sanczez Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Mój problem polaga na tym, że jak próbuje uruchomić komputer po raz pierwszy danego dnia to wyłącza sie kilka razy prz ładowaniu systemu lub już w windowsie, dzieje sie tak kilka razy po czym komputer pracuje bez przeszkód do późnych godzin nocnych. Ostatnio wymianiłem chłodzenie na karcie graf. ale temperatury na niej w granicach 39 - 50 stopni, napięcia na zasilaczu(odchylenia w granicach kilku setnych chyba, że patrze na nie te co trzeba :) sprawdzam programem speedfan podobnie jak reszte temperatur wszystko wydaje sie być w porządku a jednak coś nie tak . podejrzewam, że to raczej wina sprzętu ale dopisze że kompa mam bez wirusów. prosze o rady . pozdrawaim karta graf to gf 6600 od xpower:), procesor sempron 3000+ czy jakoś tak :) - nic nie kręcone, 512 ram kingston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 1. Wyłącza się czy restartuje? 2. Jaki masz zasilacz? 3. Napięcia mieży się miernikiem a nie programem. 4. Sprawdz czy wszystko jest dobrze wciśnięte. Według mnie to zasilacz ci szwankuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanczez Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Komputer sie wyłącza, zasilacz to Mode Com Feel 300 W ,pewnie masz racje bo to syf a nie zasilacz, ale dziwne że problem pojawia sie tylko przy pierwszym rozruchu "zimnego" komputera, sprawdzałem kilkakrotnie czy wszystko dobrze jest podpięte wydaje sie że tak. Czyli nie moge polegać na programach podających napięcia procesora ?? bo z tym miernikiem to moge mieć problem:) .dzięki za szybką odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 może jak się "rozgrzeje" to zaczyna zasilacz działać prawidłowo :) Sprawdź na innym zasilaczu !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Możliwe że jak się rozgrzeje to coś zaczyna stykać dlatego chodzi dobrze :blink: Sprawdz na innym zasilaczu czy działa normalnie, Z tymi programami do mierzenia napięcia to jest tak, że u niektórych pokazują dobrze np. u mnie, a u innych przekłamują (częściej to drugie). Miernik kusztuje 15 zł w supermarkecie :D Edytowane 16 Października 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...