Skocz do zawartości
Dawid afg

Medion Lcd19" + Gf7600gs Pod Agp4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Znalazłem sklep w którym sprzedają nowe monitory sprowadzone z Niemiec. Upatrzyłem tam Monitor LCD 19" firmy Medion (2 głośniczki 1W, kontrast chyba 700:1, matryca 8ms, wejście D-Sub i DVI), ale na pytanie o klasę monitora odpowiedzieli mi, że nie ma prawa mieć ani jednego uszkodzonego bad/sub pixela, zaś cena to 850zł + 2 lata gwarancji :blink: W związku że nie udało mi się znaleźć nic ciekawego na jego temat, chciałbym się was poradzić, czy nadawał by się do gier, filmów i czy to możliwe, aby monitor 19" 1 klasy kosztował tylko 850zł? =/

Druga sprawa. Chciałem kupić porządna kartę graficzną, i poczekać tak z 1-2 lata, aż wyjdzie am3 i spadną ceny. Upatrzyłem więc sobie GeForce 7600GS stąd: http://www.hitech.com.pl/?con=products&amp...d=44f8464891ed9 (nie wiem jak czytać opis, ale wynika z niego że karta ma 256bit pamięci w co szczerze wątpię :blink: ) ale w sklepie mi odradzają, gdyż twierdzą, że na płycie z AGP4 karta będzie strasznie osłabiona i jej wydajność będzie o niebo gorsza <_< . Czy mają tu rację, czy może raczej to procesor lub te SDRy będą wąskim gardłem? Z tego co kiedyś słyszałem różnica między tymi szynami AGP wynosiła jakieś 1-5%... =/ Jeśli nie tą kartę, to jaka była by dobra i wystarczyła mi na długi czas?

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do lcd za 500 zl kupisz bdobry crt ktory rozniesie w przedbiegach wiekszasc lcd lcd za taka sume to porazka

Mam (przy najmniej dla mnie) b. dobry CRT Samsunga 17' model "SyncMaster 753DFX" Służy mi już nieprzerwanie od 5 lat i nie mam nic do niego, ale po kilku-kilkunastu godzinach zaczynają trochę oczy boleć i zajmuje mi strasznie dużo miejsca na biurku, dlatego rozglądałem się za w miarę dobrym i nie drogim LCD. Widziałem u kolegi "tanią" 19stke Samsunga (bodajże model 940n) i jak dla mnie obraz bomba :) . Wracając do Gf6600gt, nowe kosztuje 420-600 zł i jest słabsze niż 7600gs, a jak jest coś z tych tańszych jak np to: http://www.agito.pl/product/12838?bid=40 to nie ma już w magazynach :cry: Z kolei Allegro nie ufam <_< Czy według was, watro by było np: kupić mimo wszystko (na upartego) wpierw tego 7600gs, a za załóżmy: 2-3 miesiące po do dozbieraniu $$$ dokupić jakiegoś Semprona/Athlona, do tego jakieś używane tanie DDRy z komisu i tego asrocka http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ASROCK+K8+939DUAL-S2 i tak "uzbrojonemu" poczekać z rok, dwa, na przebieg wydarzeń na rynku? Czy na takim zestawie karta rozwinęła by swoje możliwości, czy raczej pomysł mija się z celem? Jaki monitor z doświadczenia moglibyście polecić do gier i filmów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozbadz sie tego co masz, kupuj Sempa 3000+ s939, ASRocka 939Dual i do tego 512BR ramu. Jezeli nie grasz za duzo to bedziesz w stanie odczekac kila miecho i doskladac do Galaxy 7300GT. Monitor bym bral jakiegos BenQ lub Samsung, te Mediony mi brzydko pachna badziewem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi