Tiesto84 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Witam obecnie posiadam router D-link DI-604 internet posiadam w telewiyji kablowej który dzielę na 3 komputery. Routera juz troche posiadam sprawowal sie tak średnio czasami przerywa ale ogolnie bylo ok, teraz tylko 1 port wysiadł. Poszukuję czegoś bardziej stabilnego i nie drogiego. Komputery są oddalone od siebie o około 20-30 metrów. Wiecie coś moze cos o tym routrze bo wpadl mi w oko tylko tam jest napisane ze jest na NEOSTRADE nie psize nic o internecie z kablówki w poprzednim d-linku nie mialem problemów z podlączeniem kablówki. Jezeli ktos wie cos o tym routerze to proszę napisać czy będzie sie nadawał. Bardzo też będe wdzięczny za inne propozycje chodzi mi o router stabilny i w miare tani nie orientuję sie zabardzo jakie firmy mają dobry sprzęt z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 witam kazdy sprzet sie kiedys psuje skoro "wysiadl" 1 port to cos juz z nim nie tak ogolnie to jest spox sprzecior - nowy firmware i smigasz cos tam "wymysliles" ale nie nabazgrales jaki model masz na mysli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiesto84 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 dzieki za odp chodzi o pentagama Cerberus ADSL Lite 4xLAN ale chyba jednak on do kablowki sie nie nadaje tak sie dowiedzialem a d-linka msuze zmienic bo z tym naprawde mam problemy moze jak bym kupil znow taki sam nowy to by bylo ok ale w sumie szukam czegos lepszego niz d-link ? a nowe oprogramowanie duzo moze pomoc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 witam co rozumiesz pod pojeciem "lepszy"? QoS? dlink to markowy produkt firma z tradycjami sa egzemplarze lepsze i gorsze ale w porownaniu z innymi ( nowicjusze ) wiekszosc dobrze dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiesto84 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 No moze i masz racje a ty jakiego masz d-linka ? i duzo zmienia wgranie nowego softu ? to moze kupie jakiegos noszego d-linka niz di-604 jak nic zabardzo lepszego nie ma jeszcze tego pentagrama dojzalem tej jest niby juz do tv kablowej jak mozesz zobacz daje link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=134046720 w necie jest pelno recenzji o nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Mam Dlink'a DI-524 i nie narzekam. Nie jest to na pewno sprzęt dla zawodowców, ale jako domowy "udostępniacz internetu" i AP sprawdza się doskonale. Mi osobiście najbardziej podoba się obsługa WPA z szyfrowaniem AES (czyli właściwie WPA2, ale producent się do tego nie przyznał :wink: ). To chyba najtańszy sprzęt z takimi zabezpieczeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...