blokers Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 dla mnie bomba, ostatnio widziałem cos w tych klimatach i się jarałem. co do lcd jeżeli masz czas możesz pokombinować z czymś takim: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=188626&st=0 co do włączników, to moze pokombinuj z pokrętłami ala stare radio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 jeśli już psuć cały efekt retro wyświetlaczem LCD.. to ja bym proponował zmajstrować chowany LCD :).. np jakaś taka zasłonka normalnie.. na życzenie chowała by się do środka i ukazywałby się LCD... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 jeśli już psuć cały efekt retro wyświetlaczem LCD.. to ja bym proponował zmajstrować chowany LCD :).. np jakaś taka zasłonka normalnie.. na życzenie chowała by się do środka i ukazywałby się LCD... :) to w końcu po prawej, czy po lewej, bo z tego co widzę prawa strona jest zarezerwowana na napędy? Ja bym tam widział lcd, tylko może jeszcze jakoś chowany nie wiem jakaś zasówka, ale coś w tym klimacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 lepiej wstaw jakis wskazniki analogowe. bo z lcd jeszcze z kolorowym musisz sie nakombinowac, a to druga grafa albo sterownik pod usb bo z lpt tyle nie wyciagniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Piekna robota jesli ktos ma w podobnym stylu urzadzone mieszkanie. U mnie wygladalo by to fatalnie niestety :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 LCD otrzymuje moje stanowcze NIE! :wink: Dokończ i utrzymaj to w klimacie czasów kiedy na szczycie był Al Capone. To rzecz jasna twój projekt i zrobisz jak uważasz, ale ja nie pchałbym tu żadnej techniki (nawet za jakąś zasuwką). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja bym tam widział lcd, tylko może jeszcze jakoś chowany nie wiem jakaś zasówka, ale coś w tym klimacie dobra nie podlizuj się tak :D... nie zauważyłem bo jakoś niewyraźnie piszesz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordmichu Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Skrzynia wygląda mistrzowsko. Naprawdę ładnie ją odnowiłeś. A co do LCD, to jakby ukryć go za mechanicznie odsuwaną przesłoną z tkaniną głośnikową (odsuwaną przy włączeniu maszyny) byłoby to bardzo ciekawe rozwiązanie. Dopiero opadałaby ludziom szczęka. Patrzą stare ładne radio, a po włączeniu nowoczesne centrum rozrywki :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 ... które zmienia się ze starego ładnego radyjka w nowoczesny, aluminiowo-chromowany wymysł technologii XXI wieku niczym transfroremers, power rangerz i viper... mówie o filmach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Z tym chowanym LCD to bardzo dobry pomysł, natomiast buda sama w sobie jest naprawdę świetna, super pomysł, żeby tego tylko niespaprać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Czy ja wiem, do takiej "stylowej" budy nie pasuje za bardzo ten "nowoczesny" LCD, na twoim miejscu zrobiłbym tak jak mówiłeś na początku.... ale to twój wybór :) Obudowa zapowiada się bardzo fajnie, zobaczymy co z tego wymodzisz :D PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 dlatego byłby na wierzchu tylko na specjalne okazje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A ja bym w to miejsce wstawił jakis głośnik, oczywiście byłby osłonięty zeby wyglądał tak jakby był oryginalny. Tam gdzie masz te 3 dziurki z 1 bym zrobił pokrętło do głośności, a 2 pozostałe byłyby do kontroli wiatraków. Mozna tez z nich zrobic przyciski, ale pokrętła będą według mnie bardziej stylowe i nie chodzi mi tu o jakies aluminiowe czy chromowane tylko zwykłe, czarne, takie jak powinno byc w takim radyjku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Jakiś postęp? Bo projekt ambitny, a widzę że jakoś w miejscu stanął, ke? ; > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Pewnie zdechło, jak 3/4 "nju prodżekt startedów" tutaj. Właśnie, czemuż to ach czemuż dawno nie widziałem lubego memu oku "nju prodżekt started"? Jakieś "worklogi" teraz i inne takie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 taka moda, trend, dżez... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Kpij sobie, Człowieku-O-Najwolniejszym-Pasku-Postępu-Prac :> Acz przynajmniej są widoki, że swoją puszkę kiedyś skończysz, czego o sporej niestety rzeszy powiedzieć się nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 w sumie rzuciłbym to w cholere bo nie mam warunków do dalszych prac.. ale tak głupio.. zrobić już tyle, mieć całe pudło zakupionych materiałów budowlanych i zrezygnować.... więc zapowiadam, że kiedyś go skończę... A pasek znów tak wolno nie idzie no... od czasu do czasu drgnie coś.. Przynajmniej idzie równomiernie a nie jak w windwosie, gdzie ostatnie 10% idzie 90% czasu... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 NO NIE, uprzedziłeś mnie, :mur: Mam zamiar zrobić coś w tym stylu. Bardzo ładnie. Dodaj jeszcze jakieś fotki :D :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Panie Kolego - to jest po prostu mistrzostwo swiata. Moim skromnym zdaniem - piekna rzecz...wrecz rzezba... Podziwiam Cie szczerze - naprawde piekna manufaktura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 moim zdaniem odnosnie LCD to może pasował by tu taki wyśiwetlacz : http://www.lcdstudio.com/forum/viewtopic.php?p=13987#13987 ale ciezki do zdobycia więc pewnie nie zmontujesz tu nic takiego....ale tak ogólnie to się zastanawiam nad tym LCD w nim....czy to nie zepsuje efektu bo z radia dzięki temu LCD zrbisz stary telewizor...;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxen Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 ufoufnal dokończ chłopie ten projekt, nic jeszcze nie przykuło mych oczu jak te stare pudło po radiu... czekam z niecierpliwością na kolejne wypociny i trzymam kciuki, że weźmiesz się za to i dokończysz swój projekt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 prawdziwy moder.. wie... że mod jest jak dobre wino.. im dłużej dojrzewa tym lepszy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 prawdziwy moder.. wie... że mod jest jak dobre wino.. im dłużej dojrzewa tym lepszy :lol:Jak widać ty wiesz az za dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Taaa... jeśli porównać mod PelzaK'a do wina to on ma już galaretkę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) informuję ze wszystkie galaretki zjedzone! :D Wy się o mojego moda nie bójcie :twisted: lepiej popatrzcie na swoje szaraki :rolleyes: God bles zero700 przy okazji że mi wybił z głowy zakładanie workloga 3 lata temu :lol: Edytowane 6 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 ... i czarnuchy, nie zapominaj o czarnuchach! :> Thornowaciejesz, ziom, zaczynasz opowiadać, jak to będzie wspaniale, kiedy już zaczniesz i pokażesz. Błagam, przestań, fajny chłop jesteś, z Wrocławia jako i ja (urodziłem się tamoj), a dziadziejesz. Worklogi to narzędzie szatana :> A na temat - żarło i zdechło, same as always. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 przesz wiesz, jonasie mój rzekłbym kochany ale nie wypada :), że się jedynie przekomarzam .. jestem w pełni świadom postępującego thornizmu... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 ja jestem fanem czarnej blachy chromu i "szkiełka" bez światełka . Ale to jest extra jeszcze wszystko przyszykować na old school:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja tylko przestrzegę Pana Radiowca ;) , zeby pod zadnym pozorem nie wkladał tam kolorowego LCD... w ogole zadne LCD tam nie pasuje, ale jak juz to tylko monochromatyczne (i najlepiej zasłaniane). Ja bym tam widział analogowe wskaźniczki i chromowane gałki oraz przełączniki w stylu starego radia własnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...