Skocz do zawartości
AngelHunter

Składam Kompa Do 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Płyta główna ---> Asrock 939Dual-Vsta ULI PCI-E i AGP <--- +/- 230zł

Procesor ---> Athlon 64 s.939 3000+ Venice <--- +/- 240zł

Pamięć ---> Geil 1GB (2x512mb) 400Mhz CL2.5 Dual <--- +/- 450zł

Karta Graficzna ---> Galaxy 7300 GT 256MB DDR3 128Bit 1,2ns Zalman <--- +/- 440zł

Dysk Twardy ---> Seagate 250GB 7200obr. 16MB SataII <--- +/- 320zł

Chłodzenie ---> Arctic Cooling Freezer 64 Pro <--- +/- 60zł

Zasilacz ---> Modecom MC-350 ATX 2.0 350W <--- +/- 100zł

Obudowa ---> Jakaś w zależności od pozostałych funduszy <--- +/- 80zł

Napedy DVD-RW ---> Mam <--- +/- 0zł

Napedy FDD, klawiatura, myszka, itp. ---> Nie ważne <--- +/- 80zł

Monitor ---> Mam <--- +/- 0zł

Razem +/-2000zł

Minimalnie w tej konfiguracji przekroczę, bo trzeba doliczyć koszty wysyłek...

Mam pytanko na czym mógłbym zaoszczędzić i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tańszy wariant w podobnej cenie??

Chętnie przyjmę rady gdzie kupić najtaniej, w jakim sklepie...

Oprócz tego mam czysto teoretyczne pytanie, gdyż nie jestem zbytnio w temacie... Warto obecnie kupować pamięc, bo jej ceny wciąż rosną, czy lepiej poczekać jeszcze z miesiąc (licząc na to, że spadną)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7300gt to nie żaden high-end zeby potrzebował 256mb. Za ten hajs mozna 7600gs 128mb wziac albo 7300gt 128mb i dolozyc do innych czesc

Zgadzam sie. Kupowanie 7300GT 256/128 za 400-450 to strata kasy .W tej samej cenie jest 7600GS 128/128. I on jest bardziej wydajny mimo , ze ma mniej ramu. Ma wiecej jednostek PS/VS i na nim podgonisz do 7600GT. Nie bierz drozszej wersji 7300 bo to strata kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bralbym 1x1gb zamiast 2x512, z czasem dokupisz drugie 1gb, a dual az tak masakrycznie nie przyspiesza zeby pakowac sie w 2x512.

A ten Topek to nie jest ciekawym wyborem bo podobno mu +5v leci w gore przy obciazonej +12 i trzeba jakos dociazyc 5-tke, a w przypadku tego konfigu bedzie ciezko.

Bierz Chiefa 450w od delty

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie odnosnie zasilacza. Ten Toppower ma slabsz linie 12V niz Chieftec 450W. Ma napisane na 12V 20A ale nie wiecej jak 25 na dwoch , a Chief ma 14 i 15 co daje 29A. Cena ta sama. Sam mam GPS'a tego (450-101A) i jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi