HeretyK Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Mam pytanko który wentylator jest najcichszy i przy znośnej wydajności Akasa 120 x 120 mm z serii Amber - Ultra Cichy 1400 obrotów 18dB VS Fander 120 mm biały max 1400 obrotów i 23dB na 800 około 15dB Vs Wentylator NoiseBlocker Black Silent XL1 120 mm 1000obrotów 16dB Vs Wentylator nie firmowy włączony na 5V Wentylatory maja służyć do wentylacji obudowy i chłodnicy Edytowane 14 Października 2006 przez HeretyK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Fander 120 mm biały max 1400 obrotów i 23dB na 800 około 15dB Vs Wentylator NoiseBlocker Black Silent XL1 120 mm 1000obrotów 16dB pierwszy odpada , co do tych dwoch to fander ma przyjemniejszy dzwiek , taki mneij dokuczliwy , ja bym bral fandera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Najcichszy będzie oczywiście ostatni. Tylko, że nie licz na jakąś specjalną wydajność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Hmm z Noiseblockerem sie jeszcze nie spotkałem Akase mam, wirnik terkocze przy pracy w dół, na 5v głośniejsza od Fandera Fandera też mam, przy pracy w dół wszystko spoko, siedzi w zasilaczu, na 5v cichszy od Akasy, na 12 ma lepszy przewiew Brałbym Fandera :) EDIT: Wentylator nie firmowy włączony na 5V A to, to w ogóle odpada, najczęsciej krzaki są głośne, terkoczą, wibrują i w ogóle są z nimi problemy, niektóre nie chcą startować zasilane 5v, ale zdarzają się takie, które działają spoko Edytowane 14 Października 2006 przez AragornPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 mam jeszcze pytanie czy na pamieci karty 7800GT ten radiator bedzie dobry Spire RamCool http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=134483199 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) mam jeszcze pytanie czy na pamieci karty 7800GT ten radiator bedzie dobry Spire RamCool http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=134483199 Zależy jakie masz chłodzenie, ale raczej nie (po pierwsze sie nie zmieści, po drugie słaba wydajnośc - to może przesada, ale na karte tej klasy walnąłbym coś miedzianego) Edytowane 15 Października 2006 przez AragornPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 osobiscie polecam fandera sam go posiadam i tak jak pisal VeganJustice ma "przyjemniejszy dzwiek" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Fander na minimum jest znośny, ale prawdziwą ciszę można uzyskać dopiero podłączając go pod 7V i wtedy regulując potencjometrem obroty. P.S. I nie patrz na dane producentów bo jeśli patrząc to Thermaltake robi najcichsze i najwydajniejsze wenntylatory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 mam jeszcze pytanie czy na pamieci karty 7800GT ten radiator bedzie dobry Spire RamCool http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=134483199 Jeśli nie zamierzasz niczym wiać na kartę to będą wydajne ( na pewno lepsze od Zalmanów itp.) i przede wszystkim tanie. Możliwe, że będziesz musiał je trochę skrócić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Zależy jakie masz chłodzenie, ale raczej nie (po pierwsze sie nie zmieści, po drugie słaba wydajnośc - to może przesada, ale na karte tej klasy walnąłbym coś miedzianego) O pile słyszeli? Słaba wydajność? Nie wnikam. Na tych radiatorkach miałem vmem z dmuchaniem lekkim i nic się strasznego nie działo. Po drugie tematy o tych coolerkach są. Wystarczy poszukać, a nie walić kolejny temat traktujący o tym samym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...