Skocz do zawartości
ShDe

Zamuly Kompa Bledy I Mniejsze Transfery Miedzy Partycjami

Rekomendowane odpowiedzi

Od 2-3 dni dziwnie przymula mi koputer przy wychodzeniu z emule wyskakuja bledy windowsa, jak chce skopiowac filmy 700mb z partycji na partycje to trwa to 7-8 min gdzie normalnie trwalo max 3 minuty przy wychodzeniu z jakis programow lub uruchamianiu firefoxa to komp przymula dokladnie zaczelo sie tak dziac jak wywalilem boinca z dysku

moj konfig to

Celeron D 2.4@3ghz

1gb ram

Abit IS7-E2

samsung HD160JJ sata II 160gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasyfiony system.... zrob skana mksem, instaluj nod32 do tego ad-aware i pestpatrol antispyware... powywalaj wszystko co nie potrzebne z autostartu hijackthis... oprocz tego mul ma to do siebie ze muli... rozumiem ze partycje sa w ntfs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system reinstalowany tydzien temu wszystko skanowalem nortonem i adaware nic nieznalazly niepotrzebnych progsow niema, mul nigdy niemulil mi kompa wkoncu 3ghz to nie celek 800 a 1gb to nie 256 nigdy niemialem z tym problemu, ale smiem przypuszczac ze to mocno grzejacy sie chipset, radiator prawie parzy jak sie dotyka wetknalem czujnik od obudowy miedzy zeberka radiatora, to pokazal mi parwie 45*C wiec niewiem czy niezaczac od tego, tylko jakie chlodznie na chipset, za max 20zl na sprezyne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system reinstalowany tydzien temu wszystko skanowalem nortonem i adaware nic nieznalazly niepotrzebnych progsow niema, mul nigdy niemulil mi kompa wkoncu 3ghz to nie celek 800 a 1gb to nie 256 nigdy niemialem z tym problemu, ale smiem przypuszczac ze to mocno grzejacy sie chipset, radiator prawie parzy jak sie dotyka wetknalem czujnik od obudowy miedzy zeberka radiatora, to pokazal mi parwie 45*C wiec niewiem czy niezaczac od tego, tylko jakie chlodznie na chipset, za max 20zl na sprezyne

Ja mam podobny motyw tylko u mnie to wychodzi chwilowo czasami go troche przymuli przy kopiowaniu i wraca do normalnego stanu!!! Sprubuj spuścić taktowanie proca i przekopiuj coś:) Może pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli wyczysciles dobrze system rejestry, usuwanie niepotrzebnego softu, uporzatkowales dysk, zdefragmentowales go, i to dalej nie pomogło to właściwie ja bym postawił od nowa system jeżeli komp by dalej zamulał to byś wiedział że to wina sprzętowa wtedy na pewno coś ci się w środku zabardzo nagrzewa i przez to komp ci muli ;)

PS: Mam nadzieje ze masz czysciutko w kompie ? 0 kurzu i takich tam dupereli ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh kurde archeolodzy sie znalezli, mialem wtedy cudownego tracera 400W ktory nielubil saty, uwalil mi dysk pozniej wyminili na nowy a ja zaopatrzylem sie w tagana tg 330-u01 i niemam tych problemow, sprawdzcie tez sobie chlodzenie na procku bo im cieplej tym wieksze muly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi