Skocz do zawartości
adrianie

Wyjście Cyfrowe Z Komputera To Amplitunera.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem. Chce sobie podłączyć komputer do amplitunera Onkyo TX-DS575 wyjściem cyfrowym. Podłączam a tu nic. Nie ma żadnego dźwięku. Miałem tak samo podłączony cyfrowo do amplitunera Odtwarzacz CD PHILIPS i działało normalnie. Wnioskuję z tego że komputer nie wysyła żadnego sygnału do wyjścia Cyfrowego. Może trzeba coś ustawić ?? Próbowałem już dużo rzeczy, zmiana sterowników, ustawienia sterowników i nic nie pomaga. <zalamka> Może ktoś się orientuje jak to zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam następujący problem. Chce sobie podłączyć komputer do amplitunera Onkyo TX-DS575 wyjściem cyfrowym. Podłączam a tu nic. Nie ma żadnego dźwięku. Miałem tak samo podłączony cyfrowo do amplitunera Odtwarzacz CD PHILIPS i działało normalnie. Wnioskuję z tego że komputer nie wysyła żadnego sygnału do wyjścia Cyfrowego. Może trzeba coś ustawić ?? Próbowałem już dużo rzeczy, zmiana sterowników, ustawienia sterowników i nic nie pomaga. <zalamka> Może ktoś się orientuje jak to zrobić ?

Podłączasz przez SPDIF czy przez optyczne? Poza tym - czy masz oddzielne wyjście cyfrowe, czy podłączasz do jednego z jacków? Bo jeśli ta druga opcja, to musisz w mikserze przełączyć wyjście na cyfrowe. Przynajmniej ja tak miałem, jak podłączałem A2ZS do Luxmana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W DFI nie mam wyjścia optycznego (można dopiąć ale nie wiem gdzie takie znaleźć). Mam osobno w płycie głównej wyjście SPDiF RCA (chinch). A może muszę gdzieś indziej podpiąć ?? :-| sam już nie wiem.

EDIT:

Sobie tak pomyślałem że może trzeba zmienić konfigurację zworek na Karajanie, kiedyś miałem inną konfigurację to mi nawet analogowe wyjście nie działało. Może ktoś wie jak to ma być ?? W instrukcji z DFI nic nie piszą na ten temat :/

Pozdro

Edytowane przez adrianie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi