martita_ Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Mam problem z plyta DFI Infinity NF Ultra II-M2. Po wlaczeniu kompa wentylatorek chlodzacy chiepset uruchamial sie niby normalnie, ale po chwili sie zatrzymywal i trzeba bylo go "uruchamiac recznie" . Od razu postanowilam wymienic go na radiator Northbridge PENTAGRAM FREEZONE NP-40 Cu link. Problem polega na tym, ze temp na chiepsecie z tym radiatorem dochodzi do 50 stopni... :mur: Temp mierze everestem. Nie byla ona mierzona przed zalozeniem radiatora, ale tak czy siak nie powinna osiagac takich wartosci....W zestawie z radiatorem byla pasta sylikonowa wiec moze powinnam zmienic ja na paste srebrna??Nie wiem sama...Moze dokupic wiatrak?Tylko jaki-male zawsze bucza a ja chce miec cichego kompa wiec czekam na propozycje :) Dajcie znac jakie macie chlodzenie i jakie temp na tej plycie. Z gory dzieki za odp :) Pozdrawiam martita_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 juz jest temat o chłodzeniu DFI, Alternatywa chłodzenia DFI chyba mozna zamknac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martita_ Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Dzieki za info. Zgadzam sie z Toba-temat mozna uznac za zamkniety :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...