lifanek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Witam! Chcialem wymienic wiekszosc czesci w moim kompie. Napisze co mam i co mniej wiecej chcialbym miec i mam nadzieje ze mi doradzicie, z gory serdecznie dziekuje za kazda porade. Teraz mam: 1. Mobo Gigabyte K8NF-939 2. Proc A64 3000+ Winchester 3 .Chlodzenie proc scythe ninja 4. Grafa 7800gt MSI 256mb 5. Dysk Seagate 80gb ATA 6. Zasilka NeoTec 4202+ 7. Chlodzenie grafa AC accelero x1 8. 2x512 DDR Kingmaxy (chyba 400) Wszystko chce sprzedac po swietach albo cos w tej okolicy ale wole miec juz jakis plan. Zastanawiam sie tylko nad grafa, bo i tak bedzie pasowac do nowej plyty glownej. Sprzedac razem z tym, czy kupic jak wyjda za czasu dx10? Drugie pytanie to ile mniej wiecej moglbym za to dostac. Chce kupic A64x2 AM2 3600+ (2000mhz) DFI Infinity NF Ultra II-M2 Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) Zasilka z Yesico 430W Chlodzenie chyba na razie zostawie box a jak nie to costam wykombinuje I nie znam sie na ramach, wiec dobrze gdybyscie cos poradzili :) Z gory dziekuje za wszystkie propozycje i porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 a nie lepiej kupićprocka do tej plyty glównej? X2 3800+?? wgrywasz najnwszy bios i już... jak już kupujesz procka to nie X2 3600+ tylko X2 3800+ ... X2 3600+ to kastrat z 256kb cacheL2 na rdzeń ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Może się mylę, ale ja na twoim wymienił bym tylko ram na jakieś 2x1GB. Szkoda kasy na taką przebudowę odczekać dozbierać kasę i przesiąść się na C2D :P (to tylko moje zdanie) Edytowane 16 Października 2006 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 1. Wku&(&(*&) mnie ta mobo XD 2. wole juz kupic ddr2 niz teraz inwestowac w ddr (bo z tym sie wiaze dokupywanie pamieci) 3. sa pod 939 ddr2? i tak czeka mnie zmiana plyty i wg. mnie to jest zaleta robienia wszystkiego za jednym zamachem. W sumie moge zmieniac sprzet powoli np. teraz bym zmienil zasilacz, bo ten jest 20pin na mobo. Ale z 2 strony wole to sprzedac w calosci bo to troche komfort dla mnie (ze sprzedalem wszystko i kupuje nowe) i dla kupujacego bo ma wszystko co w komplecie mu dziala . I tak chce zmienic ta plyte glowna, wiec lepiej juz jest wskoczyc na AM2 w dod. gdy procki tyle samo kosztuja co 939. Wiec... dorobie sobie 4 pinowke do mojej 20 na mobo (wyciagne z 1 molexa), kupie nowa mobo, ram i proca :D Bo zasilacz, dobry i cichy tyle ze nie ma PCIE i wlasnie 24 pin ale sie zaradzi jakos. Wiec czy wg. was moze byc to co podaje nizej? Procek Mobo No i nie wiem jak RAM, moze TO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Według mnie jak już się przesiadać to na C2D, ale jeśli nie masz kasy to AM2. Płyta jak najbardziej najlepsza do o/c, proc całkiem spoko, ale z ramy proponowalbym te: Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 800MHz CL4-4-4-12 low latency (nie napisałeś za ile mają być ramy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 IMHO wymiana z 939 na M2 bez sensu czekaj na C2D...... a jak chcesz koniecznie to dokup teraz X2 na 939, a ja osobiscie sprobowalbym podkrecic tego 3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Swoja droga wedlug mnie ta wymiana nie ma sensu , ale co kto lubi. Jesli koniecznie AM2 to zamiast tego DFI lepien Abita K9N. Ma lepszy koszyk , jest cichszy po pasywny i dobrze sie kreci. DFI jest ok ale to glosne i jeszcze latajacy koszty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Moim zdaniem, nie warto wymieniac Twojego sprzetu, a po swietach (Nowym Roku) to pojawia sie inne nowosci, wiec teraz ukladac plan nie ma sensu. Jezeli juz to na dzien dzisiejszy lepsza opcja bedzie C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 no... i po świętach co najważniejsze ceny spadna.. nei tak odrazu ale w lutym już powinno byc ok ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Ja też nie widzę sensa w przechodzeniu z 939 na AM2 :( chyba że lubisz wydawać kasę i być na czasie z "czadowskim" AM2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 TUTAJ daje procki ktore bralbym pod uwage. I tak musze zmienic plyte bo na tej mam 0 mozliwosci o/c. Myslicie ze nawet ten najtanszy bedzie zauwazalnym przeskokiem?? Dane mojego proca (everest): Typ procesora AMD Athlon 64, 1853 MHz Nazwa kodowa Winchester S939 Seria DH-D0 Zbiór instrukcji x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB (Parity) Pamięć podręczna L1 danych 64 KB (ECC) Pamięć podręczna L2 512 KB (On-Die, ECC, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 939 Pin uOPGA Wymiary obudowy 4.00 cm x 4.00 cm Liczba tranzystorów 68.5 milion(ów) Technologia wykonania 11Mi, 90 nm, CMOS, Cu, SOI Rozmiar procesora (Die Size) 84 mm2 Napięcie We /Wy 1.2 V + 2.5 V Maksymalna moc 67.0 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...