gt350 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Witam Mam kartę 6800xt leadteka na AGP działała na moim komputerze bardzo dobrze przełożyłem ją dzisiaj do innego komputera zainstalowałem sterowniki i włączyłem grę, aby sprawdzić jak działa. Po ok 5 min grania komputer się wyłączył i już nie można było go włączyć. Pomogło dopiero wyjęcie wtyczki z zasilacza na parę sekund, ale gdy próbowałem włączyć komputer to nie startował a gdy wyjąłem wtyczkę od zasilania grafiki wtedy komp startował, ale nie było widać obrazu tylko grafika piszczała ( grafika ma wbudowany głośniczek) ciągłym dźwiękiem. Co mogło się stać z grafiką? Edytowane 15 Października 2006 przez gt350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Cienka zasilka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Dokladnie, wlaczyly sie zabezpieczenia w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Jaka zasiła? a karta piszczy bo nie ma podłączonego zasilania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gt350 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Jaka zasiła? a karta piszczy bo nie ma podłączonego zasilania... Zasilacz to jakiś QTEC ponoć 500W. A co do piszczenia to jak podłączę zasilanie do grafiki to komputer wogóle nie startuje przekręci tylko wiatrakiem na karcie graficznej jakieś pół obrotu i nic. Dzisiaj włożyłem, 6600 które tez trzeba podłączyć do zasilacza i działa, chociaż nie do końca, bo gdy włączę jakąś grę to po paru chwilach zawiesza się, ale to występuje tylko w grach pod windowsem chodzi bez problemu. Edytowane 16 Października 2006 przez gt350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Sprawdziłeś po tym wydarzeniu tego 6800 na swoim kompie?? A do tej 6600 podłączyłeś kabel z zasilaniem? QTEC to shit no ale niby 500W więc nie powinien sprawiać problemu ale moim zdaniem to jest przyczyną, to zależy też jaka jest reszta sprzętu... Edytowane 16 Października 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gt350 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Sprawdziłeś po tym wydarzeniu tego 6800 na swoim kompie?? A do tej 6600 podłączyłeś kabel z zasilaniem? QTEC to shit no ale niby 500W więc nie powinien sprawiać problemu ale moim zdaniem to jest przyczyną, to zależy też jaka jest reszta sprzętu...Na moim kompe 6800 też się nie włącza są dokładnie takie same objawy. A co do 6600 to podłączyłem zasilanie . Czy mogło się coś spalić na 6800 jeśli tak to gdzie można by było ją naprawić ( Warszawa ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 jaki masz zasilacz w swoim kompie ?;] 6600 je mniej V od 6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 jaki masz zasilacz w swoim kompie ?;] 6600 je mniej V od 6800 Mniej W :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Na moim kompe 6800 też się nie włącza są dokładnie takie same objawy. A co do 6600 to podłączyłem zasilanie . Czy mogło się coś spalić na 6800 jeśli tak to gdzie można by było ją naprawić ( Warszawa ) ?Wnioskuje z tego że nie sprawdzałeś tej grafy na kompie z mocniejszą zasiłką. Zamiast pytać o serwis i czy coś sie z nią mogło stać proponuje najpierw udać się z nią do kogoś kto ma wystarczający zailacz do jej uruchomienia i dopiero wtedy ewentualnie myśleć o serwisie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gt350 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Wnioskuje z tego że nie sprawdzałeś tej grafy na kompie z mocniejszą zasiłką. Zamiast pytać o serwis i czy coś sie z nią mogło stać proponuje najpierw udać się z nią do kogoś kto ma wystarczający zailacz do jej uruchomienia i dopiero wtedy ewentualnie myśleć o serwisie... Sprawdziłem kartę na paru mocniejszych zasilaczach i dzieje się to samo, więc karta jest na 99% nie sprawna dlatego ponawiam prośbe o podanie mi jakiegoś namiaru na serwis gdzie mógłbym ją naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaxz Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 mtec - tylkol że ostatnio straszne wałki odchodzą w tej firmie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...