Skocz do zawartości
bublus

Połączenie Więży Z Zestawem Creativa 2.1

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje połączyć moją wieże z zestawem głośnikowym 2.1.

teraz wygląda to mniej więcej tak:

Dołączona grafika

czyli wieża działa osobno z dwoma głośnikami a komputer jest podłączony do zestawu 2.1

a chce żęby było tak

Dołączona grafika

małe wyjaśnienie co i jak:

wieża ma jeszcze wejścia do głośników te stare tzn. wkłada się kabelki czarny do czarnego gniazda i czerwony do czerwonego gniazda i z drugim głośnikiem to samo.

będzie to tak chodziło?? a może jakieś inne połączenie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka jest rola wiezy? Tylko sygnal radiowy? Jest zle, bo chcesz puscic do Creative sygnal juz wzmocniony. Pozniej skaszanione bo:

1. Glosniki polaczone rownolegle dadza mniejszy opor i wzmak creative'a zapewne powie pa-pa przy 60% glosnosci

2. Tak czy siak bedzie za slaby, zeby uciagnac 4 glosniki.

Zrob tak:

- rozdziel sygnał z kompa na wieze i glosniki creative i bedziesz miał pseudo 5.1

- jak chcesz koniecznie sluchac tez radia w 5.1 (raczej bez sensu) to poprowadz sygnal z wiezy do creativa, ale pewnie nie obejdzie sie bez rozebrania soniaka

Edytowane przez Ghazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak też myślełem ale tak być nie może bo moja wieża odziwo nie posiada żadnego wyjścia z tyłu oprócz tych na głośniki to jest tylko jedno wyjście "Mix mic" a to jest chyba na mikrofon ;/ więc nie mam jak podpiąc wtyczki od subbufera ;/

JAk zrobisz tak jak na początku namalowałeś to uzyskasz fajny efekt spalenizny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak też myślełem ale tak być nie może bo moja wieża odziwo nie posiada żadnego wyjścia z tyłu oprócz tych na głośniki to jest tylko jedno wyjście "Mix mic" a to jest chyba na mikrofon ;/ więc nie mam jak podpiąc wtyczki od subbufera ;/

Po co Ci WYJŚCIE? Potrzebujesz wesjcie, to na mikrofon moze ew. być, ale z tyłu powinienes miec wejscie AUX (2x Chinch)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rozumiem, że można nie rozumieć że z komputera sygnał trzeba podać na WEJSCIA wzmacniaczy a dalej na głośniki... ale już kaleczyć tak sprzęt pisząc SUBBUFER... co to jest subbofer? :)

wg Ciebie to jest pod bufor, a i to nei bo pisze sie buffer...

Dla Twojej wiedzy, abyś więcej nie zaskakiwał ludzi ogromem swojej wiedzy... to urządzenie nazywa sie SUB-WOOFER, SUB - pod, niżej, WOOFER - dokładnie szczekacz, tym mianem nazywa się głośniki niskotonowe... Zatem SUBWOOFER oznacza głośnik, który emituje dźwięki niższe niż woofery w podstawowych kolumnach...

Wybacz mój brak wstrzemięźliwości ale doprawdy egzotyczne odmiany słowa subwoofer jakie już widziałem przyprawiają mnie o ból żołądka.. z powodu śmiechu oczywiście :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam ten temat i zadaj sobie pytanie czy ten ziomus przypadkiem nie udaje albo nie jest podstawiony w młodzieży wszechpolskiej ;]

czytam twój post i się zastanawiam po co to napisałeś chyba tylko po to piszesz takie rzeczy żeby sobie postów ponabijać a jak czytałeś regulamin to za "posty nie wnoszące nic do dyskusji" dostaje się 10% ostrzeżenia :>

Dla Twojej wiedzy, abyś więcej nie zaskakiwał ludzi ogromem swojej wiedzy... to urządzenie nazywa sie SUB-WOOFER, SUB - pod, niżej, WOOFER - dokładnie szczekacz, tym mianem nazywa się głośniki niskotonowe... Zatem SUBWOOFER oznacza głośnik, który emituje dźwięki niższe niż woofery w podstawowych kolumnach...

dziękuje za zwrócenie uwagi.

ale nie mogę się powstrzymać od komentarza: strasznie nie lubię takich ludzi "wszystko wiedzących" którzy nigdy się nie mylą, rozumie zwrócenie uwagi no ale w taki sposób to dla mnie przesada no ale jak czujesz się przez to bardziej dowartościowany to OK

a teraz co do połączenia bo o tym mowa w tym temacie to działa i tu podziękowania dla użytkownika Ghazi za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro działa, to wszyscy są szczęśliwi i proponuje zakończyć OT. Fakt, wypadałoby znać poprawną nazwę głośnika i za zwrócenie uwagi nie ma się co denerwować.

przecież podziękowałem za zwrócenie uwagi :) po prostu nie spodobała mi się forma a nie sam fakt że zwrócono mi uwage, uważam że umie się przyznać do błędu.

Temat uważam za zamknięty

Edit

żeby już nie pisać niepotrzebnych postów to napisze tutaj:

"Dla Twojej wiedzy, abyś więcej nie zaskakiwał ludzi ogromem swojej wiedzy..."

1.to zdanie było nie potrzebne bo jest to trochę złośliwe chyba mogłeś sobie go darować.

2.chcesz pisać "po ziomalsku" to proszę bardzo, nie ingeruje w to liczy się przesłanie a nie forma.

3. może jestem przewrażliwiony nie mnie to oceniać

4. nie jestem wrogo nastawiony ale jak to tak interpretujesz to twoja sprawa

to by było na tyle. Peace :wink2:

Edytowane przez bublus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za zwrócenie uwagi.

ale nie mogę się powstrzymać od komentarza: strasznie nie lubię takich ludzi "wszystko wiedzących" którzy nigdy się nie mylą, rozumie zwrócenie uwagi no ale w taki sposób to dla mnie przesada no ale jak czujesz się przez to bardziej dowartościowany to OK

przecież podziękowałem za zwrócenie uwagi :) po prostu nie spodobała mi się forma a nie sam fakt że zwrócono mi uwage, uważam że umie się przyznać do błędu.

ja nigdy nie powiedziałem ani nie myślę że jestem wszystkowiedzący... i mam prawo do wyrażania swoich myśli w jakikolwiek sposób. Jesteś przewrażliwiony :). Napisał to w takim a nie innym stylu bo akurat miałem ochotę ująć to w niecodzienny sposób.. Jak chcesz to następnym razem napiszę po ziomalsku: Ty pało... użyj gogli zanim zaczniesz coś pisać.. tego chcesz?

Wyjaśniłem Ci dokładnie na czym polegał Twój błąd, bo myślę że nie wszyscy wiedzą skąd sie wzięło określenie subwoofer. To że ja to wiem to wynika skądś - zapewne gdzieś kiedyś o tym przeczytałem lub po prostu wystarczy sie zastanowić nad nazwą...

Czy ja Cię obraziłem gdzieś? Napisałem nieprawdę? Po prostu praktykuję krytykę konstruktywną.. jesli już krytykuję to co robisz/ jak mówisz to dopisuję co, dlaczego, jak i o co chodzi...

Co by człowiek nie robił.. zawsze znajdzie sie ktoś komu się to nie spodoba - wrogo nastawiony... No tak już widać musi być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...