Skocz do zawartości
BB Kng

Efekt "chropowatości"

Rekomendowane odpowiedzi

Nie za bardzo rozumiem o czym mówisz, jak masz aparato to cyknij fotke. Właśnie sobie przesuwam okiengo gg i żadnej chropowatości nie zauważyłem, mój monitor LG 1919S, podaj model swojego :) . Może chodzi ci o smużenie?

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo rozumiem o czym mówisz, jak masz aparato to cyknij fotke. Właśnie sobie przesuwam okiengo gg i żadnej chropowatości nie zauważyłem, mój monitor LG 1919S, podaj model swojego :) . Może chodzi ci o smużenie?

Chodzi o to, że podczas przesuwania okienka, wogóle ruchu następuje jakby chropowatość lub pikseloza na kształt szachownicy. Model to 1952TQ 1280/1024 60Hz. Dziwne to jakieś. Kable są ok. Na CRT też ok. TO NIE SMUŻENIE

Przy przesuwaniu obraz nie jest gładki. Ta choler... szachownica tworzy się w innym odcieniu danego tła...

podczas ruchu robi się tak: http://www.sob25.internetdsl.pl/Pattern%201.gif oczywiście piksele są ZNACZNIE mniejsze.

Edytowane przez BB Kng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiałem się bardzo dokładnie przyjrzeć u siebie, żeby to zauważyć. Też to mam, ale jakoś wcześniej tego nie zauważyłem. Przewrażliwione masz oko ;)

HA! Ale jednak jest! Rzeczywiście chyba przewrażliwiony jestem bo w innych też tak jest... B-)

Edytowane przez BB Kng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi