do amplitunera Odtwarzacz CD PHILIPS i działało normalnie. Wnioskuję z tego że komputer nie wysyła żadnego sygnału do wyjścia Cyfrowego. Może trzeba coś ustawić ?? Próbowałem już dużo rzeczy, zmiana sterowników, ustawienia sterowników i nic nie pomaga. <zalamka> Może ktoś się orientuje jak to zrobić ? Podłączasz przez SPDIF czy przez optyczne? Poza tym - czy masz oddzielne wyjście cyfrowe, czy podłączasz do jednego z jacków? Bo jeśli ta druga opcja, to musisz w mikserze przełączyć wyjście na cyfrowe. Przynajmniej ja tak miałem, jak podłączałem A2ZS do Luxmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) W DFI nie mam wyjścia optycznego (można dopiąć ale nie wiem gdzie takie znaleźć). Mam osobno w płycie głównej wyjście SPDiF RCA (chinch). A może muszę gdzieś indziej podpiąć ?? :-| sam już nie wiem. EDIT: Sobie tak pomyślałem że może trzeba zmienić konfigurację zworek na Karajanie, kiedyś miałem inną konfigurację to mi nawet analogowe wyjście nie działało. Może ktoś wie jak to ma być ?? W instrukcji z DFI nic nie piszą na ten temat :/ Pozdro Edytowane 16 Października 2006 przez adrianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...