mattnick Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Kaloryfer edyszyn: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2549547 To od początku: poglądowa całość bez BIP II Teraz dopiero zauważyłem, że rurka od cpu wchodzi nie w ten króciec do gpu co powinna a tym samym źle wychodzi do nb Cpu Barton 2500+@2.37 GHz i bloczek Flowpin Idle :arrow: 26 Stress :arrow: <40 Mb Abit nf7-s v2 i bloczek F2n na Nb Idle :arrow: 22 Stress :arrow: <30 Gpu Sapphire Radeon 9600 xt i bloczek od Misia15 Gpu cube pro (trochę nie pasował ale wyrżnąłem dostępnymi narzędziami i pasuje :)) Idle :arrow: 30 Stress :arrow: <45 Chłodnica to BIP II a na niej Akasy amber Węże to cristallo 10/12 i kawałek 12/16 na linii pompa BIPII te się nie załamują w przeciewieństwie do cellfast, które założyłem, zdjąłem, wywaliłem :) W Srodku pływa Woda demineralizowana+glikol w stosunku 4/1 Jeśli chodzi o to co w przyszłości to... 1. coś z pompą zrobić bo psuje mi wszystko a nie mam jej gdzie wsadzić 2. wsadzić BIPII do środka lub zamienić na grzejnik konwekcyjny (do czego coraz bardziej się przekonuję) 3. zrobić bloki na 2xHDD 4. Zmienić złączki na sm 8/10 5. Zmienić węże i poprawić połączenie cpu-gpu Zapraszam do komentowania Edytowane 24 Marca 2007 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Nareszcie zrobiłeś to porządnie :) Jakie to węże i co tam wlałeś ? Edytowane 14 Października 2006 przez banditos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 cristallo - ble. Nie gadaj ze lepsze od cellfasta, cellfast wymiata, musiales chyba trafic na dobre cristallo i fatalne cellfasty :lol: @banditos: czytaj opis co.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 @banditos: czytaj opis co.... Nie chce zaczynać nowej dyskusji ale info o wężach i płynie dodał po moim poscie , czyli po edicie. Co do WC to tylko pompa jest fajna. Te węże są fuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 cristallo - ble. Nie gadaj ze lepsze od cellfasta, cellfast wymiata, musiales chyba trafic na dobre cristallo i fatalne cellfasty :lol:Albo niektórzy nie wiedzą co to jest dobry wąż i jakie cechy powinien posiadać. Mattnick wziął pod uwagę nie załamywanie sie cristallo jako jego plus .... tylko, dobrze by sie było zapytać dlaczego sie nie załamuje. Otóż jest on taki twardy, że aż trudno go zgiąć ... lol Cristallo użyłbym co najwyżej do podlewania kwiatków, ale męczyć sie z tym w obudowie to istny masochizm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Fakt. Twarde są ale nigdy nie przyszło mi do głowy traktować to jakop wadę a poza tym nie miałem z nimi żadnych problemów a cellfasty (może trafiłem na jalieś syfiaste) uniemożliwiły mi połączenie gpu z nb ponieważ był załam taki że szok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 [...] 2. wsadzić BIPII do środka lub zamienić naę przekonuję)cyjny (do czego coraz bardziej się przekonuję) [...] No i wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Więc tak na początek żeby zaciekawić.... Na grzejnik nie wskoczy bo ma 15 lat :) Reszta już wkrótce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Jakie wymiary grzejnika? :wink: Bo maly nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 600x800 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 zdjecie jak u aeriala, tylko zwierzak inny :wink: jaki to grzejnik ? c11 czy większy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 To jest c22...zdjęcie celowo takie zrobiłem...ta "chłodniczka" waży prawie 25 kg :) Samhain już wysłał złączki i rureczki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Hmm jestem ciekaw jak to będzie u ciebie wyglądać :) Powiesz dokładne rozmieszczenie itp. ? Jestem ciekaw bo sam mam zamiar robić coś takiego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Hmm jestem ciekaw jak to będzie u ciebie wyglądać :) Powiesz dokładne rozmieszczenie itp. ? Jestem ciekaw bo sam mam zamiar robić coś takiego ;]rozmieszczenie czego ?? Grzejnik będzie stał po prostu koło biurka...chyba, ze mi odbije i przykręcę do niego kompa :) Jeśli chodzi o połączenie bloków, to ustalam miejsce pobytu moich przyszłych miedzianych bloczków na hdd, mosy i czekam na bloczek na ramy od misia. Jesli mi kompletnie odbije to może zwoduję ram na radku 9600... jeśli chodzi o połączenie w kompie elementów to najprawdopodobniej będzei to pompa-cpu-nb-gpu-hdd-hdd-ram-mosy-grzejnik-pompa. Tochę inaczej będzei wyglądać przejście przez budę