zgk5 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Szczerze mowiac nie bardzo moge zrozumiec jakim cudem ktos moze powiedziec ze MX400 sa lepsze od EP630.Nie napisałem, że MX sa lepsze od EP - tylko że mi lepiej pasują. Pierwsze wrażenie jest zawsze ważne ale dla EP nie wypadło to najlepiej, niestety. Ps. Akumulatorek miałem już zdychający. Czy to ma duży wpływ na impedancji 16 ohm? Edytowane 12 Listopada 2006 przez zgk5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 EP'ki jako tanie słuchawki dokanałowe są dobre, ale jak już parę razy było wspominane na forum część ich pasma jest wycięta. Pchełki nie dostarczą tyle basu, nie izolują od otoczenia, ale ich ogólna charakterystyka dźwięku bardziej mi pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 EP'ki jako tanie słuchawki dokanałowe są dobre, ale jak już parę razy było wspominane na forum część ich pasma jest wycięta. Pchełki nie dostarczą tyle basu, nie izolują od otoczenia, ale ich ogólna charakterystyka dźwięku bardziej mi pasuje.Mi też. A już sądziłem, że z moim słuchem jest coś nie tak. A poza tym ciekawy jestem gdzie jest te 23kHz deklarowane w specyfikacji technicznej EP'ków - bo jakoś tego nie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Bo nie usłyszysz :) Człowiek słyszy dźwięki tylko w zakresie od 20Hz do 20KHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Bo nie usłyszysz :) Człowiek słyszy dźwięki tylko w zakresie od 20Hz do 20KHz.Zgoda Piter. Ale ja na nich nawet 10KHz nie słyszłem. Można zresztą looknąć na charaktrystyke przenoszenia EP-630. http://www.v-moda.com/upload/products/remi...nse%20curve.pdf To jest sam bas a soprany mają spadek o -30 dB ( 20KHz) Pomijam już sam wykres, bo to jest tylko wykres, kij z wykresem, pomijam dane techniczne, że przenoszą do 23KHz, że maja jakiś silny magnes itp. - ale najgorsze jest to, że ja na własne uszy słyszłem jak graja epki. Niestety, zawiodłem się nieco. Pozdrawiam i dziękuję za posty Edytowane 12 Listopada 2006 przez zgk5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...