Skocz do zawartości
benek

wybor myszy optycznej - nie tylko do Q3 ;-)

ktora myszke (optyczna, przewodowa) z podanych wybrac ?  

1. 1. ktora myszke (optyczna, przewodowa) z podanych wybrac ?

• Logitech MX300
      5
    • Logitech MouseMan DualOptical
      5
    • Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0
      12

Rekomendowane odpowiedzi

inteli to kupa w porownaniu z mxem :lol:

mieszkasz w wawie wiec nie wykorzystales najlepszego patentu czyli wizyty w media markiecie :wink: tam bierzesz jedna z dwoch czy tez 3 interesujacych cie myszek na tydz do domu i testujesz a jesli ci nie pasi to w ciagu tyg mozliwa jest wymianka i w ten prosty sposob mozesz wybrac co ci najbardziej pasuje :P

ja wzialem explorera bo brat ma 300tke i precyzja podobna jesli nie taka sama potrzebowalem jedynie zwiekszyc sens nieco na tym inteli w stosunku do mxa ale po 2 dniach oddalem i wzialem jedyny wlasciwy wybor czyli logi :twisted: :twisted: :twisted:

mx to solidny kawal myszy a mikroszit trzaszczy w rece i jak nia machniesz w powitrzu to czuc jak lataja przyciski

co do 800dpi na mxach to dopiero stery 9.75 pozwalaja na korzystanie z tej rozdzielczosci we wczesniejszych byla jakas powalka i jest do wykorzystania jedynie 400dpi ale cos za cos ja gram na 9.61 bo nie ma wymuszonej akceleracji a w wyzszych juz niestety nie da sie jej wylaczyc co mnie bardzo wku... ale to moja preferencja kazdy gra jak mu sie podoba, a co do mx500 to o ile sie orientuje da sie zbindowac jedynie 4 przyciski pod q3 czy csem wiec nie ma co sie slinic ze jest ich taka mnogosc :D

tako rzeklem jako kaka howk :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem MX500 tydzień w domu - z Mediamarktu zresztą.

Oddałem bo była nieporęczna. Całkiem zbędne i tylko przeszkadzające przyciski dodatkowe w szczególności te boczne.

Precyzja taka sobie.

Wziąłem wtedy MS E v.3 i zdania nie zmienię.

Ten Logitech to przekombinowany shit oparty na b. dobrej technologii. Tyle, że w ręku mam plasti i uzywam przycisków, a trechnologii nie dotykam.

W praktyce MS rulez - szczególnie w grach typu Tactical Ops (taki lepszy i szybszy CS). Itak na ważne mecze wracam na Logitecha Mousemana kulkowego bo wiem, że odrywając go w nerwach od podłoża stracę kontakt, a w Opticalu dzieje się wtedy cyrk... Poza tym nawet MX czy MS na optyku czasem lekko zawodzą.

Ostatecznie do hardocorowego grania tylko jak najlepsza kulkowa mysz IMHO, ale cholernie zadbana - tj. czyszczona tuż przed ważną grą (podobnie podkładka)... Podkreślam IMHO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem MX500 tydzień w domu - z Mediamarktu zresztą.

Oddałem bo była nieporęczna. Całkiem zbędne i tylko przeszkadzające przyciski dodatkowe w szczególności te boczne.

Precyzja taka sobie.

Wziąłem wtedy MS E v.3 i zdania nie zmienię.

Ten Logitech to przekombinowany shit oparty na b. dobrej technologii. Tyle, że w ręku mam plasti i uzywam przycisków, a trechnologii nie dotykam. 

W praktyce MS rulez - szczególnie w grach typu Tactical Ops (taki lepszy i szybszy CS). Itak na ważne mecze wracam na Logitecha Mousemana kulkowego bo wiem, że odrywając go w nerwach od podłoża stracę kontakt, a w Opticalu dzieje się wtedy cyrk... Poza tym nawet MX czy MS na optyku czasem lekko zawodzą. 

Ostatecznie do hardocorowego grania tylko jak najlepsza kulkowa mysz IMHO, ale cholernie zadbana - tj. czyszczona tuż przed ważną grą (podobnie podkładka)... Podkreślam IMHO.

A mi się mój MX700 podoba :-P Nawet nieźle się młuci w CS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie cale 2 przyciski daje przybindowac w mx700, cos rolka nawet nawala. kombinowalem juz z tym wszystkm co i na stronie ligitecha pisza i z innymi poradnikami ze sie tak wyraze i mowiac szczerze nic nie pomoglo. zostaly mi dwa klawisze, w zasadzie i tak wiecej bym pewnie nie uzywal. wszystko mam na klawiaturze... tylko ta rolka by sie przydala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzicie!! mowilem ze sie nie oplaca ;) ja kupilem za 50zl A4TECH WOP-35 i wszystko dziala. I sroll tez. ;) no i w CS'a gra sie i w DSJ. poprostu miodzio mycha :D

no widze ze jednak ja tez dobrze zrobilem ze kupilem IE 3.0 - nie musialem instalowac zadnych sterow - a scroll dziala bez problemu 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze juz nie dla Ciebie benek, ale dla tych, co kiedys uzyja opcji szukaj ;)

Moje wrazenia z MX700 - po przesiadce z MouseMan Cordless Optical:

Niebo a ziemia - z jednym minusem. Genialna czulosc, wiekszy zasieg, brak baterii - super!

Minus: stara myszka miala idealnie umieszczony przycisk pod kciukiem - MX700 ma dwa przyciski dla kciuka, ale nie tak wygodne - sa umieszczone dalej, trzeba zrobic znaczaco wiekszy ruch kciukiem, zeby ich uzyc. A to niestety czasem skutkuje spudlowaniem w Operation Flashpoint :) Ale pewnie sie przyzwyczaje.

Na razie uwazam, ze ksztalt miala lepszy moja poprzednia myszka, ale technologie uzyte w obecnej (chociaz ich nie dotykam :wink: ) rekompensuja to w zupelnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...