Gość evo4 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Chociaż jeszcze nie ma finalnej wersji Firefoksa 2, już zbierane są pomysły dla wersji trzeciej. Udostępniono wiki Firefox/Feature Brainstorming, na którym każdy może dopisać swój pomysł. Propozycje zostały podzielone na kategorie takie jak: dostosowywanie przeglądarki, ochrona prywatności, bezpieczeństwo, zarządzanie historią, menedżer pobierania i inne. Niejednokrotnie można spotkać sugestie wprowadzenia funkcji, które można obecnie spotkać w konkurencyjnych przeglądarkach, np. Safari, IE 7 beta i Opera, przy czym odniesienia do IE7 pojawiają się najczęściej. Użytkownicy chcieliby mieć w Firefoksie znany z IE7 tryb zmniejszonych uprawnień oraz skórki nadające wygląd Internet Explorera 7. Ogólnie modyfikacje wyglądu są mocno pożądane. Na liście życzeń możemy odnaleźć pływające menu i paski narzędzi, przeciąganie zakładek do innych okien i dodawanie notatek do stron. Dodawanie nowych funkcji z pewnością doprowadzi do obniżenia wydajności. Dlatego też jedną z propozycji jest możliwość wyłączania niechcianych funkcji. Ci, którzy nie mogą się doczekać, mogą pobrać wczesną wersję testową Firefoksa 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 troche śmieszna sytuacja :] wszyscy chcą żeby FF upodobnił się do IE którego tak nienawidzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 buahahahha bardzo celna uwaga :] mi jakoś FF zdecydowanie bardziej "leży" niż "IE" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Stykłoby żeby troche mniej pamięci żarł jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Użytkownicy chcieliby mieć w Firefoksie znany z IE7 tryb zmniejszonych uprawnień oraz skórki nadające wygląd Internet Explorera 7.Ta regulacja uprawnień z IE nie jest i nie była potrzebna, bo FF w przeciwieństwie do IE jest tylko przeglądarką, a nie składnikiem systemu, który przy okazji jest przeglądarką. W tej kwestii to raczej M$ powinien się uczyć :P. A skórki z IE istnieją (zarówno do FF jak i Opery), wystarczy poszukać na stronie z motywami. Do FF 3.0 jeszcze długa droga, jak na razie w niedługiej przyszłości będzie premiera FF 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 jakby zrobili maxthona dla FF to bylaby to moja idealna kombinacja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 A ja i tak wolę Operę ;). Jakoś bardziej mi leży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ja nie zmienię FF nawet na Operę. Mimo że żre mi czasem 60 MB ramu przy jednej zakładce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Dokładnie, jestem na tyle przyzwyczajony do Firefoxa, że w Operze po prostu się gubię.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) A ja na odwrót. Mam zainstalowane dwie (razem z IE trzy, ale jego nie liczę) Firefox i Opera. W większości korzystam z Opery, firefox też fajny, ale jak cała rodzina korzysta z Opery no to zostawiam. Do tego ja już pracuję na niej od ok. 3-4 lat, więc taka zmiana przeglądarki to też problem. Edytowane 16 Października 2006 przez Camilos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Uzywam wszystkiego (zależy od Windowsa/linuxa na partycji) i najbardziej mi pasi IE.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Uzywam wszystkiego (zależy od Windowsa/linuxa na partycji) i najbardziej mi pasi IE..Aaaa jesteś inny ! Jesteś obcym ! Naprawdę FF jest lepszy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ci, którzy nie mogą się doczekać, mogą pobrać wczesną wersję testową Firefoksa 3. :lol2: Chciałem być kamikadze ale na wp dziwne literki wyskakują. Chyba na 3 jeszcze za wcześnie a poza tym wersja pl tez jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 jakby zrobili maxthona dla FF to bylaby to moja idealna kombinacja ;]Podejżewam, że sam to zrobisz za pomocą rozszerzeń. Napisz czego ci brakuje z maxthona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Mysle ze upodobnianie do IE ma jeden cel - przemycanie przegladarki ;) Siadzie ktos nie obeznany, i choc wszystkiego bedzie mial tyle samo co w IE to powie ze nie wie co i jak bo stalka wyglada troszke inaczej. I wtedy taki nieswiadomy uzytkownik nie zalapie ze nie uzywa IE, gdy FF bedzie wygladal tak samo ;) (Taka moja teoria - ja tak robilem w roznego rodzaju bibliotekach i innych dziwnych miejscach gdzie siedzialem na publicznym, "nieuswiadomionym" PC ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Do IE6 jest bardzo łatwo upodobnić. Praktycznie mogą wyglądac tak samo. Z IE7 jest gorzej bo musieli by wprowadzic do FF wiele zmian zeby wyglądał tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johar Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Ostatnio takze przekonalem sie do firefoxa. Wczesniej przez dluzszy okres czasu uzywalem taka nakladke na IE- maxthona. Ale ostatnio chcialem jakis zmian wiec zaczalem uzywac ff. Na poczatku troche mnie oslabial ale szybko go skonfigurowalem tak aby spelnial moje oczekiwania i teraz nie wymienie go narazie na nic innego. Podoba mi sie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 ja od dawna uzywam FF i z ciekawoscia patrze na wersje 3 i jak dla mnie jest swietna tylko... - kto wie jak zmienic to wyskakujace info o zezwoleniu na przekierowanie. na niektorych stronach moglaby sie nie pytac :/ - chyba maja jakis spory blad z drukowaniem ze strony, chcialem wydrukowac dwie rzeczy, jedna z formularza na www druga z interii... w formularzu gubi strony a z poczty drukuje mi dwa szlaczki i tyle.... gdy na kompie obok z FF 2 wszystko bylo git... - a do FF ponoc kilka osob sie zrazilo jak po jednej z aktualizacji zmienil im sie jezyk systemowy :_) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...