Skocz do zawartości
gt350

6800xt Leadtek Agp Co Się Stało ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam kartę 6800xt leadteka na AGP działała na moim komputerze bardzo dobrze przełożyłem ją dzisiaj do innego komputera zainstalowałem sterowniki i włączyłem grę, aby sprawdzić jak działa. Po ok 5 min grania komputer się wyłączył i już nie można było go włączyć. Pomogło dopiero wyjęcie wtyczki z zasilacza na parę sekund, ale gdy próbowałem włączyć komputer to nie startował a gdy wyjąłem wtyczkę od zasilania grafiki wtedy komp startował, ale nie było widać obrazu tylko grafika piszczała ( grafika ma wbudowany głośniczek) ciągłym dźwiękiem. Co mogło się stać z grafiką?

Edytowane przez gt350

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka zasiła? a karta piszczy bo nie ma podłączonego zasilania...

Zasilacz to jakiś QTEC ponoć 500W. A co do piszczenia to jak podłączę zasilanie do grafiki to komputer wogóle nie startuje przekręci tylko wiatrakiem na karcie graficznej jakieś pół obrotu i nic. Dzisiaj włożyłem, 6600 które tez trzeba podłączyć do zasilacza i działa, chociaż nie do końca, bo gdy włączę jakąś grę to po paru chwilach zawiesza się, ale to występuje tylko w grach pod windowsem chodzi bez problemu.

Edytowane przez gt350

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłeś po tym wydarzeniu tego 6800 na swoim kompie?? A do tej 6600 podłączyłeś kabel z zasilaniem? QTEC to shit no ale niby 500W więc nie powinien sprawiać problemu ale moim zdaniem to jest przyczyną, to zależy też jaka jest reszta sprzętu...

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłeś po tym wydarzeniu tego 6800 na swoim kompie?? A do tej 6600 podłączyłeś kabel z zasilaniem? QTEC to shit no ale niby 500W więc nie powinien sprawiać problemu ale moim zdaniem to jest przyczyną, to zależy też jaka jest reszta sprzętu...

Na moim kompe 6800 też się nie włącza są dokładnie takie same objawy. A co do 6600 to podłączyłem zasilanie . Czy mogło się coś spalić na 6800 jeśli tak to gdzie można by było ją naprawić ( Warszawa ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim kompe 6800 też się nie włącza są dokładnie takie same objawy. A co do 6600 to podłączyłem zasilanie . Czy mogło się coś spalić na 6800 jeśli tak to gdzie można by było ją naprawić ( Warszawa ) ?

Wnioskuje z tego że nie sprawdzałeś tej grafy na kompie z mocniejszą zasiłką.

Zamiast pytać o serwis i czy coś sie z nią mogło stać proponuje najpierw udać się z nią do kogoś kto ma wystarczający zailacz do jej uruchomienia i dopiero wtedy ewentualnie myśleć o serwisie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wnioskuje z tego że nie sprawdzałeś tej grafy na kompie z mocniejszą zasiłką.

Zamiast pytać o serwis i czy coś sie z nią mogło stać proponuje najpierw udać się z nią do kogoś kto ma wystarczający zailacz do jej uruchomienia i dopiero wtedy ewentualnie myśleć o serwisie...

Sprawdziłem kartę na paru mocniejszych zasilaczach i dzieje się to samo, więc karta jest na 99% nie sprawna dlatego ponawiam prośbe o podanie mi jakiegoś namiaru na serwis gdzie mógłbym ją naprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi