Skocz do zawartości
benek

wybor myszy optycznej - nie tylko do Q3 ;-)

ktora myszke (optyczna, przewodowa) z podanych wybrac ?  

1. 1. ktora myszke (optyczna, przewodowa) z podanych wybrac ?

• Logitech MX300
      5
    • Logitech MouseMan DualOptical
      5
    • Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0
      12

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie jestem na etapie zmiany myszki i chchialbym poznac opinnie uzytkownikow (podkreslam uzytkownikow) tych 3 konkretnych modeli - tzn. niech opisza wady/zalety

mysz bedzie do uzytku ogolnego - w tym tez do Q3 (ale nie przede wszystkim)

czy oplaca sie wydac o 1/3 wiecej za dluzsza gwarancje (Logitech) :?:

czy oplaca sie brac DualOptical - czy faktycznie jest skuteczniejsza niz "pojedyncza" :?:

czy myszy Microsoftu faktycznie zaliczaja czesto padake :?: bo z takimi opinniami sie spotkalem

czy uklad MX jest taki sam dla 300, 500 i 700 :?: bo jakos MX500 mi sie nie podoba :P

a dla nieuzytkownikow ktorzy chcieliby pomoc w wyborze ankieta :)

* moderatorzy prosze nie zamykajcie tego tematu - moze o myszach juz bylo (dla Q3) ale nie znalazlem akurat duzo o tych konkretnych :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam Duala na stanie. Jedyny minus to te plastikowo-gumowe podkladki po ktorych posowa sie myszka, po 3 miesiacach ostrego katowania w csa odpadly teraz smiga na tasmie dwustronnej :twisted: Co do innych myszek mam jeszcze w domu Mikroshit mouse, nie lezy mi zupelnie w dolni i faktycznie potrafi sie pogubic czasami co NIGDY nie zadzylo sie Dualowi. Co do Mx nie wypowiadam sie gdyz znam tylko opinie moich znajomych ( b. pozytywne) ale sam nie mialem okazji bawic sie nia dluzej niz 3 min.

Zapomnialem dodac MX i Dual tylko dla "normalnych" ludzi czyli praworecznych :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uzywam wprawdzie nie dual optical, ale z jedna soczewka i

musze Ci powiedziec ze to jest super. troszke je mi baterie bo

nie uzywam pada, a mam biurko jasne - brzoza, awiec jak wiadomo

potrzebuje wiekszego powera. rozwazyl bym tez na Twoim miejscu opcje

MX -700 - zaoszczedzilbyc na bateriach no i ten design...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mx 300 wyglada jak zwykla myszka (taki pilot logitechu)

Mx 500 przypomina Duala

Mx 700 to mx 500 bez ogonka;)

Wszystkie robione sa na tym samym ukladzie optycznym . Mx 700 ma podobno jedna wade jest dosyc ciezka co przeszkadza wielu uzytkownikom lecz podobno wystarczy ja rozkrecic wyciagnac taka metalowa plytke dociazajaca i myszka przyjemnie lezy w dloni.

Wlasnie uswiadomilem sobie ze raz jeden jedyny Dual zwariowal jak mial pracowac na stole w kolorze pistacjowym ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A następna ankieta będzie taka: Dobra myszka opt. do UT2003 ale żeby dovrze sprawowała sie również podczas gry w pasjansa.. ;)

Polaros, wyjasnij jak byś mógł swój opis??

"Dobra Lama nie jest zla"

Kolejny .. ';)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A następna ankieta będzie taka: Dobra myszka opt. do UT2003 ale żeby dovrze sprawowała sie również podczas gry w pasjansa..  ;)

o Q3 wspomnialem celowo dlatego ze jest rozwiniety na forum GRY temat "najlepsza myszka do Q3" (wiec chcialem ubiec takich zyczliwych ;) co napisza szukaj i skieruja mnie do tamtego tematu) bo pierwsze co zrobilem to przejzalem tamto ale nie znalzalem za duzo interesujacych mnie informacji o tych 3 konkretnych "gryzoniach"

podkreslam biore pod uwage tylko te 3 myszki i zadnej innej (ewentualnie cos co kosztuje do 200zl i ani zlotowki wiecej) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko i wylacznie Logitech MX500 !!! Dual przy MX'ie ODPADA ! Nie ta klasa...  8)

a nie wiesz przypadkiem czy MX300 i MX 500 maja ten sam uklad optyczny :?:

powiem ze troche nie podaoba mi sie MX500 ale moze bym sie skusil jezeli dasz namiar na sklep gdzie kupie ja za 200zl (lub mniej) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko i wylacznie Logitech MX500 !!! Dual przy MX'ie ODPADA ! Nie ta klasa...  8)

powiem ze troche nie podaoba mi sie MX500 ale moze bym sie skusil jezeli dasz namiar na sklep gdzie kupie ja za 200zl (lub mniej) ;)

Tak... maja ten sam uklad optyczny ! Ja mojego kupilem za 165 zł ! 8) - za 199 zł na allegro spokojnie kupisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm.... sprzedam moja myszke - uzywana niecaly miesiac - stan IDEALNY ! Ale niestety bez gwarancji... bo otwierałem ją aby wyciagnac ciężarek ze środka ! 8) Ale i tak te myszki sie nie psuja :)... mysle że 180-190 zł by mnie zadowolilo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Ja mojego kupilem za 165 zł ! 8) ...

gdzie :?: :)

bo przy takiej cenie za MX500 to wychodzi ze MX300 dorwalbym za jakies 130zl 8)

Od kumpla nowke... dostal na gwiazdke a wolał kase ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz smiga na tasmie dwustronnej  :twisted:

Przykleiłeś ją do podkładki :lol:

Co do innych myszek mam jeszcze w domu Mikroshit mouse, nie lezy mi zupelnie w dolni i faktycznie potrafi sie pogubic czasami co NIGDY nie zadzylo sie Dualowi.

Ale czy to jest IntelliMouse Explorer v.3.0 :?:

Mmam tą mychę od pół roku i NIGDY się nie zgubiła :!: Dlatego to co piszesz jest dla mnie NIC NIE WARTE, jeśli ta mycha którą masz to NIE IM Explorer v.3.0 :lol:

Zapomnialem dodac MX i Dual tylko dla "normalnych" ludzi czyli praworecznych  :lol:

M$ IM Explorer v.3.0 też jest tylko dla praworęcznych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem przez jakis czas tego majkrosofta i poza tym, ze byl niewygodny (jak cholera) , to byl super.

ale ze wzgled na w.w wade oddalem go do sklepu....:(

mx300 ma moj kumpel i pozyczyl mi ja n a kilka dni :)

fajna :P

i moim zdaniem warta swej ceny, mx500/700 nie mialem stycznosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam Microsoft IntelliMouse Explorer v3.0 (swoja droga jaka piekna, i latwa do wypowiedzenia nazwa :wink: ) i tez nigdy, przenigdy nie mialem jakichkolwiek problemow z nia, dodatkowa zaleta to cena 130 a nie 180 za dwa przyciski i trzeci w rolce (mx300).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykleiłeś ją do podkładki  :lol: 

Nie :D wykorzystalem to co mialem pod reka, naklejasz tasme nie zdzierajac tej brazowej czesci ktora sciaga sie zeby kleilo sie z dwoch stron. Moze wydaje sie to smieszne , ale wielka zaleta tego rozwiazania jest to ze ta nieodklejona tasma jest b. sliska co w niektorych grach daje duzo vide Qwak,Cs

Dlatego to co piszesz jest dla mnie NIC NIE WARTE, jeśli ta mycha którą masz to NIE IM Explorer v.3.0  :lol: 

Fakt mam wersje 2.0 nie bawilem sie 3.0 a ona faktycznie jest dla prawo recznych na swoje wytlumaczenie mam tylko tyle ze w pytaniu nie bylo sprecyzowane o jaki model chodzi. :roll:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem duala - zmienilem na explorera..

w windzie -wiadomo 0 roznicy

w cs'ie (counter strike jakby ktos nie wiedzial ) - widac znaczna poprawe..

jak mialem duala to myslalem ze nie ma jush nic lepszego... mylilem sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własciwie to bym na twoim miejscu zastanawiał sie miedzy mx a explorerem - sa osoby dla ktorych mx lepszy a sa osoby ktore cenia bardziej explorera

Mam mx 500 zanim kupiłem zastanawiałem sie nad explorerem 3.0 i mx -wybrałem mx (wczesniej miałem także mysz logitecha i bardzo pozytywnie mnie do tej firmy nastawiła, no i wyglad mi sie podobał akurat ) - mycha działa super

wg mnie dobierz te myszke wg tego jak ci "lezy" w dłoni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozatym wszyscy dobrz ppl graja na Exploderze ! :)

Hehe :)

Graja dlatego poniewaz dostaja je od sponsorow :P

Na razerze malo osob gra bo razer nie prowadzi sponsoringu...

A logitech hmmmm... Nie wiem(pomaga w organizowaniu turniejow ale czy cos wiecej to nie wiem) ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge powiedziec tlyko tyle ze mialem duala i od niedawna mam mx 500 i musze powiedziec ze moge nie ma jakiejs super roznicy pomiedzy nimi w csie ale mx500 jest o wiele fajniejszy i sie niegubi na mojej zafajdolonej (brudnej ;) )szmaciance. Jak na razie to mx500 rulz :D

Na mx300 gralem i tez sie zle nie gra ale ksztaltem mi bardziej pasuje mx500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozatym wszyscy dobrz ppl graja na Exploderze ! :)

Hehe :)

Graja dlatego poniewaz dostaja je od sponsorow :P

Na razerze malo osob gra bo razer nie prowadzi sponsoringu...

A logitech hmmmm... Nie wiem(pomaga w organizowaniu turniejow ale czy cos wiecej to nie wiem) ;P

Ta myszkq kosztuje cos ponad 300zl ! a jak kupowac to chyba cos dobrego a nie jakis shit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MX700 jest poprostu najlepszy!!! I ta zajebista precyzja!! Wkońcu nie muszę baterii kupować...

zgadzam sie calkowicie :)

gdyby tylko to bindowanie do quaka mi sie tak nie chrzanilo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MX700 jest poprostu najlepszy!!! I ta zajebista precyzja!! Wkońcu nie muszę baterii kupować...

zgadzam sie calkowicie :)

gdyby tylko to bindowanie do quaka mi sie tak nie chrzanilo :/

Racja, trochę z bindowaniem są kłopoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzieki wszystkim za rady :)

juz mam Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 8)

jakos bardziej mi przypasil do reki niz DualOptical, a MX300 nigdzie nie moglem sprawdzic - gdyby nie pogoda to bym sie wstrzymal do jutra i pognal na gielde ale nie ma bata jutro nigdzie sie nie ruszam - caly łikend testuje nowy nabytek ;)

jeszcze raz dzieki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...