ale...stay tuned :) Pozatym zacząłem się obawiać, czy mam tylko chłodziwa w domu aby napełnić układ :) Edytowane 9 Stycznia 2007 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Pozatym zacząłem się obawiać, czy mam tylko chłodziwa w domu aby napełnić układ :) Do takiego typu grzejnika [c22, 600/800] to chyba dokladnie 5 litrów wchodzi. Poszukaj gdzies w jakims supermarkecie promocji może na wieksze butle z borygo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 no 5 litrów a reszta układu ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 0.2 / 0.3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Trzba będzie jakąś połóweczkę dokupić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 reszta? policz sobie :P pi*r^2 * L (długość węży) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) Przyszła paczka od Sama :) A tak widzę przejście przez budę...wywalę oring bo jest już jeden w wężu...a miejsce uzupełnię czymś...fajnym :) Poza tym przyszedł wąż innovateka ale wszyscy wiedzą jak wygląda więc uznałem pominięcie tego faktu za słuszne... Edyta zeby nie było, że nic nie robię... Teraz juz tylko czekam na bloczek od misia15go Edyta 2 Będzie inaczej niż u aeriala...wejście będzie z jednej strony a wyjście z drugiej...jest to spowodowane wielkością tego bydlaka ponieważ obawiam się, ze grundfos nie przepcha wody przez cały grzejnik i pójdzei ona najkrótszą drogą wykorzystując np 50% grzejnika... Edytowane 28 Stycznia 2007 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 ja juz zrobiłem swoje chłodznie z grzejnikiem regulus 40cmX40cm AlCu a temperatury przedstawiają sie tak : Po wyłaczeniu programu teperatury spadają do 40* na podkrecocym kompie po 20 min były takie same temp wiec nie robiłem kolejnego testu a otoczenie to około 25* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 dawaj foty, bo jestem ciekaw :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Chyba zamiesciles 2 identyczne pliki. Tak jak mowi poprzednik - pokaz jak to wyglada na zdjeciach. Polecam imageshacka, ten fotosik to &%$#@. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 dawaj foty, bo jestem ciekaw :F nie mam cyfraka jutro beda fotki!! niestety tem wzrosły o około 7*C w porównaniu z chłodnicą z 3X12cm Delta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 eeeeee.Heetyk co to robi u mnie :) ?? Mój grzejnik jest raczej "troszkę" większy...na długość o 100 % na wysokość o 50 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Będzie inaczej niż u aeriala...wejście będzie z jednej strony a wyjście z drugiej...jest to spowodowane wielkością tego bydlaka ponieważ obawiam się, ze grundfos nie przepcha wody przez cały grzejnik i pójdzei ona najkrótszą drogą wykorzystując np 50% grzejnika... Ehhhhh az rece opadaja czytajac co piszesz. Jak by bylo tak jak mowisz to mialbys pompe wielkosci pokoju napedzajaca kilka grzejnikow i cala instalacje grzewcza centralnego ogrzewania. Pompa na bank sobie poradzi!!!!!!! Mam pompe grundfosa (dosc popularna w WC) napedzajaca instalacje CO skladajaca sie z 12 grzejnikow i sporej ilosci rur. A do tego jeszcze 3 poziomy i pompa daje sobie rade calkiem spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Juz mw znam termin złożenia mojego kibla. Muszę jeszzce nagrać płytę w dniach 16-19 marca a kompa ważącego ok hmmm 40 kg nie chce mi się targać. Worklog będzie po tym terminie. Pozdrawiam i zapraszam w marcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) długo każesz sobie czekać... mam nadzieję że warto ;) Edytowane 18 Lutego 2007 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Nadszedł nareszcie ten dzień :) Banda wariatów, która czeka na kolegów: Pierwsza przymiareczka Oraz jej kontynuacja: Run układ, run :) Test na szczelność Całość po złozeniu: Małe wesołe porównanie: Teraz do konkretów: Pasta nowa (OCZ Ultra 5+)...więc musi się trochę dotrzeć....temperatury... Na konfigu Barton 2500@3200 układ nie potrafi choćby ogrzać wody nie mówiąc juz o grzejniku... w Evereście nie wyszło na procu poza 38 st. Konfigu z podpisu nie testowałem jeszcze ale wszystko przede mną Czekam teraz na jakiś pomysł gdzie katodę uv umieścić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Wszystko pinknie, te obrotowe złaczki i kontowe mnie zaczynają kusic.. Powiedz mi tylko coś ty blokowi na gpu zrobil? na focie wygląda na mocno wyszczerbiony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...